Yli 60 min
+ 20 hlö
Juustokakut
Juustokakut kesän juhliin – postaussarjan viimeisen reseptin vuoro!
Juustokakkuja on nyt luotu kolme eri makuista ja näköistä, makeaa ja raikasta. Tämän sarjan toistaiseksi viimeisen kakun halusin luoda seuraajien toiveista! Seuraajilta sain toiveita päärynä-kinuski-juustokakkuun, mutta halusin kokeilla päärynän kaveriksi yhtä super herkkua. Tämä viimeinen kakku on nimittäin Päärynä-Dumle-juustokakku! Voi että tästä tulikin hyvää!! Jos rakastat Dumleja sekä päärynää, rakastat myös tätä kakkua.
Tämän kakun pohja sai inspiraation uusista Domino päärynä kekseistä, nehän sopivat täydellisesti tämän kaveriksi niin maultaan kuin myös väriltään. Dumle-täyte valmistuu yllättävän helposti ja mikä tärkein Dumle maistuu omalta itseltään eikä täyte ole liian makea. Herkullinen päärynä-täyte saa makunsa pehmeistä säilykepäärynöistä, mutta uskoisin että myös tuoretta päärynää voi tähän hyödyntää. Täytekerrosten väliin pilkotaan hieman päärynäkuutiota, mitkä ovat herkullisia sattumia kakkua syödessä. Aah tästä tuli kyllä niin täydellinen makuyhdistelmä, harmi kun kakku meni kuin kuumille kiville enkä saanut santsipalaa 😀
Kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, jotta se kerkeää hyytymään hyvin ennen tarjoilua. Kakun voi jälleen koristella haluamallaan tavalla.
Toivottavasti löydät näistä kakuista itsellesi lempparin! Ideoita juustokakkuihin minulla olisi vaikka kuinka paljon vielä tämänkin kakun jälkeen, joten jatketaan uusien juustokakkujen parissa varmasti myöhemmin. Mikäli sinulla on ideoita tai lisää toiveita kerro ihmeessä minulle!
Päärynä-Dumle-juustokakku
Keksipohja:
75 g voi
250 g Domino päärynä täytekeksit
Dumle-täyte:
1 pussi Dumle-karkit
1 dl kuohukerma
6 kpl liivate
2 dl vispikerma
1 dl kuohukerma
400 g mascarpone
1 tl vaniljasokeri
1 rkl vettä
Päärynä-täyte:
4 kpl liivate
1 tölkki säilykepäärynät soseutettuna (230 g)
1/2 tölkki säilykepäärynät paloina
2 dl vispikerma
200 g mascarpone
0,5 dl tomusokeri
1 tl vaniljasokeri
vajaa 1 rkl vettä
tippa vihreää elintarvikeväriä
Koristeeksi:Domino-keksejä, marenkeja sekä karkkeja.
Työvaiheet
Pingoita 22 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja laita reunalle reunakalvo tai leivinpaperi, suihkauta siihen vuokasrayta tai levitä öljyä kevyesti.
Murskaa keksit hienoksi muruksi sauva-tai tehosekoittimella. Sulata voi mikrossa ja kaada keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi.
Levitä ja painele keksiseos vuoan pohjalle, vie jääkaappiin odottamaan.
Valmista Dumle-täyte mittaamalla Dumlet ja 1 dl kuohukermaa kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes kaikki Dumlet ovat kokonaan sulaneet. Anna seoksen jäähtyä hetki.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan, vatkaa vispikerma sekä 1 dl kuohukermaa yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi.
Notkista mascarpone ja vaniljasokeri vatkaimilla ja lisää sekaan jäähtynyt Dumle-kastike, sekoita tasaiseksi.
Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan veteen, sekoita. Kaada liivateneste ohuena nauhana Dumle-täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen vatkaimilla.
Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
Kaada valmis täyte keksipohjan päälle. Kopauttale vuokaa pöydän raunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Nosta jääkaappiin tai pakasteeseen jähmettymään.
…
Valmista päärynä-täyte laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Valuta säilykepäärynöistä vesi pois ja soseuta päärynät sauvasekoittimella. Pilko toisesta tölkistä päärynöistä noin puolet pieneksi kuutioiksi.
Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä mascarpone ja sokerit, notkista vatkaimilla. Lisää päärynäsose joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan veteen, sekoita. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen vatkaimilla. Lisää tippa virheää elintarvikeväriä ja sekoita.
Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
Kaada paloitellut päärynäpalat hyytyneen Dumle-täytteen päälle.
Nostele päärynä-täyte varovasti päälle ja levitä tasaiseksi. Kopauttele vuokaa varovasti pöydän reunaan jotta täyte tasoittuu.
Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.
Poista vuoka kakusta ja irroita reunakalvo. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Koristele kakku tuoreilla keksipaloilla, marengeilla sekä karkeilla.