yli 60 min
+ 15 hlö
Juustokakut
WIHIII! Nyt se alkaa, nimittäin postaussarja – Juustokakut kesän juhliin !
Seuraavien viikkojen aikana on tarkoitus julkaista erilaisia herkullisia reseptejä juusto/moussekakkuihin. Kesä on tunnetusti erilaisten juhlien aikaa, joten tavoitteena on auttaa teitä suunnittelemaan kesäjuhlien kakkutarjottavia jo hyvissä ajoin. Itseasiassa onhan ensimmäiset juhlat jo kovaa vauhtia lähestymässä, nimittäin valmistujaiset! Uudet reseptit julkaistaan aina maanantaisin tänne blogiin kuluvan toukokuun aikana.
Juustokakut kesän juhliin – postaussarjan ensimmäisenä reseptinä toimii kesäisen raikas Mansikka-limemoussekakku. Kakun mehevä pohja saa makunsa limestä ja se paistetaan uunissa kypsäksi. Päälle valmistettava mansikka-limemousse on koostumukseltaan herkullisen pehmeä ja maultaan täydellisen raikas. Kakku on hyvä valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin, jotta se kerkeää hyytymään ennen tarjoilua. Kakun voi koristella kesäisesti mansikoilla ja syötävillä orvokin kukilla.
Mahtaako sinulla olla omia toiveita tuleviin juustokakku resepteihin? Jätä kommentti tai laita viestiä 🙂 Kuullaan pian uudestaan!
Mansikka-limemoussekakku
Lime-pohja:
50 g voi
vajaa 0,5 dl limen tuorepuristettu mehu
1 kpl limen kuoriraaste
1 kpl kananmuna
1,25 dl sokeri
2 dl vehnäjauhot
0,5 tl leivinjauhe
1 tl vaniljasokeri
Mansikka-limemousse:
6 kpl liivate
4 dl vispikerma
450 g pakastemansikat sulana
200 g maustamaton tuorejuusto
0,75 dl limen tuorepuristettu mehu
1 kpl limen kuoriraaste
0,5 dl tomusokeri
Koristeeksi
Noin 1-2 dl vispikermaa
tuoreita mansikoita, lime, orvokin kukkia
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingoita 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi.
Sulata voi mikrossa ja jätä odottamaan. Raasta limenkuori ohueksi raasteeksi ja purista limestä mehu omaan kuppiin.
Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi käsivatkaimella. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon muutamassa erässä nuolijalla käännellen.
Kaada sekaan limeraaste, limemehu ja voisula. Kääntele nuolijalla taikina tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja ota tämän jälkeen pois, anna jäähtyä leivinpaperin päällä kokonaan.
…
Valmista mansikka-limemousse laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan. Nosta jäähtynyt kakku leivinpaperin kanssa takaisin samaan irtopohjavuokaa. Lisää reunoille reunakalvo tai leivinpaperi.
Raasta limenkuori ja purista limemehu mukiin. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Valuta sulatetuista manskoista ylimääräinen neste pois ja soseuta mansikat sauvasekottimella. Lisää mansikkasoseeseen tuorejuusto ja vatkaa sekaisin. Lisää joukkoon limen kuori ja tomusokeri, sekoita.
Lämmitä mikrossa limemehu kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan limemehuun, sekoita.
Kaada liivateneste ohuena nauhana mansikkamoussen joukkoon kokoajan sekoittaen vatkaimilla.
Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
Kaada valmis täyte pohjan päälle. Kopauttale vuokaa pöydän raunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.
Poista vuoka kakusta ja irroita reunakalvot. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle.
Vatkaa vispikerma ja levittele sitä kakun reunoille. Viimeistele kakku mansikoilla, limesiivuilla sekä orvokeilla.