noin 60 min
noin 15 hlö
Peltileivonnaiset
24 helmikuun, 2023
Ihanan raikkaat ja niin herkulliset sitruuna-valkosuklaa blondiet tulevat tässä! Näiden leivosten inspiraation sain loman paluulennon jälkiruoasta. Halusin luoda reseptin tuohon herkulliseen jälkiruokana toimivaan sitruuna-blondieen ja nyt tekin pääsette sitä leipomaan!
Näissä leivoksissa yhdistyy raikas sitruuna ja makea valkosuklaa. Valkosuklaata löytyy taikinasta sulatettuna sekä paloina, muista siis lukea resepti huolella 🙂
Blondie on helppo valmistaa, kuohkean muna-sokerivaahdon joukkoon sekoitetaan nesteet sekä kuivat aineet ja se paistetaan uunissa kypsäksi. Paiston kanssa saa olla tarkkana, brownien tapaan blondien kuuluu jäädä hieman tahmeaksi. Viimeistele blondie valkosuklaaraidoilla ja säilytä sitä jääkaapissa.
Sitruuna-valkosuklaa blondiet
150 g voi tai margariini
250 g valkosuklaata (yhteensä)
3 kpl kananmuna
2,5 dl sokeri
1 kpl sitruuna (kuori + mehu 0,5dl)
3,5 dl vehnäjauhot
1 tl suola
1/2 tl leivinjauhe
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 165 asteeseen. Levitä leivinpaperi noin 25×20 cm vuokaan ja voitele se kevyesti öljyllä.
Sulata voi ja 100 g valkosuklaata mikrossa.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 min).
Pese ja raasta sitruunan kuori. Purista sitruunasta mehua 0,5 dl ja yhdistä se voi-suklaaseokseen.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhoseos sekä voi-suklaaseos muutamassa erässä vuorotellen munavaahtoon. Sekoita nopeasti sekaisin.
Paloittele 100 g valkosuklaata paloiksi ja kääntele taikinan sekaan.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki vuoassa, poista vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan.
Viimeistele sulattamalla 50 g valkosuklaata ja lusikoi jäähtyneen blondien päälle. Leikkaa terävälle veitsellä sopivan kokoisia paloja. Säilytä blondieta jääkaapissa.
Heippa, onnistuuko näitä pakastaa? Juhliin tarkoitus tehdä näitä ja mieiluilin valmistaa pakastimeen kaikkea minkä vaan voi etukäteen..