yli 60 min
noin 25 hlö
Juustokakut
16 kesäkuun, 2023
Helteinen viikonloppua on ihana aloittaa uudella reseptillä! Tämä ihanaakin ihanempi paistettu raparperijuustokakku valmistuu näppärästi, mutta vaatii hieman aikaa ja kärsivällisyyttä. Kakku on myös helppo valmistaa gluteenittomaksi sekä laktoosittomaksi.
Kakussa on pohjana diggestive-kekseistä valmistettu keksipohja. Täytteenä on vaniljainen tuorejuusto-rahkatäyte, minkä sekaan valmistetaan raparperikastike. Raparperikastike kannattaa valmistaa vaikka jo edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan, koska kylmä tai vähintään huoneenlämpöinen kastike sekoitetaan nopeasti vaniljatäytteen sekaan. Muutama lusikallinen kastiketta lusikoidaan lopuksi myös kakun päälle. Kakku paistetaan uunissa kypsäksi noin tunnissa, tämän jälkeen annetaan kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nostetaan kakku jääkaappiin tekeytymään mielellään seuraavaan päivään.
Aurinkoista viikonloppua!
Paistettu raparperijuustokakku
Keksipohja:
300 g Diggestive-keksit (gluteeniton tai normaali)
130 g voi tai margariini
Raparperikastike:
400 g raparperi
2 rkl vettä
1 dl sokeri
Vaniljatäyte:
600 g vaniljatuorejuusto
200 g vaniljarahka
1 dl sokeri
1 rkl vaniljasokeri
0,5 dl maizena (tai perunajauhot)
3 kpl kananmuna
Työvaiheet
Valmista raparperikastike hyvissä ajoin, tämän voit valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan. Huuhtele ja pilko raparperit kattilaan veden ja sokerin kanssa. Keittele sekoitellen kunnes raparperi on kokonaan pehmentynyt. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen ja valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.
Pingota noin 23 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille noin 5 cm korkeudelle.
…
Valmista vaniljatäyte, notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto vatkaimilla. Sekoita joukkoon vaniljarahka, sokerit ja maizena. Vatkaa lopuksi munat yksitellen huolella sekaan.
Lisää vaniljatäytteen sekaan raparperikastikkeesta noin 4/5 ja sekoita nopeasti täytteeseen vatkaimilla. Kaada täyte keksipohjan päälle. Lusikoi loput raparperikastikkeesta täytteen päälle.
Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin tunti.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään.
Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautasella. Koristele haluamasi tavalla.