yli 60 min
noin 20 hlö
Juustokakut
20 tammikuun, 2023
Voikohan tässä vaiheessa vuotta jo todeta, että tässä on tämän vuoden ainakin yksi parhaista kakuista! Mikäli siis meinaat leipoa tänä vuonna vain yhden kakun, leivo tämä. Nyt siis reseptiä myös teille, tässä tulee Paistettu porkkanajuustokakku, olkaa hyvät!
Tästä tuli aivan täydellisen herkullinen ja miten helppo kakku tämä olikaan valmistaa. Kakku valmistuu erittäin helposti, sillä porkkanakakkutaikinan ainekset sekoitetaan omassa kulhossa ja juustokakkutäytteen ainekset omassa kulhossa, minkä jälkeen seokset kaadetaan vuorotellen vuokaan ja kakku paistetaan uunissa kypsäksi noin tunnissa. Valmis! Kakku toki vaatii kärsivällisyyttä, koska sen pitää antaa jäähtyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti, mutta odotus palkitaan
Paistettu porkkanajuustokakku
Porkkakakku:
n. 3 dl porkkanaraaste
1,75 dl rypsiöljy
1 dl fariinisokeri
1 dl sokeri
2 kpl kananmuna
vajaa 3 dl vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos
1 rkl kaneli
1 tl sooda
1/4 tl suola
Juustokakkutäyte:
400 g maustamaton tuorejuusto (esim Philadelphia)
1 dl sokeri
2 tl vaniljasokeri
2 kpl kananmuna
1,5 rkl perunajauho
120 g smetana
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja pingota noin 23 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale.
Valmista porkkanakakkutaikina raastamalla porkkanat valmiiksi.
Vatkaa rypsiöljy ja sokerit reippaasti sekaisin. Lisää joukkoon kanamunat ja vatkaa kunnes seos hieman kuohkenee ja vaalenee.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne muna-sokeri seokseen. Lisää porkkanaraaste ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Jätä odottamaan.
…
Valmista juustokakkutäyte. Mittaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, sokerit, munat ja perunajauho omaan kulhoon ja vatkaa suurella nopeudella tasaiseksi.
Lisää joukkoon lopuksi smetana ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
…
Kaada porkkanakakkutaikinasta noin puolet vuokaan. Kaada tämän päälle juustokakkutaikinasta noin puolet isoina lusikallisina (osan voit myös lusikoida voimalla, jotta täyte ”uppoaa” porkkanakakkutaikinan sisälle).
Lusikoi loput porkkanakakkutaikinasta juustokakkutäytteen päälle ja reunoille. Kaada lopuksi juustokakkutäytteestä päälle ja levitä tasaiseksi.
Paista kakkua uunin keskitasolla noin tunti (gluteeniton kakku kypsyy noin 50-60 minuutissa). Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin mielellään odottamaan seuraavaa päivää.
Poista täysin jäähtynyt kakku vuoasta ja nauti kylmänä.