yli 60 min
noin 20 hlö
Juustokakut
Maaliskuun 7.päivä vietän synttäreitäni, joten synttäriviikon kunniaksi tällä viikolla on tiedossa muutama super herkullinen kakkuresepti. Molemmat kakut on valmistettu minun lemppari raaka-aineista, ne ovat erittäin helppoja valmistaa sekä tietenkin herkullisia, lisäksi ne on suunniteltu pääsiäistä silmällä pitäen.
Ensimmäisen kakun virkaa ylläpitää ihanan pehmeä ja niin raikas paistettu sitruuna-vadelma juustokakku. Kakku paistetaan uunissa kypsäksi ja annetaan hyytyä jääkaapissa meheväksi, kannattaakin valmistaa kakku jääkaappiin odottamaan jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Kakussa pohjana on Digestive-kekseistä valmistettu pohja, mikä valmistuu gluteenittomaksi vaihtamalla keksit gluteenittomiksi. Raikkaan täytteen salaisuus on tuorean sitruunan mehu. Yhdessä tuorejuuston sekä munien kanssa täytteestä tulee ihana pehmeä nautittavaksi. Täytteen raaka-aineet kannattaa muistaa ottaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön odottamaan. Ainoastaan vadelmat lisätään täytteen joukkoon suoraan pakkasesta, näin ne pitävät muotonsa ja ovat herkullisia sattumia kakussa. Muista käyttää siis suomalaisia pakastavadelmia täytteessä. Kakun koristeeksi käytin tuoreita vadelmia, näillä sai peitettyä pieniä kakun lohkeamisia ;)
Synttäriviikon toinen kakku onkin sitten perinteinen hyydytetty juustokakku, joten pysy kuulolla tällä viikolla!
Paistettu sitruuna-vadelma juustokakku (gluteeniton)
Keksipohja:
180 g Digestive-keksijä
70 g voi tai margariini
Täyte
600 g maustamaton tuorejuusto (huoneenlämpöinen Philadelphia)
2 dl sokeri
1 rkl vaniljasokeri
2 rkl perunajauho
200 g creme fraishe
1 kpl sirtuuna
3 kpl kananmuna
200 g suomalaiset pakastevadelmat
Koristeluun tuoreita vadelmia
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.
Pingota noin 23 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
...
Valmista täyte, notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto vatkaimilla. Sekoita joukkoon sokerit, perunajauho ja creme fraishe.
Pese sitruuna huolellisesti, raasta kuori täytteen joukkoon ja purista sitruunasta 0,5 dl sitruunamehua sekaan. Vatkaa tasaiseksi.
Vatkaa lopuksi munat yksitellen huolella sekaan.
Kaada täytteestä noin puolet keksipohjan päälle ja ripottele puolet vadelmista päälle. Kaada loput täytteet vuokaan ja ripottele loput vadelmat pinnalle.
Kypsennä kakkua uunin alatasolla noin tunti. Kakun kuuluu hieman "hyllyä" keskeltä, kun otat sen pois uunista.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään.
Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautasella. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.