top of page

Äitienpäiväkakku : Mansikka-suklaakakku

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 15 hlö

Kakut

06 toukokuun, 2022

Resepti toteutettu yhteistyössä Pakkasmarja kanssa.


Äitienpäivää vietetään tulevana sunnuntaina ja pääsin luomaan äideille oman herkullinen ja helpon kakkureseptin! Kuka äiti ei tykkäisi suklaasta ja mansikasta, joten tästä kakusta löytyy näitä molempia.

Kakun pohjaksi valmistuu ihanan kostea ja mehevä suklaakakkupohja. Valmistus on helppoa, sillä aineet sekoitetaan kulhossa ja kaadetaan kakkuvuokaan. Pohjan voi myös valmistaa gluteenittomaksi vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Pohja kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen täyttämistä, jotta kuuma pohja ennättää jäähtymään.


Kakun täyte saa värinsä sekä kesäisen makunsa Pakkasmarjan mansikka Marja pureesta, missä mansikan vitamiinit, kesäisen raikas maku ja väri säilyvät, koska pureeta ei kuumenneta valmistusvaiheessa. Lisäksi pureessa on runsaasti mansikan luontaista C-vitamiinia, kuitua ja se on hyvä folaatin lähde. Marja pureeta laitetaan kakun väliin sellaisenaan ja siitä valmistetaan kuohkea mansikka-mascarponetäyte

Kakun voi koristella orvokin kukilla, suklaalla oman äidin näköiseksi.


Hyvää äitienpäivää kaikille äideille <3

Äitienpäiväkakku : Mansikka-suklaakakku

Suklaakakkupohja:

3 kpl                 kananmuna

2 dl                   rypsiöljy

2 dl                   sokeri

1 dl                    fariinisokeri

4 dl                   vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos

1 dl                    kaakaojauho

1 tl                     sooda

1 tl                     leivinjauhe

0,5 tl                 suola

2 dl                    maito


Kostuttamiseen 1 dl maito



Mansikka-mascarponetäyte:

300 g             Pakkasmarjan Marja puree mansikka

4 dl                vispikerma

250 g             mascarpone

0,5 dl             tomusokeri

2 rkl               vaniljakreemijauhe


Koristeeksi orvokkeja

Työvaiheet

  • Valmista suklaakakkupohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperi 18 cm kakkuvuoan pohjalle ja leikkaa leivinpaperista suikaleet myös reunoille.

  • Yhdistä munat ja rypsiöljy, sekoita haarukalla. Lisää joukkoon sokerit ja sekoita tasaiseksi.

  • Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne muutamassa erässä munasokeriseokseen vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina nuolijalla tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan.

  • Paista uunin keskitasolla noin 55 minuuttia. Testaa kakun kypsyys tikulla, mikäli tikkuun ei jää taikinaa, nosta se pois uunista ja anna jäähtyä täysin ennen täyttöä.


  • Valmista mansikka-mascarponetäyte. Nosta Pakkasmarjan Marja pureet hyvissä ajoin sulamaan tai sulata ne mikrossa.

  • Yhdistä vispikerma ja mascarpone ja vaahdota ne kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 200 g Pakkasmarjan Mansikka pureeta, tomusokeri ja vaniljakremijauhe vatkaa täyte tasaiseksi.


  • Kakun täyttö: Leikkaa jäähtynyt suklaakakkupohja kahteen osaan (halutessasi voit leikata myös kakun kannen tasaiseksi).

  • Aseta pohjaosa kakkulautaselle ja kostuta se maidolla. Lusikoi pohjan päälle Pakkasmarjan Mansikka Pureeta noin 50 g ja levitä tasaisesti. Nostele nuolijalla mansikkatäytteestä noin puolet pureen päälle ja levitä kevyesti tasaiseksi. Nosta toinen pohjaosa päälle ja toista täyttövaiheet.

  • Levitä täyte päälle tasaisesti ja koristele kakku esimerkiksi orvokeilla. Nosta kakku kylmään odottamaan.

Kommentit

Comparte lo que piensasSé el primero en escribir un comentario.
bottom of page