yli 60 min
noin 15 – 20 kpl
Peltileivonnaiset
Resepti toteutettu yhteistyössä Brunbergin kanssa.
Kuka rakastaa tuoreita lakuja? Minä ainakin! Entä oletko käyttänyt lakuja leivonnassa? Mikäli et vielä ole, suosittelen leipomaan näitä helppoja ja herkullisia lakuleivoksia!
Nämä ihanan helpot ja niin herkulliset lakuleivokset valmistetaan Brunbergin aitoa ja perinteistä lakritsia hyödyntäen. Lakupalat sulatetaan kastikkeeksi yhdessä veden kanssa ja annetaan kastikkeen jäähtyä. Leivos itsessään valmistetaan keksipohjasta, minkä päälle kaadetaan valkoinen tuorejuustotäyte. Lopuksi jäähtynyt lakukastike kaadetaan osittain tuorejuustotäytteen päälle ja pinta marmodoidaan vetelemällä esimerkiksi lusikalla viivoja täytteeseen. Leivos annetaan hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään, jolloin se leikataan veitselle yksittäisiksi leivospaloiksi. Tämä olisi täydellin tarjottava esimerkiksi halloweeniin!
Löydät nämä perinteiset lakritsit hyvin varustetuista ruokakaupoista tai Brunbergin verkkokaupasta: Brunberg verkkokauppa – Tilaa suklaat ja muut herkut kotiin
PS. Lokakuun kuukauden tuote on juurikin lakritsi, joten verkkokaupasta saat lakuja alehintaan!
Lakuleivokset
Lakritsikastike:
70 g Brunberg lakritsi
3 dl vesi
Keksipohja:
180 g kaurakeksit
50 g voi tai margariini
Tuorejuustotäyte:
400 g maustamaton tuorejuusto
4 dl vispikerma
1 dl tomusokeri
2 rkl vaniljasokeri
4 kpl liivate
2 rkl vesi
Koristeeksi Brunberg lakritsia sekä tuoretta rosmariinia.
Työvaiheet
Valmista lakritsikastike hyvissä ajoin jäähtymään.
Leikkaa Brunbergin lakritsipalat pieneksi silpuksi saksilla.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää lakut joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes lakupalat ovat sulaneet.
Kaada lakukastike kulhoon jäähtymään. Mikäli lakupaloista jää ”sattumia” soseuta kastike sauvasekoittumella.
Vuoraa noin 25 x 22 cm vuoka leivinpaperilla.
Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi.
Notkista tuorejuusto vatkaimilla ja sekoita joukkoon sokerit.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota liivatteet veteen, sekoita huolellisesti lusikalla.
Kaada liivateneste ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan vatkaten.
Kääntele lopuksi joukkoon vispikerma nuolijan avulla ja kaada täyte keksipohjan päälle tasaisesti.
Lusikoi lakritsikastikkeesta noi puolet täytteen päälle epätasaisesti ja vetele esim lusikalla viivoja eripuolin täytettä. Nosta jääkaappiin odottamaan mielellään seuraavaan päivään.
Nosta jähmettynyt leivos leivinpaperia apuna käyttäen vuoasta pois . Leikkaa veitsellä sopivan kokoisiksi paloiksi ja tarjoile jäljelle jääneen lakritsikastikkeen kera!