yli 60 min
+ 15 hlö
Kuivakakut
Ennätän vielä yhden jouluisen reseptin julkaisemaan ennen joulua 😉 tässä siis viimeinen joulureseptini teille, olkaa hyvät!
Päätin kehitellä vielä viimeisen jouluisen herkun, nimittäin Wiener nougat -kuivakakun piparikinuskilla. Tämän kakun pystyy valmistamaan etukäteen ja pakastamaan ennen joulua tai lopun kakun vaikka sitten joulun jälkeen. Kaiken lisäksi tämä oli niin helppo ja nopea valmistaa! Aineet vain sekaisin kulhossa ja kakku uuniin.
Tähän kuivakakkuun suklaisen maun tuo nimensä mukaan Fazerin Wiener nougat suklaa. Suklaisen pehmeän kakun kaveriksi, kuorrutteeksi kakun päälle valmistuu piparinmakuinen kinuskikastike. Kinuskikastike on helppo valmistaa Valion valmiista kinuskikermasta keittämällä ja piparin maun tähän saa lisäämällä piparkakkumaustetta kinuskin sekaan. Mikäi kuorrutetta kakkuun ei halua, tämähän voi jättää kokonaan pois.
Kakku on heti valmis syötäväksi, mutta yleensä se on vasta seuraavana päivänä maultaa täydellistä. Kinuski kannattaa valmistaa myös seuraavana päivänä tai sinä päivänä kun kakkua on tarkoitus syödä.
Toivottavasti löysit jouluksi herkullisia reseptejä täältä sivultani! Olisi mukava nähdä kuvia, mikäli jotain näistä valmistat 🙂 Kuvia voit lähettää minulle suoraan tai jakaa ne Instagramissa tägäämällä @saamarinkakut tai käyttämällä hästägiä #saamarinkakut.
Jatketaan taas pian uusien reseptien parissa! Nyt toivotan teille kaikille oikein rauhallista ja herkullista joulua <3
Wiener nougat -kuivakakku piparikinuskilla
Wiener nougat -kuivakakku:
noin 2,4 litran vuokaan
150 g voi
150 g Fazer Wiener nougat -suklaata
5 dl vehnäjauhot
2 dl sokeri
2 tl leivinjauhe
1 tl sooda
2 tl vaniljasokeri
3 rkl kaakaojauhot
2 dl piimä
2 kpl kananmunat
Pipari-kinuski:
2,5 dl Valio kinuskikerma
1 tl piparkakkumauste
koristeeksi sormisuolaa
Työvaiheet
Voitele ja korppujauhota vuoka aluksi.
Sulata voi mikrossa, kaada suklaan sekaan ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut voin sekaan.
Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa ja sekoita.
Kaada kuivien aineiden sekaan voi-suklaaseos, piimä sekä riko munat.
Sekoita seos nopeasti tasaiseksi nuolijalla.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50-55 minuuttia.
Kokeile kakun kypsyys puutikulla (taikinaa ei kuulu jäädä tikkuun).
Anna kakun jäähtyä vuoassaan hetki ja kaada tarjoilulautaselle jäähtymään.
….
Valmista pipari-kinuski.
Kaada kinuskikerma kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia aina välillä sekoittaen.
Kinuski on valmis kun se sakenee.
Lisää piparkakkumauste sekaan ja sekoita.
Kaada kinuskia kahvikakun päälle ja anna hetki jäähtyä.
Koristele kakku ja nauti!