yli 60 min
noin 20 hlö
Juustokakut
26 toukokuun, 2023
Tämä ihanan raikas ja kesäinen Mansikka-sitruunakakku sopii täydellisesti kesän juhliin kuin myös illanistujaisiin! Kakusta tuli mielettömän hyvää ja sen koostumus on ihanan pehmeä. Kakku valmistuu myös helposti ja sen voi vaikka pakastaa!
Kakun pohja valmistetaan kekseistä, joten valitse gluteenittomat keksit mikäli haluat kakun gluteenittomaksi. Raikas sitruunatäyte valmistuu keksipohjan päälle ja pehmeä mansikkatäyte päällimmäiseksi. Kakku on helppo tehdä, mutta se vaatii hytymiseen hieman aikaa, joten valmista se hyvissä ajoin. Mikäli haluat pakastaa kakun, pakasta se vuoassaan ja kääri kelmu vuoan päälle. Ota kakku tarjoulua edeltävänä iltana jääkaappiin ja irroita vuoastaan vasta kun se on jääkaappikylmä. Koristele kakku myös vasta tarjoilupäivänä.
Herkullista viikonloppua!
Mansikka-sitruunajuustokakku
Keksipohja:
200 g diggestive-keksit
75 g voi tai margariini
Sitruunatäyte:
4 kpl liivatelehti
2 dl vispikerma
1 dl tomusokeri
250 g maustamaton tuorejuusto (Philadelphia)
1-2 kpl sitruuna
tippa keltaista elintarvikeväriä (geeli) halutessasi
Mansikkatäyte:
6 kpl liivatelehti
4 dl vispikerma
250 g mansikat
250 g maustamaton tuorejuusto (Philadelphia)
1 dl tomusokeri
1 tl vaniljasokeri
1 rkl vesi
Työvaiheet
Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.
Pingoita noin 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray vuoan pinnalle paperin ja kakun väliin. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle tasaiseksi, nosta kylmään odottamaan.
…
Valmista sitruunatäyte, laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Notkista tuorejuusto vatkaimilla ja sekoita sokeri joukkoon. Pese yksi sitruuna ja raasta sen kuori tuorejuuston sekaan.
Purista noin 1 dl sitruunamehua mukiin ja lämmitä se mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liota ne sitruunamehuun, anna hetken jäähtyä.
Kaada liivateneste ohuena nauhana tuorejuuston sekaan kokoajan vatkaten. Lisää tippa keltaista elintarvikeväriä halutessasi ja sekoita.
Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
Kaada täyte keksipohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin tai pakkaseen, kunnes jähmettynyt.
…
Valmista mansikkatäyte, kun sitruunatäyte on hyytynyt.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Seseuta mansikat sauvasekottimella soseeksi. Mikäli käytät pakastemansikoita, anna mansikoiden sulata huoneenlämpöiseksi ennen tekemistä.
Notkista tuorejuusto vatkaimilla. Sekoita joukkoon mansikkasose ja sokerit.
Lämmitä vesi mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liota ne veteen, anna hetken jäähtyä.
Kaada liivateneste ohuena nauhana mansikkaseokseen kokoajan vatkaten. Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
Kaada mansikkatäyte hyytyneen sitruunatäytteen päälle ja tasoita kakun pinta nuolijalla.
Nosta kakku jääkaappiin, kunnes jähmettynyty (esim yön yli).
Irroita kakku vuoasta ja koristele esim vispikermalla, tuoreilla mansikoilla ja sitruunoilla sekä keksimuruilla.