top of page

Raparperi-toscapiirakka

Aerial View of Baking Ingredients

1 h

noin 15 hlö

Piirakat

Kaupallinen yhteistyö Baking by Martinex kanssa.


Kesä on täällä!  Tai ainakin niin voisi päätellä tuoreista raparpereista. Raparperi on yksi minun suosikki raaka-aineista leivonnassa tähän aikaan vuodesta ja siitä onkin ihana leipoa raparperipiirakkaa. Tänä vuonna halusin leipoa kuitenkin hieman erilaisen raparperipiirakan, nimittäin raparperi-toscapiirakan! Ja nami miten hyvää siitä tulikaan!


Tämä piirakka on helppo ja nopea valmistaa, aineet vain sekoitetaan ja piirakka on valmis uuniin. Piirakan päälle levitettävä toscakuorrute kruunaan kokonaisuuden! Piirakan valmistukseen hyödynsin Baking by Martinex:lta löytyvää piirakkavuokaa irtopohjalla (Baking by Martinex Piirakkavuoka irtopohjalla | Martinex). Olipa muuten varsin näppärä vuoka! Piirakka irtosi vuoasta todella kätevästi, koska pohjaosa nostetaan vuoasta pois. Piirakan reunat pysyivät näin nättinä ja se oli helppo nostaa tarjoilulautaselle.


Ilokseni saan jakaa teille alekoodin, mikäli haluat itsellesi oman piirakkavuoan tai jotain muuta kivaa Baking by Martinex laajasta valikoimasta. Alekoodilla BAKING20 saat -20% alennuksen normaalihintaisesta valikoimasta osoitteesta www.martinex.fi . Alekoodi on voimassa 30.6.2021 asti.


Iloisia leivontahetkiä!

Raparperi-toscapiirakka

Raparperipiirakka:    24 cm vuokaan

4 dl                vehnäjauhot

1,5 dl              sokeri

1 rkl                vaniljasokeri

1 tl                  leivinjauhe

2 dl                maito

1 kpl               kananmuna

3 dl                raparperi

 

Toscakuorrute:   (piirakan päälle)

100 g           mantelilastut

75 g              voi

1 dl                sokeri

1 rkl               venhäjauhot

0,5 dl            maito

 

Työvaiheet

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, voitele vuoka valmiiksi.

  • Kuori ja pilko raparperi pieniksi paloiksi.

  • Yhdistä raparperipiirakan kaikki muut ainekset paitsi raparperi kulhossa ja sekoita tasaiseksi.

  • Kaada taikina vuokaan ja ripottele raparperipalat taikinan päälle.

  • Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen.


  • Valmista odotellessa toscakuorrute mittaamalla kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan. Keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee.

  • Levitä toscakuorrutus piirakan päälle kevyesti. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista uunissa vielä noin 10-15 minuuttia.

  • Anna piirakan jäähtyä hetki ja nauti jäätelön kera!

Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page