yli 60 min
noin 20 hlö
Juustokakut
11 helmikuun, 2022
Resepti toteutettu yhteistyössä Pakkasmarja kanssa.
Ystävänpäivää vietetään ensi viikon maanantaina 14.2, joten mikä olisikaan herkullisempaa muistaa rakkaita ystäviä kuin kakku! Tämä pirteän pinkki kakku sopiikin täydellisesti juhlistamaan ystävyyttä.
Kakkuun valmistuu maukas ja mehevä valkosuklaa pohja uunissa ja sen päälle valmistetaan helppo kirpeän makea vadelma-vaahtokarkkitäyte. Pakkasmarjan suomalaiset vadelmat kiehautetaan kattilassa ja näiden joukkoon sulatetaan vaahtokarkit. Vaahtokarkkeina suosittelen käyttämään valkoisia mini vaahtokarkkeja, sillä ne sulavat nesteesen helpommin kuin isot vaahtokarkit. Itse käytin myös isoja, jolloin lämmitin nestettä vielä hieman vaahtokarkkien lisäyksen jälkeen. Kakku kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, jotta täyte kerkeää hyytymään kokonaan. Koristelussa voit käyttää mielikuvista vaikka kuinka 😉
Olisiko tässä kakku teidän ystävänpäivälle?
Vadelma-vaahtokarkkikakku
Valkosuklaa-pohja:
150 g valkosuklaa
150 g voi
1,5 dl sokeri
1,5 dl vehnäjauho
1 tl leivinjauhe
0,5 tl suola
2 kpl kananmunat
Vadelma-vaahtokarkkitäyte:
200 g Pakkasmarjan puutarhavadelma
1,5 dl vesi
0,5 dl sokeri
200 g vaahtokarkit (mini)
2 dl kuohukerma
Koristeeksi:
Pakkasmarjan puutarhavadelmia
2 dl kuohukerma
Työvaiheet
Valmista valkosuklaa-pohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingoita leivinpaperi 20 cm irtopohjavuoan väliin ja leikkaa leivinpaperista suikaleet myös reunoille.
Yhdistä valkosuklaa ja voi kattilaan. Sulata ne sekoitellen ja kaada sula seos kulhoon. Lisää joukkoon kaikki kuivat aineet, sekoita. Riko lopuksi munat joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä ensin vuoassa, irroita vuoan reuna ja anna jäähtyä täysin ennen täytettä.
…
Valmista vadelma-vaahtokarkkitäyte. Laita pohjan ja irtopohjavuoan reunan väliin reunakalvo tai leivinpaperi. Mittaa jäiset vadelmat, vesi sekä sokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Paseeraa neste siemenettömäksi siivilän läpi toiseen kattilaan, painele kaikki mehu talteen.
Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi, nosta kattila liedeltä ja lisää vaahtokarkit joukkoon. Sekoita, kunnes seos on tasainen (Huom. minivaahtokarkit sulavat paremmin kuin isot). Jätä seos jäähtymään kunnolla.
Vaahdota täytteen kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele se lopuksi jäähtyneen vadelma-vaahtokarkkiseoksen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
Poista hyytynyt kakku vuoasta ja koristele kermavaahdolla sekä vadelmilla.