yli 60 minuuttia
noin 20 hlö
Suolaiset leivonnaiset
30 marraskuun, 2022
Ensi viikon tiistaina juhlimme Suomen itsenäisyyspäivää. Tänä vuonna Suomi-neito täyttää kunnioitettavat 105-vuotta!
Juhlapäivälle loin pienen menun, reseptin suolaiseen kakkuun sekä makeaan herkkuun. Aloitetaan nyt siis suolaisella paistettavalla fetajuustokakulla. Tämä kakku valmistuu helpommin ja nopeammin kuin voileipäkakku, eikä sen makukaan petä! Kakku paistetaan uunissa kypsäksi, sillä on hapankorpuista valmistettu pohja ja sen täyte sisältää muun muassa fetaa, tuorejuustoa sekä ruohosipulia. mikäli haluat kakusta gluteenittoman, korvaa normaalit hapankorput gluteenittomilla. Kakku koristellaan rennosti tuoreilla vihanneksilla ja nautitaan kylmänä. Tämä kakku kannattaa valmistaa päivää ennen tarjoilua jääkaappiin odottamaan.
Loppuviikosta jatketaan makean reseptin myötä kohti juhlapäivää!
Paistettu fetajuustokakku
Pohja:
200 g hapankorppuja
150 g voi tai margariini
Täyte:
400 g maustamaton tuorejuusto
200 g feta
n. 0,75 dl tuore ruohosipuli
1 tl välimeren yrttiseos
1 tl mustapippuri
3 kpl kananmunat
Koristeeksi:
Salaatinlehtiä, kirsikkatomaatteja, granaatinomenan siemeniä, ruohosipulia
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmista pohja murskaamalla hapankorput hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita hapankorppujauheen kanssa tasaiseksi massaksi.
Pingota noin 23 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada korppumassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille noin 4 cm korkeudelle.
Valmista täyte, notkista tuorejuustot vatkaimilla. Rouhi joukkoon feta ja vatkaa reippaasti tasaiseksi. Lisää mausteet sekä leikkaa ruohosipuli joukkoon.
Vatkaa munat yksitellen täytteeseen ja sekoita huolella tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta.
Koristele kakku salaatinlehdillä, kirsikkatomaateilla sekä granaatinomenan siemenillä.