top of page

Vadelmajogurttisuklaakakku

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 20 hlö

Juustokakut

11 toukokuun, 2023

Ihanan raikas ja aaaahhh niin herkullinen Vadelmajogurttisuklaakakku kruunaa äitienpäivän! Äidit tulevat ihastumaan tähän kakkuun niin maultaan, kuin myös ulkonäöltään!


Kakku vaatii hieman enemmän työtä, mutta se on kaiken sen arvoinen, muista siis lukea ohje huolella ennen kuin aloitat kakun valmistamisen 🙂


Kakku kätkee sisälleen raikkaan vadelmatäytteen, mikä valmistetaan pienemmän irtopohjavuoan sisälle. Vadelmatäytteen päälle valmistetaan valkoinen jogurttisuklaa-täyte pakastekuivatuilla vadelmamuruilla, kakkua leikatessa paljastuu siis vasta tuo raikas sisus! Päälle tasoitetaan suklaakerros, mikä takaa kakun herkullisen kokonaisuuden. Pohjana kakussa on perinteinen keksipohja, halutessasi saat kakusta gluteenittoman kun käytät gluteenittomia täytekeksejä pohjan teossa.


Kakku kannattaa valmistaa jo hyvissä ajoin, koska sen pitää saada hyytyä kunnolla. Voit valmistaa kakun myös osissa, niin että valmistat täytteet edellisenä päivänä, mutta lisäät suklaakerroksen vasta juhlapäivänä. Anna suklaakerroksen tällöin hyytyä esim pakkasessa nopeasti kovaksi. Koristele kakku kauniiksi tuoreilla vadelmilla ja syötävillä kukilla!


Herkullista äitienpäivää kaikille!

Vadelmajogurttisuklaakakku

Keksipohja:

200 g       Domino-keksit

50 g         voi tai margariini

 

Vadelmatäyte:

4 kpl         liivatelehti

2 dl           vispikerma

250 g        turkkilainen jogurtti

200 g        vadelmat

0,5 dl        tomusokeri

2 rkl           vesi

 

Jogurttisuklaatäyte:

3 kpl         liivatelehti

100 g        valkosuklaa

2 dl           vispikerma

250 g        turkkilainen jogurtti

1 tl             vaniljasokeri

4 rkl           pakastekuivatut vadelmat

2 rkl           vesi

 

Suklaakerros:

250 g        maito/tummasuklaa

1,5 dl        kuohukerma

 

Päälle koristeeksi tuoreita vadelmia, pakastekuivattua vadelmaa sekä kukkia

Työvaiheet

 

  • Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi.

  • Pingoita noin 22-23 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray vuoan pinnalle paperin ja kakun väliin. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle tasaisesti.

  • Aseta keksipohjan päälle vuoan sisälle kevyesti (älä paina!) noin 19cm irtopohjavuoan reunus. Aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray vuoan pinnalle paperin ja kakun väliin, näin saat vuoan helpommin pois. Nosta kylmään odottamaan.


  • Valmista vadelmatäyte, laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.

  • Mittaa turkkilainen jogurtti, sokeri ja vadelmat kulhoon, sekoita tasaiseksi. Huom mikäli käytät pakastevadelmia (suomalaisia), anna vadelmien sulata huoneenlämpöiseksi ennen valmistamista.

  • Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota kuumaan veteen, sekoita. Kaada liivateneste ohuena nauhana vadelmatäytteen joukkoon kokoajan sekoittaen vatkaimilla.

  • Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.

  • Kaada täyte keksipohjan päälle pienemmän vuoan sisälle. Kopauttale vuokaa kevyesti pöydän reunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Nosta pakasteeseen jähmettymään.


  • Valmista jogurttisuklaatäyte (varmista että vadelmatäyte on hyytynyt). Sulata valkosuklaa mikrossa ja laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.

  • Sekoita turkkilainen jogurtti sekä sokeria kulhossa, sekoita joukkoon myös hieman jäähtynyt sulatettu valkosuklaa.

  • Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota kuumaan veteen, sekoita. Kaada liivateneste ohuena nauhana jogurttisuklaatäytteen joukkoon kokoajan sekoittaen vatkaimilla.

  • Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla. Lisää lopuksi pakastekuivatut vadelmamurut ja sekoita tasaisesti täytteeseen.

  • Poista kakun sisempi vuoka (eli 19cm vuoan reunus, minkä sisällä on vadelmatäyte)

  • Lusikoi jogurttisuklaatäytettä reunoille. Kopauttele vuokaa pyötää vasten, jotta täyte valuu alas asti. Kaada loppu täyte päälle ja tasoita pinta.

  • Nosta kakku jääkaappiin tai pakasteeseen ja anna hyytyä. (Voit antaa kakun hyytyä jääkaapissa yön yli ja jatkaa seuraavana päivänä).


  • Valmista lopuksi suklaakerros, varmista että kakku on hyytynyt kunnolla. Pilko suklaa rouheeksi.

  • Mittaa kattilaan kerma, kuumenna se kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Lisää suklaarouhe ja sekoittele kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Anna seoksen jäähtyä.

  • Kaada suklaaseos lusikan avulla kakun päälle varovasti. Tasoita kakun pinta ja nosta kakku jääkaappiin tai pakkaseen ja anna hyytyä.

  • Irroita vuoka kakusta ja poista reunakalvo. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle.

  • Koristele kakku tuoreilla vadelmilla, vadelmamurulla sekä syötävillä kukilla haluamallasi tavalla.

Kommentit (1)

Guest
Apr 03

Moi! Riittäisikö reseptin tuplaaminen jos tekee 26cm vuokaan 😁

Tykkää
bottom of page