top of page

Salmiakki-Daimjuustokakku

Aerial View of Baking Ingredients

Yli 60 min

15-20 hlö

Juustokakut

Salmiakki, tuo makean suolainen herkku. Tässä olisi nyt kakku siis salmiakin ystävälle!


Pyhäinpäivän sekä Halloweenin kunniaksi halusin valmistaa jotain herkullista tarjottavaa, mikä olisi väriltään musta-valkoista. Tästä se ajatus salmikakkijuustokakkuun sitten syntyikin. Itsehän rakastan salmiakkia, mutta erityisesti suklaata, joten salmiakin makupariksi valikoitui aina niin herkullinen Daim!


Tässä kakussa pohjana toimii Hopeatoffee-karkeista valmistettu kakkupohja. Koostumukseltaan sitkeä pohja muistuttaakin sitä, mitä se sisältää eli Hopeatoffeeta. Mikäli pohjaa ei ole aikaa valmistaa, pohja on helppo korvata ihan perinteisellä keksipohjalla. Itse täytekerrokset ovat helppoja sekä nopeita valmistaa, koska sillä aikaa kun salmiakkikerros on hyytymässä, kerkeää Daim-täytteen hyvin valmistamaan. Pohjan päälle tuleva salmiakkitäyte on maultaan vahvan salmiakkinen, joten päällikerros toimiikin hyvänä kaverina, sillä Daimin ja mascarponen yhdistelmä pehmentää salmiakin makua.


Olisiko tässä herkullinen kakku vaikka Isänpäivän herkkupöytään 😉

Salmiakki-Daimjuustokakku

Hopeatoffee-pohja:

20 cm irtopohjavuokaan

200 g               Hopeatoffee-karkkeja

1 dl                   kuohukermaa

140 g                voita

2 dl                   sokeria

2 kpl                 kananmunia

2 dl                   vehnäjauhoja


Salmiakkitäyte:

6 kpl                 liivatelehtiä

2 dl                   vispikermaa

200g                maustamatonta tuorejuustoa

1 dl                   Haganol Apteekin salmiakki-mixeriä

0,5 dl                tomusokeria


Daim-mascarponetäyte:

5 kpl                liivatelehtiä

2 dl                  vispikermaa

100 g               Daim-patukoita (2 kpl 56g Daim-patukkaa)

250 g              mascarponea

1 dl                 tomusokeria

Työvaiheet

  1.  Valmista Hopeatoffee-pohja ensin.

  2. Laita Hopeatoffeet kattilaan kuohukerman sekä voin kanssa. Kuumenna seosta koko ajan sekoitellen kunnes Hopeatoffeepalat ovat kokonaan sulaneet.

  3. Nosta kattila liedeltä ja sekoita sokeri joukkoon, anna hetki jäähtyä.

  4. Lisää seokseen muna sekä jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi puukauhalla.

  5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaritilällä noin 35-45 minuuttia uunin tehosta riippuen.

  6. Pohjan kypsyyttä voit kokeilla puutikulla, pohjan kuuluu jäädä hieman pehmeäksi, muttei löysäksi. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen täytteiden lisäämistä. Pohjan voi ottaa vuoasta pois jäähtymisen ajaksi.


    ….

  7. Valmista salmiakkitäyte.

  8. Laita pohja takaisin irtopohjavuokaan, lisää vuoan reunoille reunakalvo tai leivinpaperi. Suihkauta reunoille vuokasprayta, näin saat kakun reunoista tasaiset.

  9. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan (vähintään 5 minuuttia).

  10. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.

  11. Notkista tuorejuusto vatkaimella, lisää tomusokeri ja sekoita. Lisää salmiakkimikseri seokseen koko ajan sekoittaen.

  12. Lämmitä noin 1,5 rkl vettä kiehuvaksi mikrossa ja liota hyvin puristetut liivatelehdet kuumaan veteen.

  13. Kaada liivateneste vähitellen salmiakkitäytteeseen koko ajan sekoittaen.

  14. Kääntele lopuksi kermavaahto seokseen nuolijalla ja sekoita täyte tasaiseksi.

  15. Kaada täyte pohjan päälle ja kopauta pöytää vasten muutaman kerran jotta saat kerroksen tasaiseksi.

  16. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.


    ….

  17. Valmista Daim-mascarponetäyte.

  18. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan (vähintään 5 minuuttia).

  19. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.

  20. Pilko Daim-patukat pieneksi rouheeksi veitsellä.

  21. Notkista mascarpone vatkaimella, lisää tomusokeri ja sekoita. Lisää Daim-rouheet ja sekoita tasaiseksi.

  22. Lämmitä noin 1,5 rkl vettä kiehuvaksi mikrossa ja liota hyvin puristetut liivatelehdet veteen.

  23. Kaada liivateneste vähitellen seokseen koko ajan sekoittaen.

  24. Kääntele kermavaahto seokseen nuolijalla ja sekoita täyte tasaiseksi.

  25. Nostele valmis täyte lusikalla salmiakkitäytteen päälle reunoista aloittaen, jotta saat kerroksen tasaiseksi. Tasoita pinta lusikalla.

  26. Vie kakku jääkaappiin ja anna sen jähmettyä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.

  27. Ota kakku pois vuoasta ja koristele esimerkiksi marengeilla, Hopeatoffeella, Daim-paloilla yms.

  28. Nauti!

Kommentit

แชร์ความคิดเห็นของคุณเชิญแสดงความคิดเห็น คุณคือคนแรกที่แสดงความคิดเห็นที่นี่
bottom of page