top of page

Suklaa-kahvikakku

Aerial View of Baking Ingredients

Yli 60 min

noin 15 hlö

Kakut

09 marraskuun, 2021

Resepti toteutettu yhteistyössä Juustoportti kanssa.


Tämän viikon sunnuntaina juhlitaan isänpäivää! Isien kunniaksi viikonloppuna leivotaan omien isien lemppareita ja kuka isä ei rakastaisi suklaata tai ainakaan kahvia? Tähän kakkuun onkin nyt hyödynnetty näitä molempia, täyteläisen suklaa-kahvikakun merkeissä.


Kakku sisältää mehevän suklaakakkupohjan kahvin kera sekä täyteläisen suklaa-kahvikuorrutteen, mitä hyödynnetään myös täytteenä. Kakku valmistetaan kolmelle täytevälille ja se kostutetaan vaniljamaidolla. Kakku kannattaa valmistaa vähintäänkin edellisenä päivänä, jotta se kerkeää tekeytymään jääkaapissa meheväksi.


Herkullista isänpäivää kaikille!

Suklaa-kahvikakku

Kakkupohja:

80 g                Juustoportti suolaamaton kirnuvoi

4,5 dl              vehnäjauhot

1,5 dl               tumma kaakaojauhe

3,5 dl              sokeri

1 tl                   vaniljasokeri

2 tl                  leivinjauhe

0,5 tl               suola

2 kpl               kananmuna

2 dl                 Juustoportti kevytmaito

1,5 dl               vahvaa kahvia (kuuma)

 

Suklaa-kahvikuorrute:

200 g           tummaa suklaata

300 g           Juustoportti suolaamaton kirnuvoi (huoneenlämpöinen)

3 dl               tomusokeri

1 dl                tumma kaakaojauhe

1 dl                vahvaa kahvia (ei kuuma)

 

Kostuttamiseen

1,5 dl           Juustoportti kevytmaito

1 tl               vaniljasokeri

 

Työvaiheet

  • Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Sulata voi ja jätä jäähtymään hetkeksi.

  • Leikkaa kahden 15 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele tai suihkauta vuokasprayta reunoille.

  •  Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää kaikki loput aineet joukkoon ja vatkaa kunnes taikina on tasainen.

  • Jaa taikina kakkuvuokiin tasaisesti.

  • Paista uunin keskitasolla noin 1 tunti tai kunnes pohjat ovat kypsiä. Kokeile kypsyys tikulla, mikäli taikinaa ei tartu tikkuun nosta pohjat pois.

  • Anna pohjien jäähtyä vuoissa noin 20 min kunnes kumoat ne. Anna jäähtyä täysin ennen täyttöä.


  • Valmista kuorrute. Sulata suklaa mikrossa noin 30 sekunttia kerralla aina välissä sekoitellen, kunnes se on kokonaan sulanut. Jätä jäähtymään hetkeksi.

  • Vatkaa huoneenlämpöinen Juustoportin suolaamaton kirnuvoi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe, vatkaa tasaiseksi. Lisää jäähtynyt sulatettu suklaa ja vatkaa. Kaada lopuksi jäähtynyt kahvi vähitellen kuorrutteen joukkoon ja vatkaa kunnes kuorrute on sileää.


  • Täytä kakku leikkaamalla molemmat pohjat kahteen osaan (halutessasi voit tasoittaa myös kannet leikkaamalla ne tasaiseksi).

  • Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoilulautaselle ja kostuta pohja vaniljamaidolla. Lusikoi suklaa-kahvikuorrutetta pohjan päälle ja tasoita pinta.

  • Nosta seuraava kakkupohja päälle ja toista kostutus sekä täyttö. Toista myös kolmanteen väliin. Nosta viimeinen kakkupohja päälle ja kostuta kansi.

  • Lisää loput kuorrutteet kakun ympärille ja tasoittele lusikkalla aaltoilevaksi pinnaksi. Koristele esimerkiksi pensasmustikoilla.

  • Anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua tai valmista päivää ennen juhlia.

Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page