top of page

Paistettu kinuskijuustokakku pretzel-kekseillä

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 25 hlö

Juustokakut

10 maaliskuun, 2023

Synttäreiden kunniaksi valmistin tottakai myös paistetun juustokakun, koska rakastan niitä! Tällä kertaa valmistin mehevän paistetun kinuskijuustokakun pretzeleillä.


Paistettu kinuskikakku oli maultaan täyteläinen ja erittäin mehevä. Kakku valmistuu erittäin helposti valmista kinuskia eli karamellisoitua kondensoitua maitoa hyödyntämällä, käytännössä kaikki kinuskitäytteen aineet vatkataan reippaasti sekaisin ja täyte on valmis. Kakun pohjaan Pretzel-keksit toivat mielestäni kivaa makua! Murustin pretzel-keksejä myös täytteeseen, ne voi jättää aika isoiksi paloiksi koska keksit pehmenevät täytteen seassa.


Kakku on hyvä valmistaa vähintäänkin päivää ennen sen tarjoilua, koska kakun pitää antaa rauhassa jäähtyä. Kakun voi koristella överisti, kuten minä tein tai sitten maltillisesti Säilytä kakku jääkaapissa.


Paistettu kinuskijuustokakku pretzel-kekseillä

Keksipohja:

250 g        diggestive-keksit

100g         pienet pretzel-keksit

100 g        voi tai margariini

 

Kinuskitäyte:

400 g       maustamaton tuorejuusto

120 g        smetana

1 tölkki      karamellisoitu kondensoitu maito

0,5 dl        fariinisokeri

0,5 tl        suola

3 kpl        kananmunat

50 g        pretzel-keksit

 

Koristeeksi:

Pretzel-keksejä, suklaata ja kinuskikastiketta.

Työvaiheet

  • Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen ja valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.

  • Pingota noin 23 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille noin 5 cm korkeudelle.


  • Valmista kinuskitäyte, notkista tuorejuustot vatkaimilla. Vatkaa joukkoon kaikki muut aineet paitsi munat ja pretzel-keksit.

  • Vatkaa munat yksitellen huolella sekaan. Murustele lopuksi pretzel-keksejä sekaan.

  • Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin tunti.

  • Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään.

  • Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautasella. Koristele pretzel-kekseillä, suklaalla ja kinuskikastikkeella.

Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page