Yli 60 min
Yli 20 hlö
Kakut
7.7.2024
Koska suklaa on minun lemppari, halusin valmistaa jotain TODELLA suklaista mustikoista. Tässä onnistuinkin, sillä tästä mustikka-suklaakakusta tuli täydellisen täyteläinen suklaakakku! Mikäli suklaa ei ole sinun juttusi, suosittelen kokeilemaan jotain muuta 😉
Tämä kakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, vähintään päivää ennen, koska suklaatäytteen täytyy jähmettyä täysin. Kakku on helppo ja nopea valmistaa, eikä raaka-aineita ole montaa. Kakun pohja valmistuu kekseistä ja täyte suklaasta sekä kermasta. Tuoreet mustikat löytyvät keksipohjan ja suklaatäytteen välistä herkullisena yllätyksenä.
Toivottavasti täällä on myös muita suklaan rakastajia, tämä kakun resepti on nimittäin teille luotu!
*Alkuperäinen resepti julkaistu 10.8.2022*
Täyteläinen mustikka-suklaakakku
Keksipohja:
300 g täytekeksit esim. Dominot (gluteenittomat tai normaalit)
80 g voi tai margariini
1 rkl ruokaöljy
Mustikka-suklaatäyte:
400 g tummaa suklaata ( EI talousuklaa! Itse käytin Rainbow tumma leivontasuklaata)
4 dl kuohukerma
0,5 tl suola
4-5 dl tuoreita mustikoita
Koristeeksi mustikoita
Työvaiheet
Valmista suklaatäyte jäähtymään. Paloittele suklaa veitsellä pieneksi rouheeksi ja kaada kulhoon. Kiehauta kuohukerma kattilassa, kaada suklaarouheen päälle ja sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää suola joukkoon ja sekoita. Jätä jäähtymään.
Pingoita noin 24 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale.
Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita yhdessä ruokaöljyn kanssa keksien joukkoon tasaiseksi massaksi. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille tiiviisti.
Mittaa tuoreet mustikat keksipohjan päälle. Kaada jäähtynyt suklaatäyte mustikoiden päälle. Nosta kakku jääkaappiin ja anna kakun jähmettyä täysin, mielellään seuraavaan päivään.
Irroita kakku vuoasta ja koristele tuoreilla mustikoilla.
HUOM! Talousuklaa ei tähän kakkuun sovi, täyte ei tällöin hyydy.