yli 60 min
noin 25 kpl
Keksit
19.1.2024
Täydellisen sitkeät keskeltä ja reunoilta ihanan rapeat, niistä on nämä keksit tehty! Makukin on täysi kymppi, raikas sitruuna ja makea valkosuklaa on lyömätön pari.
Keksit valmistuu erittäin helposti, et tarvitse vatkainta vaan pelkkä kulho ja kauha riittävät. Ainekset sekoitetaan keskenään ja taikinan annetaan kylmetä jääkaapissa, sillä keksit paistetaan täysin kylmästä taikinasta, jolloin ne saavat sitkeän herkullisen koostumuksensa. Itse tein taikinan illalla ja paistoin seuraavana päivänä.
Keksejä ei tarvitse punnita, noin ruokalusikan kokoinen nokare on täydellisen kokoinen, sillä taikina leviää uunissa. Paistoajan kanssa seuraa omaa uunia, ettet yli paista niitä. Keksien kuuluu saada vain hieman väriä reunoille, ne näyttävät hieman kohonneilta, mutta kun otat ne oikeaan aikaan pois uunista, ne laskevat jäähtyessään.
Sitruuna-valkosuklaa keksit
100 g voi
125 g sokeri
125 g fariinisokeri
1 kpl kananmuna
1kpl sitruuna
220g vehnäjauhot
0,5 tl ruokasooda
150 g valkosuklaa
Työvaiheet
Sulata voi mikrossa ja sekoita joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Riko muna seokseen ja sekoita tasaiseksi.
Pese tuore sitruuna huolella ja raasta sen kuori taikinan sekaan. Purista sitruunasta 2 rkl mehua myös joukkoon ja sekoita taikinaan.
Sekoita keskenään venhöjauhot sekä ruokasooda ja lisää seos taikinaan. Sekoita huolellisesti.
Pilko valkosuklaa paloiksi ja lisää taikinan sekaan.
Nosta keksitaikina jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
…
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja leikkaa leivinpaperit uunipelleille.
Lusikoi kylmästä taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita pellille. Jätä hyvin leviämisvaraa nokareiden väliin, 9 kpl nokareita per pelti on melko sopiva.
Paista uunin keskiosassa 10-12 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet hieman kullanruskeaa väriä reunoille. Älä ylipaista, muuten keksit eivät ole pehmeitä! Keksit ovat uunista ottaessa hieman kohonneita, mutta ne laskevat.
Anna keksien jäähtyä pellin päällä noin 20 min, nosta vasta sitten pois.
Hei, kärsiikö maku, jos voin vaihtaa maidottomaan margariiniin?