top of page

Maailman helpoin äitienpäiväkakku

Aerial View of Baking Ingredients

noin 60 min

10 hlö

Kakut

Resepti toteutettu yhteistyössä Juustoportti kanssa.


Mitä äitienpäivä olisikaan ilman äidille valmistettua kakkua? En tiedä, enkä tuskin ota selvää, vaan valmistan kakun tähänkin äitienpäivään! Jotta mahdollisimman moni muukin pääsisi ilahduttamaan omaa äitiään itse tehdyllä kakulla, suunnittelin teille maailman helpoimman kakun!


Nimensä mukaisesti tämä maailman helpoin kakku on mitä helpoin kakku valmistaa! Tämän kakun voi leipoa yhdessä perheen pienimpien kanssa äitienpäivää odottamaan jo edellisenä päivänä. Itse valmistus onkin nopea ja helppo, sillä aineet sekoitetaan kauhalla sekaisin ja kakku on valmis uuniin. Herkullisen ja vaniljaisen makunsa tämä kakku saa  Juustoportin laktoosittomasta AB-jogurtista ja valmis kakku kruunataan vaahdoitetulla Juustoportin kuohukermalla. Kakku on myös helppo koristella oman maun mukaan marjoilla tai vaikka karkeilla.


Äitienpäivää siis odotellassa 🙂

Maailman helpoin äitienpäiväkakku

Vaniljakakku:    (18 cm irtopohjavuokaan)

75 g                Juustoportti kirnuvoi

2 dl                 Juustoportti AB-vaniljajogurtti

2,5 dl              vehnäjauhot

1,5 dl               sokeri

1 tl                   sooda

1 tl                   vaniljasokeri

 

Kuorrute ja koristelu:

2 dl               Juustoportti kuohukerma

2 rkl              vaniljasokeri

(Koristeeksi mustikat, mansikat, vadelmat, mintunlehtiä)

Työvaiheet

 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingoita noin 18 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi.

  • Sulata voi mikrossa, jätä hetkeksi jäähtymään.

  • Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.

  • Lisää jogurtti voisulaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada voiseos jauhojen joukkoon ja kääntele taikina takaiseksi nuolijalla.

  • Kaada taikina kakkuvuokaan, paista uunissa noin 35-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys esim hammastikulla, kakku on valmis kun taikinaa ei jää tikkuun.

  • Anna kakun jäähty hetki vuoassa. Ota kakku pois vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.


  • Kaada kuorrutteen kerma ja vaniljasokeri kulhoon, vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi käsivatkaimella.

  • Nostele kuohkea kerma lusikalla jäähtyneen kakun päälle.

  • Koristele kakku haluamallasia tavalla, kuten marjoilla tai karkeilla.

Kommentit

Partagez vos idéesSoyez le premier à rédiger un commentaire.
bottom of page