yli 60 min
noin 20 hlö
Juustokakut
21 joulukuun, 2022
Resepti toteutettu yhteistyössä Kymppi-Maukkaat kanssa.
Enää kolme yötä jouluun! Ihanaaaa! Kuuluuko teidän jouluun joulukakku? Meille kuuluu ja yllättäen se on joka vuosi ollut minun vastuulla Tämän vuoden joulukakkua en ole vielä osannut päättää, mutta tässä on niistä yksi vaihtoehto, nimittäin ihana paistettu piparijuustokakku!
Tämä kakku valmistuu vaivatta hyödyntämällä Kymppi-maukkauden valmista piparkakkutaikinaa. Taikina sulatetaan ja painelleen irtopohjavuoan pohjalle. Täyte valmistuu tuorejuustosta, munista ja jouluisista mausteista nopeasti. Kakku paistetaan uunissa kypsäksi ja annetaan jäähtyä mielellään yön yli jääkaapissa. Kakun voi valmistaa vaikka heti tänään, mutta miellellään se kannattaa valmistaa perjantaina jotta se kerkeää tekeytymään kylmässä.
Ihanaa joulun odotusta!
Paistettu piparijuustokakku
Pohja:
500 g Kymppi piparitaikina
Täyte:
600 g maustamaton tuorejuusto
2 dl sokeri
2 rkl perunajauho
4 kpl kananmuna
200 g creme fraiche
1,5 tl piparkakkumauste
1,5 tl kaneli
Koristeeksi
2 dl vispikerma
2 rkl tomusokeri
valmiita pipareita
Työvaiheet
Sulata Kymppi piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja pingota noin 23 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale.
Painele sulanut piparkakkutaikina vuoan pohjalle sekä reunoille noin 5 cm korkeudelle, paina varsinkin reunakohdat ohueksi.
Valmista täyte vatkaamalla ensin tuorejuusto pehmeäksi. Lisää loput täytteen ainekset joukkoon ja vatkaa tasaiseksi täytteeksi.
Kaada täyte vuokaan piparipohjan päälle.
Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin tunti. Kakun keskiosa saa hieman ”hyllyä”. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja koristele kermavaahdolla ja piparinmuruilla.