top of page

Omena-kinuskijuustokakku

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

+ 15 hlö

Juustokakut

Pitkästä aikaa uutta juustokakkureseptiä! Ja vitsit, siitä tulikin niin hyvää!!


Sain Jyväskylästä omenoita muutama viikko sitten ja omenoiden mukana toiveen uudesta reseptistä, missä hyödynnän näitä omenoita. En muista nähneeni reseptiä hyydytetystä omenajuustokakusta, joten koska rakastan juustokakkuja, ajattelin kokeilla millainen hyydytetty juustokakku saadaan aikaiseksi.


Tämän kakun juttu on ehdottomasti sisältä löytyvä herkullinen omena-sydän! Päältä kakku ei näytä siltä, että sisältä löytyy tämä herkku, mutta vaaleakakku kinuskikiiltellä näyttää silti melko herkkulliselta.


Tämän kakun pohja valmistuu LU bastogne-kekseistä, nehän sopivat täydellisesti kanelisten omenoiden sekä suolaisen makean kinuskin kaveriksi niin maultaan kuin myös väriltään.  Omenoista saadaan sopivan pehmeä täyte paistamalla ne kevyesti pannulla.  Vaalea vanilja-mascarponetäyte saa lisämakua kanelista. Koko herkun tietenkin kruunaa tuo kinuskikiille, omena ja kinuski sopii nimittäin täydellisesti yhteen! Tästä tuli ehdottomasta onnistunut makuyhdistelmä, ei liian makea ja pääraaka-aine eli omena maistuu!


Kakku kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, jotta se kerkeää hyytymään hyvin ennen tarjoilua. Kakun voi koristella haluamallaan tavalla.


Herkullista syksyä !


Omena-kinuskijuustokakku

Keksipohja:

80 g              voi

200 g            LU Bastogne -keksit

 

Omena-sydän:

500 g           suomalaisia omenoita kuorineen

50 g              voi

5 rkl               fariinisokeri

1 tl                 vaniljasokeri

1 rkl              kaneli

 

Vanilja-mascarponetäyte:

5 kpl              liivate

2 dl                vispikerma

250 g            mascarpone

135 g            vaniljarahka

1,5 dl            tomusokeri

1 rkl              vaniljasokeri

1 rkl              kaneli

2 rkl               vettä

 

Kinuskikiille:

2 dl               kuohukerma

1,5 dl            fariinisokeri

0,5 tl             suola

2 kpl            liivate

Työvaiheet

  • Pingoita 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja laita reunalle reunakalvo tai leivinpaperi, suihkauta siihen vuokasrayta tai levitä öljyä kevyesti.

  • Pilko omenat paloiksi kuorineen (leikkaa kota pois). Sulata voi paistinpannulla ja lisää sokerit sekä kaneli, kääntele pilkotut omenat sekaan ja paista kunnes omenat ovat pehmentyneet. Jätä jäähtymään.

  • Murskaa keksit hienoksi muruksi sauva-tai tehosekoittimella. Sulata voi mikrossa ja kaada keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi.

  • Levitä ja painele keksiseos vuoan pohjalle sekä reunoille noin 2 cm, vie hetkeksi jääkaappiin tai pakkaseen odottamaan.

  • Kaada jäähtynyt omenatäyte kovettuneen keksipohjan päälle ja tasoita pinta keksireunaan asti. Nosta kylmään odottamaan täytettä.


  • Valmista vanilja-mascarponetäyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan, vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.

  • Notkista mascarpone vatkaimilla ja lisää sekaan vaniljarahka sekä sokerit ja kaneli, sekoita tasaiseksi.

  • Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan veteen, sekoita. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen vatkaimilla.

  • Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.

  • Kaada valmis täyte omenatäytteen päälle. Kopauttale vuokaa pöydän raunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Nosta jääkaappiin tai pakasteeseen jähmettymään.


  • Valmista kinuskikiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Mittaa kaikki loput aineet kattilaan ja keitä kiehuvaksi ja anna kiehua noin 2 minuuttia. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota kinuskin sekaan, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

  • Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.

  • Poista vuoka kakusta ja irroita reunakalvo. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Koristele kakku halumallasi tavalla.

Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page