yli 60 min
noin 15 hlö
Kakut
22 lokakuun, 2021
Resepti toteutettu yhteistyössä Juustoportti kanssa.
Syksyisiin herkutteluhetkiin ei ole ikinä liikaa reseptejä ja koska porkkanat ovat nyt mehevimmillään, mikäs olisikaan herkullisempaa kuin porkkanakakku. Eikä ihan perinteinen porkkanakakku, vaan porkkanakakku tyrni-valkosuklaakuorrutteella, nam!
Kakun valmistuksessa käytetään Juustoportin suolaamatonta kirnuvoita, mikä on muuten erittäin hyvä voi niin leivontaan kuin myös erilaisiin kuorrutteisiin! Itse porkkanakakku valmistuu melko perinteiseen tapaan voita hyödyntämällä. Tykkään käyttää saksanpähkinöitä porkkanan kaverina, sillä ne tuovat hieman tekstuuria kakkuun. Tyrni-valkosuklaakuorrute sopii melko täydellisesti porkkanakakulle, koska valkosuklaan makeus ja tyrnin happamuus toiminat hyvin yhteen. Suolaamattoman voin avulla kuorrute ei maistu suolaiselle, mitä se yleensä perinteisesn voin kanssa maistuu. Lisäksi kyseinen voi on myös laktoositon. Kuorrutetta tehdessä on hyvä muistaa, että raaka-aineet ovat suunnilleen saman lämpöisiä. Kakku kannattaa säilyttää jääkaapissa, jolloin kuorrute myös jähmettyy.
Herkullista viikonloppua!
Porkkanakakku tyrni-valkosuklaakuorrutteella
Porkkanakakku:
150 g Juustoportti suolaamaton kirnuvoi
2 kpl kananmuna
2 dl sokeri
0,5 tl vaniljasokeri
2,5 dl vehnäjauhot
1 tl leivinjauhe
1 tl sooda
1 tl kaneli
250 g porkkanaraaste (noin 2 isoa porkkanaa)
70 g saksanpähkinät
Tyrni-valkosuklaakuorrute:
200 g valkosuklaa
100 g Juustoportti suolaamaton kirnuvoi (huoneenlämpöinen)
200 g tuorejuusto
2 dl tomusokeri
100 g tyrni (pakaste tai tuore)
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen, voitele ja korppujauhoita 20 cm irtopohjavuoka.
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Kuori ja raasta porkkanat. Rouhi saksanpähkinät.
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon voisula ja sekoita varovasti.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muutamassa erässä voi-vaahdon joukkoon, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Sekoita lopuksi taikinaan porkkanaraaste sekä pähkinärouhe.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorrutetta.
…
Valmista kuorrute. Sulata tyrnit ja valuta ylimääräinen neste pois, soseuta marjat sauvasekoittimella. Sulata valkosuklaa mikrossa noin 30 sekunttia kerralla, aina välissä sekoitellen, kunnes se on kokonaan sulanut. Jätä jäähtymään.
Vatkaa Juustoportin suolaamaton kirnuvoi sekä tuorejuusto keskenään.
Vatkaa sula valkosuklaa ja tomusokeri joukkoon. Lisää lopuksi tyrnisose ja vatkaa nopeasti tasaiseksi (huom! tyrnisoseen on oltava huoneenlämpöinen, ettei kuorrute juoksetu).
Kuorruta jäähtynyt porkkanakakku kauttaaltaan kuorrutteella ja pursoita päälle loput kuorrutteesta. Kuorrute jähmettyy jääkaapissa.