Syksy on edennyt jo pitkälle ja syksyynhän kuuluvat puolukat sekä niiden hyödyntäminen leivonnassa. Tein puolukoista tätä herkullista kinuskimutakakkua jo muutamia viikkoja sitten. Ja haluan jakaa tämän helpon reseptin myös teille, koska puolukoista on toivottu reseptejä!
Alunperin valmistin kakun tuoreista puolukoista, mutta myöhemmin tein sitä myös pakastetuista puolukoista. Molemmat marjat toimivat tässä kakussa täydellisesti!
Kakkua varten valmistetaan kinuski, mikä kannattaa keittää hyvissä ajoin, jotta se kerkeää jäähtymään. Kinuskin sekaan lisätään loput aineet sekä puolukat ja kakku on valmis uuniin! Uunissa kakkua paistetaan noin 20-25 minuuttia. Mutakakulle tyypillisesti paiston kanssa kannattaa olla tarkka. Kakun kuuluu jäädä keskeltä hieman löysäksi, joten älä paista kakkua liian kypsäksi, muuten se ei ole enää mutakakku. Anna kakun jäähtyä vuossa ennen kuin sen irroitat ja siirrät kakkulautasella.
Herkullista viikonloppua 🙂


Puolukka-kinuskimutakakku
Noin 23 cm irtopohjavuoka
150 g voi tai margariini
3,5 dl fariinisokeri
2 dl kuohukerma
0,5 tl suola
3 dl vehnäjauho
1 tl leivinjauhe
2 kpl kananmuna
2 dl jäiset puolukat
Pinnalle:
Tomusokeria, puolukoita
- Mittaa kattilaan voi, fariinisokeri, kuohukerma sekä suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna voin sulata kokonaan. Nosta kattila pois liedeltä ja anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vuoraa noin 23 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Riko jäähtyneen kinuskin sekaan kanamunat ja sekoita.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita huolella kinuskin sekaan. Lisää lopuksi jäiset puolukat ja sekoita.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä löysäksi, joten älä ylipaista. Anna kakun jäähtyä vuoassa täysin ennen kuin siirrät kakun kakkulautasella.
Hei!
Keitetäänkö tuo kinuski kunnolla hieman paksummaksi vai riittääkö tosiaan vain kiehautus, niin että se jää löysäksi? Kiitos herkullisen kuuloisesta reseptistä 🤩
Heippa, tässä riittää ihan vain kiehautus, eli tarvitse keittää paksuksi 🙂
Nam!
Minulla ei ollut fariinisokeria, joten laitoin 3 desiä sokeria ja 0,5 desiä siirappia. Sopivan yksinkertainen leivottava herkku.
Mahtava idea!! Kiva että leivoit 🙂
Hei! Onnistuuko tämä maidottomalla vispikermalla (esim soija pohjaisella)? Kuulostaa ihanalta, mut maidottomana pitäisi tehdä
Moikka, ikävä kyllä en ole kokeillut joten en osaa sanoa. Uskoisin että onnistuu koska kinuskinkin tuosta voi valmistaa 🙂 Kerro ihmeessä mikäli kokeilet!
Hei! Voikohan tämän tehä kaupan valmiskinuskiin? Paljonkohan sitä kannattaisi laittaa 😊
Hei, nyt en kyllä uskalla sanoa miten kakku sellaisella toimisi, kun en ole kokeillut. Uskoisin että voisi toimia, koska eihän tuossa itsetehdyssä kinuskissakaan sen ihmeellisempi ainesosia ole 🙂 Ehkä jopa testaisin karamelisoidulla kodensoidulla maidolla, miten mahtaisi toimia 🙂
Minkä verran tuota karamelisoitua kondensoitua maitoa laittaisit tähän ohjeeseen?
Niin hyvää ettei sanotuksi saa
No eikös olekin 🙂
On tosi maukasta, nam ja helppo ja nopea valmistaa, tein gluteenittomista jauhoista, onnistui hyvin!
Heippa, kiva kuulla että onnistui gluteenittomana hyvin 🙂
Hei!
Onnistuukohan gluteenittomista jauhoista?
Hei, itse en ole kokeillut mutta en näkisi mitään miksei onnistuisi 🙂
Moikka!
Kokeilin tätä reseptiä juuri kauheassa kiireessä ja aivan ajatuksissani. Joten tietenkin unohdin jäähdyttää kinuskin ja heitin jauhot kuumana vain sekaan. Unohdin kananmunat kokonaan ja lisäsin ne vasta jo taikinan ollessa vuuassa. 🤣🥲 Tein gluteenittomasta jauhoseoksesta ja kaikista köppäyksistä huolimatta, onnistui suorastaan täydellisesti ja hyvääkin oli. Käytin punaherukkaa kun ei sattunut kokonaista puolukkaa olemaan pakastimessa.
Mahtavaa että se onnistui silti 😀 Kiitos kun kerroit että toimii myös gluteenittomana!
Mitä tykkää pakastamisesta?
Tämä oli tosi hyvää! Omasta mielestä melkein parempaa seuraavana päivänä kun oli jähmettynyt!🥰
Kiva että tykkäsit 🙂 ja olen samaa mieltä!
Kinuskin jäähtymistä tässä odotellessa tuli mieleen, että tämän makuinen kuivakakku olisi myös ihana. 😋 Mitenköhän reseptiä pitäisi siihen muokata, vai toimisiko tällaisenaan jos pidentää vain paistoaikaa?
Toivottavasti kakku onnistui 🙂 En ole kyllä tästä kuivakkkua kokeillut, mutta olisipa ihana idea! Täytyisi vamraan kokeilla onnistuuko ihan tällaisenaan aikaa vain pidentämällä, vai pitääkö kinuskia hieman vähentää.
Oi, taikina oli namia. Kakku uunissa. Säilytätkö valmista kakkua mieluiten jääkaapissa?
Toivottavasti valmis kakkukin oli hyvää 🙂 Itse säilytin jääkaapissa.