yli 60 min
16-18 kpl
Kuppikakut
30 joulukuun, 2021
Resepti toteutettu yhteistyössä Pakkasmarja kanssa.
Niin on joulu vietetty ja aika siirtää katseet kohti uuden vuoden juhlia. Joulun jälkeen on mukava herkutella jollakin ei niin kovin makealla tai varsinkaan suklaisella herkulla. Niimpä uuden vuoden juhliin valmistuvatkin mehevät kahden marjan-kuppikakut kinuskikuorrutteella.
Kuppikakut ovat helpot ja nopeat valmistaa, koska aineet vain sekoitetaan keskenään. Pakkasmarjan kahden marjan sekoitus sisältää suomalaista mansikkaa ja tyrniä, mitkä soseena antavat kuppikakuille erittäin mehevän koostumuksen ja marjaisan maun. Kinuskikuorrute tuo kuppikakulle pehmeää makeutta sekä näyttävyyttä pursoittamalla sitä runsaasti kuppikakun päälle. Kinuskikuorrute on hyvä valmistaa edellisenä päivänä tai hyvissä ajoin, koska kinuskin täytyy keretä jäähtymään, jotta se vatkaantuu hyvin.
Näiden kuppikakkujen myötä haluan toivottaa kaikille herkullista ja hyvää uutta vuotta 2022!
Kahden marjan-kuppikakut kinuskikuorrutteella
Mansikka-tyrni-kuppikakut:
250 g Pakkasmarjan Kaksi marjaa, mansikka & tyrni sekoitus
150 g voi tai margariini
3,5 dl vehnäjauhot
1,5 dl sokeri
2 rkl vaniljasokeri
1 tl leivinjauhe
1 tl sooda
2 kpl kananmuna
Kinuski-kuorrute:
4 dl kuohukerma
4 dl fariinisokeri
200 g maustamaton tuorejuusto
Työvaiheet
Valmista kinuski-kuorrute odottamaan mielellään jo edellispäivänä. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada heti kulhoon, anna jäähtyä ja vie jääkaappiin viilentymään täysin ja odottamaan seuraavaan päivään. Kinuskikerman pitää olla kylmää, jotta se vaahdottuu.
…
Valmista kuppikakut. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja sulata Pakkasmarjan kaksi marjaa sekoitus mikrossa. Soseuta marjaseos sauvasekoittimella. Sulata voi tai margariini.
Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon marjasose, sulatettu voi sekä kananmunat, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Annoste taikina isoihin muffinssivuokiin noin 2/3 vuoasta. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jätä jäähtymään täysin.
…
Valmista kinuski-kuorrute valmiiksi. Vatkaa jääkaappikylmä kinuskikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaimilla ja vatkaa se kinuskikerman joukkoon.
Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuppikakkujen päälle runsaasti. Koristele haluamallasi tavalla.