top of page

Mustikkakääretorttu itsenäisyyspäivälle (gluteeniton)

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 20 hlö

Muut makeat

04 joulukuun, 2022

Edellisessä postauksessa julkaisin herkullisen ja helpon reseptin suolaiseen itsenäisyyspäivän herkkuun, nyt vuorossa tälle makea kaveri! Makeana herkkuna itsenäisyyspäivälle loihditaan kaunis, mutta helppo mustikkakääretorttu! Tästä tulikin aivan liian hyvää, loppui jopa kesken vaikka se olikin iso!


Kääretorttupohja valmistuu uunipellille ja se saa lisämakua kardemummasta. Täytteeksi valitsin suomaiseen makuun ja sävyyn sopivaa mustikkaa. Täyte on koostumukseltaan täydellisen pehmeä ja maultaan herkullisen mustikkainen. Lisämakua mustikan kaveriksi tuo raikas lemoncurd-tahna, mitä löytyy kaupasta valmiina. Kääretorttu rullataan rullalle ja sen kannattaa antaa hetken tekeytyä jääkaapissa. Voitkin siis valmistaa kääretortun vaikka päivää ennen odottamaan tarjoilua.


Jotta aika simppelistä kääretortusta tulee katseenkääntäjä kauneudellaan, sen ylle pursotetaan kermasta ruusuja. Mikäli ruusujen pursotus ei suju, kääretortun voi myös kuorruttaa tasaiseksi. Lopputuloksen kruunaa tuoreilla pensasmustikoilla ja karhunvatukoilla viimeistelty Suomen lippu kääretortun päälle.


Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille!

Mustikkakääretorttu itsenäisyyspäivälle (gluteeniton)

Pohja:

4 kpl          kananmuna

1,5 dl          sokeri

1,5 dl          perunajauhot

2 tl             leivinjauhe

1 rkl            kardemumma

 

Täyte:

2 dl           vispikerma

3 dl           mustikat

400 g       vaniljarahka

3 rkl          vaniljakreemijauhe

1-2 dl        lemoncurd

 

Kuorrute:

6 dl            vispikerma

1 dl            vaniljakreemijauhe

Koristeeksi tuoreita pensasmustikoita ja karhunvatukoita

Työvaiheet

  • Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi, ainakin 10 minuuttia. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahdon joukkoon kevyesti käännellen.

  • Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi. Paista uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.

  • Kumoa pohja toiselle leivinpaperille, mihin on siroteltu sokeria.

  • Valmista täyte, vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi.

  • Soseuta sulatetut mustikat sauvasekoittimella ja sekoita vaniljarahka joukkoon. Lisää kuohkea kerma sekaan ja sekoita lopuksi vaniljakreemijauhe.

  • Lusikoi pohjan päälle ohut kerros lemoncurdia ja levitä mustikkatäyte päälle tasaiseksi.

  • Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla pitkältä sivulta ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään tai muutamaksi tunniksi.

  • Nosta kääretorttu tarjoululautasella.

  • Valmista kuorrute vahdottamalla kerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää lopuksi vaniljakreemijauhe ja sekoita.

  • Levitä kääretortun ymärille ohut kerros kermaa, näin ruusujen välistä ei pilkoita kääretorttupohjaa. Pursoita tähtityllalla ruusuja kääretortun ympärille ja asettele marjat suomen lipun muotoisesti päälle.

Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page