yli 60 min
noin 15 hlö
Kuivakakut
24 marraskuun, 2022
Ennen joulusesonkia haluan jakaa tämän ihanan arkisen, mutta niin ihanan mehevän banaanikakkuohjeen myös teille!
Kakku valmistuu hetkessä ilman vatkaamista tai suurta vaivaa. Kuivat aineet sekaisin ja loput aineet joukkoon, niin kakku on valmis uuniin. Banaanit voi hyödyntää kakkuun hyvinkin tummana kuten itsekin tein, eipähän tarvitse niitä roskiin heittää! Itse kakku on mielestäni arkinen, juurikin sellainen täydellinen kakku etätyöpäivän kahvitauolla syötäväksi. Miksei se tosiaan sopisi myös juhlapäytään tarjottavaksi, koska ennen kaikkea kakku oli todella mehevää, aivan täydellinen ”kuivakakku” tai kahvikakku.
Leivoin tätä kakkua itse pakkaseen odottamaan syömistä, niin että paloin kakusta valmiita paloja, mitkä on helppo ottaa yksittäin pakkasesta pöydälle sulamaan, kun kakkuhammasta kolottaa..
Pian aloitetaankin valmistautuminen jouluun, en malta odottaa!
Mehevä banaanikakku
150 g margariini tai voi
3 kpl isohkoja banaaneja
2,5 dl vehnäjauhot
1,5 tl leivinjauhe
1,5 tl sooda
2 dl sokeri
1 rkl kaneli
1 rkl inkivääri
ripaus suolaa
2 kpl kananmunat
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele noin 1,5 litran kuivakakkuvuoka.
Sulata voi mikrossa ja soseuta banaanit survaimella omassa kulhossa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu voi sekä soseutetut banaanit.
Vatkaa sekaan yksitellen myös munat. Sekoita taikina huolella ja kaada vuokaan.
Paista kakkua noin 60 minuuttia uunin keskitasolla. Kokeile kakun kypsyys tikulla, mikäli taikinaa ei jää tikkuun ota kakku pois uunista. Anna hetki jäähtyä ja kumoa jäähtymään.