Yli 60 min
+ 15 hlö
Juustokakut
Juustokakut kesän juhliin – postaussarjan kolmannen reseptin vuoro!
Sarjassa on nyt julkaistu marjainen kakku sekä karkkinen kakku, tällä viikolla yhdistetään nämä! Tämän viikon kakku saakin makunsa raikkaista marjoista, nimittäin mustikasta ja mustaherukasta sekä niin ihanan herkullisesta nougat-suklaasta. Jos viime viikolla kakku vei kielen mennessään, niin vie se nytkin. Suklaa ja marjat ei petä koskaan, nam!
Tähän kakkuun pohja valmistuu Ballerinan nougat-täytekekseistä, jotka sopivat maultaan tähän kakkuun loistavasti. Nämä voi toki korvata millä tahansa kekseillä, mikäli näitä et löydä kaupasta. Nougat-täyte on silkkisen pehmeä, eikä yhtään liian suklainen. Pienet keksipalat sattumina on hauska lisä nougat-täytteeseen. Mustaherukka-täyte ja mustikka-täyte toimivat herkullisena parina nougatin kanssa. Näiden marjojen ansiosta kakku ei ole liian makea, sillä yksittäin pelkkä nougat saattaa olla hieman liian makea. Ulkoisesti kakusta tulee mielestäni todella kaunis ja herkullisen näköinen mustaherukan ja mustikan pienen sävyeron myötä.
Tämäkin kakku kannattaa valmistaa mielellään jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, jotta se kerkeää hyytymään hyvin ennen tarjoilua. Kakun koristeluun voi hyödyntää tuoreita mustikoita ja karhunvatukoita sekä orvokin kukkia.
Jälleen kerran taas niin herkkullinen kakku juhlapöytään, makean ja raikkaan yhdistelmä toimii täydellisesti!
Mustikka-mustaherukka-nougat juustokakku
Keksipohja:
50 g voi
200 g Ballerina nougat-täytekeksit
Nougat-täyte:
4 kpl liivate
200 g Nougat (esim. Sallisen)
2 dl vispikerma
200 g vaniljarahka
100 g Philadelphia maustamaton tuorejuusto
50 g Ballerina nougat-täytekeksit
1 rkl vettä
Mustaherukka-täyte:
2 kpl liivate
100 g mustaherukat (tuoreet tai sulatetut)
150 g Philadelphia maustamaton tuorejuusto
100 g vaniljarahka
0,5 dl tomusokeri
vajaa 1 rkl vettä
Mustikka-täyte:
2 kpl liivate
100 g mustikat (tuoreet tai sulatetut)
150 g Philadelphia maustamaton tuorejuusto
100 g vaniljarahka
0,5 dl tomusokeri
vajaa 1 rkl vettä
Koristeeksi:Tuoreita mustikoita ja karhunvatukoita, Ballerina-keksejä, orvokin kukkia.
Työvaiheet
Pingoita 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja laita reunalle reunakalvo tai leivinpaperi, suihkauta siihen vuokasrayta tai levitä öljyä kevyesti.
Murskaa keksit hienoksi muruksi sauva-tai tehosekoittimella. Sulata voi mikrossa ja kaada keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi.
Levitä ja painele keksiseos vuoan pohjalle, vie jääkaappiin odottamaan.
Valmista nougat-täyte laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Sulata nougat mikrossa pienissä erissä aina välillä sekoittaen, jätä odottamaan.
Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä vaniljarahka ja tuorejuusto, sekoita. Lisää sekaan hieman jäähtynyt nougat, sekoita tasaiseksi.
Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan veteen, sekoita. Kaada liivateneste ohuena nauhana nougat-täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen vatkaimilla.
Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
Kaada valmis täyte keksipohjan päälle. Murusta kekseistä paloja täytteen päälle ja levittele täytettä hieman keksipalojen päälle. Kopauttale vuokaa pöydän raunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Nosta jääkaappiin tai pakasteeseen jähmettymään.
…
Valmista mustaherukka-täyte laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella.
Yhdistä vaniljarahka ja tuorejuusto, sekoita käsivatkaimilla, lisää sekaan sokeri ja mustaherukkasose, sekoita tasaiseksi.
Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan veteen, sekoita. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen vatkaimilla.
Nostele täyte varovasti nougat-täytteen päälle ja levitä tasaiseksi (varmista että Omar-täyte on kerennyt hyytymään), kopauttele vuokaa varovasti pöydän reunaan jotta täyte tasoittuu.
Nosta kakku jääkaappiin tai pakasteeseen hetkeksi.
…
Valmista mustikka-täyte laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Soseuta mustikat sauvasekoittimella.
Yhdistä vaniljarahka ja tuorejuusto, sekoita käsivatkaimilla, lisää sekaan sokeri ja mustikkasose, sekoita tasaiseksi.
Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan veteen, sekoita. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen vatkaimilla.
Nostele täyte varovasti mustaherukka-täytteen päälle ja levitä tasaiseksi (varmista että mustaherukka-täyte on kerennyt hyytymään), kopauttele vuokaa varovasti pöydän reunaan jotta täyte tasoittuu.
Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.
Poista vuoka kakusta ja irroita reunakalvo. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Koristele kakku tuoreilla marjoilla, keksipaloilla ja orvokin kukilla.