Yli 60 min
+ 15 hlö
Juustokakut
Juustokakut kesän juhliin – postaussarjan toinen resepti tulee tässä!
Sarjan ensimmäinen kakku (Mansikka-limemoussekakku) oli kesäisen raikas kakku, joten tällä viikolla herkutellaan karkkisella kakulla. Tämän kakun makuina toimivat nimittäin Omar-kermakaramellit sekä vaahtokarkit. Sanonpahan vain että NAM!! Tämä kakku menee ehdottomasti oman juustokakkulistan TOP kolmoseen, ehkä jopa ykkössijalle, tämä oli nimittäin niin hyvää! Mietin aluksi että tästä voi tulla liian makea, mutta ei tullut yhtään, jopa isäni, kuka makeasta ei välitä, tykkäsi tästä kakusta.
Tämän vaalean kakun pohja valmistetaan tummista Bastogne kandisokerikekseistä, mitkä sopivat täydellisesti karkkien kaveriksi. Mikäli kakusta haluaa tehdä gluteiinittoman, keksit voi toki vaihtaa mihin tahansa gluteiinittomiin kekseihin. Keksipohjan päälle valmistetaan Omar-karkeista pehmeän karamellinen täytekerros ja tämän päälle valmistetaan vaahtokarkeista oma kerros ilman liivatetta, koska vaahtokarkit jähmettää täytteen. Värieroa ei täytteissä juurikaan ole, mutta makuero sieltä löytyy, sillä molempien herkkujen ominaiset maut säilyvät ennallaan myös kakussa.
Kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin, jotta se kerkeää hyytymään hyvin ennen tarjoilua. Kakun voi koristella juuri niin kuin itse haluaa, kuten kakkuun käytetyillä raaka-aineilla.
Tässä on ehdottamasti yksi kakku juhlapöytään, väriltään neutraali, mutta maultaan täydellinen!
Vaahtokarkki-Omar-juustokakku
Keksipohja:
75 g voi
185 g LU Bastogne -keksit
Omar-täyte:
4 kpl liivate
165 g Omar-karkit (1 pussi riittää täytteeseen ja koristeluun)
0,75 dl kuohukerma
2 dl vispikerma
300 g Philadelphia maustamaton tuorejuusto
1 rkl vaniljasokeri
1 rkl vettä
Vaahtokarkki-täyte:
200 g vaahtokarkit (valkoiset)
1,5 rkl maito
1,5 dl vispikerma
150 g Philadelphia maustamaton tuorejuusto
2 tl vaniljasokeri
Koristeeksi
Omar- ja vaahtokarkkeja, Bastogne-keksejä
Työvaiheet
Pingoita 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja laita reunalle reunakalvo tai leivinpaperi, suihkauta siihen vuokasrayta tai levitä öljyä kevyesti.
Murskaa keksit hienoksi muruksi sauva-tai tehosekoittimella. Sulata voi mikrossa ja kaada keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi.
Levitä ja painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille, vie jääkaappiin odottamaan.
Valmista Omar-täyte laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Laita Omar-karkit sekä kuohukerma kattilaan, keitä kunnes kaikki karkit ovat sulaneet. Kaada Omar-kastike kulhoon ja jätä odottamaan.
Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Notkista tuorejuusto käsivatkaimilla, lisää sekaa sokeri ja hieman jäähtynyt Omar-kastike, sekoita tasaiseksi.
Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan veteen, sekoita. Kaada liivateneste ohuena nauhana Omar-täytteen joukkoon kokoajan sekoittan vatkaimilla.
Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
Kaada valmis täyte keksipohjan päälle. Kopauttale vuokaa pöydän raunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Nosta jääkaappiin tai pakasteeseen jähmettymään.
…
Valmista vaahtokarkki-täyte vatkaamalla vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Laita vaahtokarkit ja maito mikronkestävään astiaan ja lämmitä niitä mikrossa täydellä teholla noin 30 sekuntia. Sekoita ja toista lämmitys niin kauan kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet tahmeaksi massaksi.
Notkista tuorejuusto käsivatkaimilla, lisää sekaan sokeri ja vaahtokarkkimassa, sekoita tasaiseksi.
Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
Nostele vaahtokarkki-täyte varovasti Omar-täytteen päälle (varmista että Omar-täyte on kerennyt hyytymään osittain), kopauttele vuokaa varovasti pöydän reunaan jotta täyte tasoittuu.
Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.
Poista vuoka kakusta ja irroita reunakalvo. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Koristele kakku Bastogne-keksipaloilla ja murulla, Omar- ja vaahtokarkeilla.