top of page

Mehevät vuokakorvapuustit

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

Vuoallinen

Pullat

03 lokakuun, 2023

Tämän vuoden korvapuustipäivää vietetään nyt keskiviikkona 4.10 ja tämä kunniaksi valmistetaan superherkullinen ja niin mehevät korvapuustit vuoassa! Tässä ei kanelia säätellä eli täytettä on paljon, eikä tämä teossa tarvitse miettiä jos korvapuustit ”leviävät”!


Pullataikina valmistetaan ilman kanamunaa melko löysäksi eli lisää jauhoja vähitellen, iman munaa pullista tulee muuten todella pehmeitä! Täyte levitetään kaulitulle taikinalevylle ja se rullataan rullalle. Tästä leikataan suorat palat ja palat nostetaan vuokaan. Korvapuustien tapaan nostettujen pullien päälle ripotellaan raesokeria. Vuokakorvapuustit paistetaan uunissa kypsäksi, mutta ei liian kypsäksi, eli pullien kuuluu jäädä keskeltä hieman tahmeiksi. Päälle kaadetaan vielä tuorejuustosta valmistettu kuorrute ja täydellinen korvapuustipäivän herkku on valmis!


Vuokakorvapuustit kannattaa nauttia mielellään hieman lämpöisinä kylmän maidon kanssa. Nämä olivat niin hyviä, ettei tästä seuraavalle päivälle mitään taida jäädä 🙂

Mehevät vuokakorvapuustit

Pullataikina

2,5 dl           maito

25 g            tuore hiiva

1,5 dl          sokeri

1 rkl            kardemumma

0,5 tl            suola

75 g             voi

noin 7-8 dl  vehnäjauho

 

Täyte:

100 g          voi tai margariini

2 dl             fariinisokeri

4 rkl            kaneli

 

Pinnalle:

1 kpl           kananmuna

raesokeria

 

Kuorrute:

200 g        maustamaton tuorejuusto (huoneenlämpöinen)

1,5 dl        tomusokeri

2 tl            vaniljasokeri

1 dl           maito

Työvaiheet

  • Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.

  • Lisää jauhoista noin 6 dl vähitellen joukkoon kokoajan sekoittaen. Lämmitä voi mikrossa pehmeäksi (ei sulaksi) ja sekoita taikinaan.

  • Lisää jauhoista ensin 1 dl ja tarvittaessa lisää vähitellen toinen desi kokonaan tai siitä vain osa. Vaivaa taikina kimmoisaksi (yleiskoneella noin 15-20 minuuttia).  Valmis taikina ei juutu sormiin juuri ollenkaan, mutta taikina on löysää, näin saat pehmeitä pullia!

  • Peittele taikinakulho liinalla tai kannella ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi esimerkiksi vesihauteessa (noin 60 min).






  • Valmista täyte odotellessa: Vatkaa huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja kaneli reippaasti sekaisin.

  • Vuoraa noin 25 x 22 cm vuokaan leivinpaperi.

  • Kaada kohonnut taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina noin 35 x 40 cm kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen.

  • Levitä täyte päälle. Kieritä taikinalevy rullalle pidemmältä sivulta.

  • Leikkaa rullasta 9 kappaletta noin 5 cm kokoisia paloja.

  • Aseta pullat leikkupinta ylöspäin vuoalle jättäen pienet raot pullien välille. Vuokaan mahtuu 9 pullaa. Anna pullien kohota liinan alla noin 45 minuuttia.

  • Voitele kohonneet pullat kevyesti munalla ja ripottele päälle raesokeria.

  • Paista vuokaa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pullat on hieman saaneet väriä. Pullien kuuluu jäädä hieman tahmeiksi jopa raa-an oloiseksi sisältä eli älä paista liian kypsäksi 😉

  • Valmista odotellessa kuorrute, vatkaamalla kaikki ainekset vatkaimilla reippaasti sekaisin.

  • Anna pullien jäähtyä hetki ja kaada kuorrutteesta oman mielen mukainen määrä päälle.

  • Nauti pullat mielellään tuoreena! 




Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page