Noin 60 min
noin 15 hlö
Muut makeat
12 helmikuun, 2023
Ensi viikon tiistaina vietetään ystävänpäivää. Ilahduta ystävääsi tai rakastasi näillä ihanilla Vadelma-suklaaleivoksilla!
Leivoksissa yhdistyy suklaan täyteläisyys sekä vadelman raikkaus. Lisäksi nämä herkulliset ja näyttävät leivokset valmistuvat yllättävän helposti. Suklaapohja sisältää suolapähkinää, mikä tuo niihin mukavaa tekstuuria. Mikäli et pähkinää kaipaa voit ne jättää myös kokonaan pois. Suklaapohja paistetaan uunissa meheväksi ja se saa päälleen vadelmista valmistetun moussen. Mousse valmistuu ilman liivatetta, sillä vaniljakreemijauheen avulla mousse jämäköityy ja se on helppo leikata leivospaloiksi. Muista pyyhkiä veitsi jokaisen leikkauksen jälkeen, jotta saat kauniita leivoksia 🙂
Vadelma-suklaaleivokset
Suklaa-suolapähkinäpohja:
200 g tumma suklaa
200 g margariini (huoneenlämpöinen)
4 dl tomusokeri
3 kpl kananmuna
1,5 dl vehnäjauhot
2 tl vaniljasokeri
ripaus suolaa
2 dl suolapähkinät
Vadelmamousse:
n. 200 g vadelmia
2 dl vispikerma
250 g mascarpone
0,5 dl tomusokeri
0,5 dl vaniljakreemijauhe
koristeeksi tuoreita vadelmia ja mintunlehtiä
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Levitä leivinpaperi noin 25×20 cm vuokaa ja voitele se öljyllä. Sulata suklaa mikrossa.
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi (noin 5 min). Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon.
Lisää jauhot, vaniljasokeri ja suola, sekoita tasaiseksi.
Kaada suklaasula taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi suolapähkinät sekaan.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia riippuen uunin tehosta.
Anna jäähtyä hetki vuoassa, poista vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan ennen vadelmamoussen lisäämistä.
…
Yhdistä vispikerma ja mascarpone kulhoon ja vatkaa ne käsivatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan sulatetut tai tuoreet vadelmat.
Vatkaa joukkoon vaniljakreemijauhe ja tomusokeri.
Nostele vadelmamousse jäähtyneen suklaapohjan päälle ja levitä tasaiseksi nuolijalla. Nosta hetkeksi kylmään.
Leikkaa terävällä veitsellä reunat tasaiseksi ja tämän jälkeen leikkaa leivospaloja noin 14 kappaletta. Muista pyyhkiä veitsi aina leikkauksen jälkeen, niin saat siistit leivospalat.
Viimeisestele leivokset tuoreilla vadelmilla ja mintunlehdillä.