Helpot korvapuustit

Kenen muun mielestä korvapuustit ovat parasta? Omasta mielestä ne ovat kertakaikkisesti yksi parhaista leivonnaisista!

Halusin tällä kertaa toteuttaa korvapuustit hieman helpommalla tavalla ja lievoin nämä korvapuustit pullavuokiin. Ajattelin jakaa myös teille tämän reseptin helppoihin korvapuusteihin, millä voit unohtaa muotonsa menettävät korvapuustit!

Korvapuustit ovat korvapuusteja kun ne leivotaan oikeaan pullataikinaan, eli tämän myötä oikotietä onneen ei ole.  Minun puusteihin kuuluu myös runsas täyte, joten se levitetään kaulitun taikinalevyn päälle ja taikinalevy rullataan rullaksi. Tästä leikataan noin 2cm kokoisia paloja ja palat nostetaan leikkuupinta ylöspäin pullavuokiin. Miten helppoa! Lopuksi päälle raesokeria ja pullat uuniin. Nauti korvapuustit heti tai hetken päästä.

Salmiakku-daimjuustokakku

Helpot korvapuustit

noin 20-25 kpl

Pullataikina

2,5 dl           maito

25 g             tuore hiiva

1,5 dl             sokeri

1 rkl               kardemumma

0,5 tl             suola

75 g             voi

noin 7-8 dl        vehnäjauho

 

Täyte:

55 g          voi tai margariini

2 dl            fariinisokeri

2 rkl           kaneli

1 rkl            perunajauho

 

Pinnalle:

1 kpl           kanamuna

raesokeria

 

  • Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.
  • Lisää jauhoista noin 6 dl vähitellen joukkoon kokoajan sekoittaen. Lämmitä voi mikrossa pehmeäksi (ei sulaksi) ja sekoita taikinaan.
  • Lisää jauhoista ensin 1 dl ja tarvittaessa lisää vähitellen toinen desi. Vaivaa taikina kimmoisaksi (yleiskoneella noin 1o-15 minuuttia).  Valmis taikina ei juutu sormiin juuri ollenkaan, mutta taikina on löysää, näin saat pehmeitä pullia!
  • Peittele taikinakulho liinalla tai kannella ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi esimerkiksi vesihauteessa (noin 60 min).
  • Valmista täyte odotellessa: Vatkaa täytteen aineet reippaasti sekaisin.
  • Kaada kohonnut taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina noin 30 x 60 cm kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen.
  • Levitä täyte päälle. Kieritä taikinalevy rullalle pidemmältä sivulta. Nipistä saumakohta umpeen.
  • Leikkaa rullasta noin 2 cm kokoisia suoria paloja.
  • Aseta pullat leikkupinta ylöspäin  pullavuokiin uunipellin päälle, itse käytin aina kahta vuokaa per pulla. Anna pullien kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  • Voitele kohonneet pullat kevyesti munalla ja ripottele päälle raesokeria.
  • Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa noin 8-10 minuuttia, kunnes pullat ovat hieman saaneet väriä.
  • Nauti korvapuusteista!

 

    0 kommenttia

    Lähetä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    }

    Valmistusaika

    yli 60 min

    Annosmäärä

    9 kpl

    06 lokakuun, 2023

    Löydä myös muita reseptejä

    Jouluinen pipari-puolukka brownie

    Jouluinen pipari-puolukka brownie

    Resepti toteutettu yhteistyössä Brunberg:n kanssa. Joulukuun ensimmäinen päivä, joten nyt voi jo luvan kanssa...

    Kuorrutettu hopeatoffee-juustokakku

    Kuorrutettu hopeatoffee-juustokakku

    Halloweenin herkullisin kakku tulee tässä! Turkinpippuri-valkosuklaakuorrutteen alle kätkeytyy herkullinen Hopeatoffee-juustokakku.

    Yhteystiedot

    Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

    Mari@saamarinkakut.fi

    Turku

    6 + 5 =