yli 60 min
noin 20 hlö
Peltileivonnaiset
03 elokuun, 2022
Elokuu on jo täällä! Kesä on mennyt todella nopeasti, olen lomaillut, reissaillut, urheillut ja tottakai myös leiponut. Nyt minulla onkin paljon uusia reseptejä, mitkä odottavat jo kovin julkaisua 🙂 Siispä aloitetaan ensimmäisestä kesällä syntyneestä reseptistä, Mustikka-valkosuklaa-browniesta!
Tämä oli juuri sellainen millaiseksi sen halusinkin, tahmaisen suklainen brownie, missä on paljon tuoreita mustikoita ja ihanina sattumina valkosuklaapaloja. AAAH täydellinen mustikkaherkku!
Brownie on helppo valmistaa, mutta sen paistossa saa olla tarkkana. Brownien kuuluu jäädä tahmeaksi, eli varo ettet paista sitä liian kauan, muuten se menettää tahmaisuuden. Valkosuklaat pilkoin brownien sekaan erikokoisiksi paloiksi, yhdestä suklaapalasta tein puolikkaita sekä 1/3 paloja. Liian pieneksi paloja ei kannata leikata. Brownie on parasta kun se on täysin jäähtynyt ja ollut kylmässä, joten maltti on valttia. Mielestäni tämä oli parasta päivän tai jopa päivien päästä, kun sen oli leiponut
Lisää herkullisia mustikkareseptejä on luvassa kunhan ennätän ne kirjoittamaan, hyvää alkanutta elokuuta 🙂
Mustikka-valkosuklaa brownie
150 g tummasuklaa
150 g voi tai margariini
2 dl sokeri
1 dl fariinisokeri
3 kpl kananmuna
3 dl vehnäjauho
4 dl tuoreet mustikat
100 g valkosuklaa (esim. Pandan)
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa uunivuoka (noin 22 x 25cm) leivinpaperilla.
Sulata tummasuklaa ja voi mikrossa, sekoita ja jätä jäähtymään.
Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi ja pilko valkosuklaa reiluiksi paloiksi.
Sekoita munavaahdon joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos sekä jauhot. Lisää mustikoista 3 dl sekä valkosuklaapalat ja sekoita taikinan sekaan.
Kaada taikina vuokaan ja ripottele loput mustikat päälle. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin jähmettymään, mielellään seuraavaan päivään odottamaan.