top of page

Jouluinen puolukka-pannacottapiirakka

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 15 hlö

Piirakat

22 joulukuun, 2023

Jouluaattoon on enää kaksi yötä! Kerkesin juuri ja juuri luomaan jouluun uuden reseptin, ja tästä tuli ihana! Tälle joululle halusin valmistaa jotain kevyttä ja raikasta kahvipöytään tarjottavaksi, joten sitä tämä jouluinen puolukka-pannacottapiirakka on.


Piirakka valmistuu TODELLA helposti, voit tehdä sen jo edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan ja koristella vasta tarjoulupäivänä. Piirakasta saa myös gluteenittoman vaihtamalla pohjan piparit gluteenittomiksi. Täytteen kerma lämmitetään kattilassa sokerin kanssa ja tähän lisätään kreikkalainen jogurtti, täyte on valmis! Piirakkaan ihanaa raikkautta tuo jäiset puolukat. Nämä hyödynnetään jäisenä, joten muista käyttää suomalaisia puolukoita. Piirakka jähmettyy liivatteen avulla jääkaapissa tai nopeammin pakkasessa. Halutessasi koristeeksi valmistuu kauniit huurteiset rosmariinioksat.


Reseptin myötä haluan toivottaa rauhallista ja herkullista joulua teille kaikille <3

Jouluinen puolukka-pannacottapiirakka

keksipohja:

230 g         piparit

100 g         voi tai margariini

 

pannacotta-täyte:

3 kpl          liivate

4 dl            vispikerma

1 dl             sokeri

1 rkl            vaniljasokeri

200 g         kreikkalainen jogurtti

100 g          jäiset suomalaiset puolukat

 

huurteiset rosmariinit:

1 kpl            kananmunan valkuainen

1-2 dl          Siro hienosokeri

tuoreat rosmariinioksat

 

Koristeeksi piparimuruja sekä puolukoita sulatteina.

Työvaiheet

  • Pingoita noin 24 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray pinnalle. Mikäli sinulta löytyy irtopohjainen piirakkavuoka voit käyttää myös sitä..

  • Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi.

  • Kaada keksimassa vuokaan, painele massa tasaisesti pohjalle sekä reunoille. Nosta kylmään odottamaan.


  • Valmista pannacotta-täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan (ainakin noin 5 min).

  • Mittaa 2 dl vispikermaa kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes sokeri on kokonann sulanut ja kerma kuumaa. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon vaniljasokeri.

  • Purista liivate lehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kerman joukkoon. Kaada loput vispikermat joukkoon ja sekoita.

  • Mittaa lopuksi kreikkalainen jogurtti sekaan ja sekoita tasaiseki vispilän avulla.

  • Kaada jäiset puolut vuokaan keksipohjan päälle ja kaada pannacotta-täyte puolukoiden päälle.

  • Nosta piirakka kylmään jähmettymään, kunnes täyte on kokonaan jähmettynyt (pakkaessa muutama tunti tai jääkaapissa yön yli).


  • Valmista huurteiset rosmariinit. Sivele rosmariinioksat pullasudin avulla kananmunanvalkuaisella. Kaada Siro hienosokeri lautasella ja kierrittele  oksia keyesti sokerissa. Ripottele lopuksiai päälle sokeria. Jätä leivinpaperin päälle kuivumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.

  • Poista hyytynyt piirakka vuoasta ja koristele  rosmariinioksilla, sulatetuilla puolukoilla sekä piparin muruilla.

Kommentit

Condividi i tuoi pensieriScrivi il primo commento.
bottom of page