top of page

Omena-murupiirakka

Aerial View of Baking Ingredients

alle tunti

Pellillinen

Piirakat


30 elokuun, 2022

Helppo ja herkullinen Omena-murupiirakka valmistuu kädenkäänteessä yhdessä lasten kanssa. Taikinan aineet sekoitetaan keskenään ja taikina levitetään uunipellille. Piirakasta riittää usealle syöjälle ja sen voi myös pakastaa.


Tämä resepti on luotu yhdeksi Auta Leipomalla hyväntekeväisyystempauksen reseptiksi. Käy tutusmassa Auta Leipomalla hyväntekeväisyystempaukseen edellisestä postauksesta tai www.autaleipomalla.fi


Muistakaa ilmoittautua mukaan 2.9.2022 menessä. Tähän mennessä mukaan ilmoittautuneille kouluille ja päiväkodeille lähetetään lokakuussa maksuton leivontapakkaus, joka sisältää inspiraatiota tempauksen suunnitteluun sekä pienen määrän leivontatarvikkeita.

Omena-murupiirakka

6-8 kpl          suomalaisia omenoita

250 g            voi tai margariini

8 dl                vehnäjauho

4 dl                sokeri

1 rkl                 vaniljasokeri

1 tl                   leivinjauhe

0,5 tl               sooda

1 rkl                 kaneli

1 kpl                kananmuna

200 g             kermaviili

 

Työvaiheet

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

  • Pese omenat huolella, pilko ne kuutioiksi ja leikkaa siemenosa pois. Sulata voi tai margariini mikrossa.

  • Sekoita sulan voin/margariinin joukkoon vehnäjauho, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe sekä sooda. Ota taikinasta noin 2,5 dl sivuun odottamaan ja lisää isompaan määrään kananmuna sekä kermaviili. Sekoita huolella.

  • Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää päälle omenakuutiot ja ripottele päälle kanelia. Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.

  • Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page