Puolukka-kinuskimutakakku

Syksy on edennyt jo pitkälle ja syksyynhän kuuluvat puolukat sekä niiden hyödyntäminen leivonnassa. Tein puolukoista tätä herkullista kinuskimutakakkua jo muutamia viikkoja sitten. Ja haluan jakaa tämän helpon reseptin myös teille, koska puolukoista on toivottu reseptejä!

Alunperin valmistin kakun tuoreista puolukoista, mutta myöhemmin tein sitä myös pakastetuista puolukoista. Molemmat marjat toimivat tässä kakussa täydellisesti!

Kakkua varten valmistetaan kinuski, mikä kannattaa keittää hyvissä ajoin, jotta se kerkeää jäähtymään. Kinuskin sekaan lisätään loput aineet sekä puolukat ja kakku on valmis uuniin! Uunissa kakkua paistetaan noin 20-25 minuuttia. Mutakakulle tyypillisesti paiston kanssa kannattaa olla tarkka. Kakun kuuluu jäädä keskeltä hieman löysäksi, joten älä paista kakkua liian kypsäksi, muuten se ei ole enää mutakakku. Anna kakun jäähtyä vuossa ennen kuin sen irroitat ja siirrät kakkulautasella.

Herkullista viikonloppua 🙂

Salmiakku-daimjuustokakku

Puolukka-kinuskimutakakku

Noin 23 cm irtopohjavuoka

 

150 g        voi tai margariini

3,5 dl        fariinisokeri

2 dl           kuohukerma

0,5 tl         suola

3 dl           vehnäjauho

1 tl             leivinjauhe

2 kpl         kananmuna

2 dl          jäiset puolukat

 

Pinnalle:

Tomusokeria, puolukoita

 

  • Mittaa kattilaan voi, fariinisokeri, kuohukerma sekä suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna voin sulata kokonaan. Nosta kattila pois liedeltä ja anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vuoraa noin 23 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  • Riko jäähtyneen kinuskin sekaan kanamunat ja sekoita.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita huolella kinuskin sekaan. Lisää lopuksi jäiset puolukat ja sekoita.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä löysäksi, joten älä ylipaista. Anna kakun jäähtyä vuoassa täysin  ennen kuin siirrät kakun kakkulautasella.

24 Kommentit

  1. Henna K

    Hei!
    Keitetäänkö tuo kinuski kunnolla hieman paksummaksi vai riittääkö tosiaan vain kiehautus, niin että se jää löysäksi? Kiitos herkullisen kuuloisesta reseptistä 🤩

    Vastaa
    • Mari

      Heippa, tässä riittää ihan vain kiehautus, eli tarvitse keittää paksuksi 🙂

      Vastaa
      • Anne

        Nam!
        Minulla ei ollut fariinisokeria, joten laitoin 3 desiä sokeria ja 0,5 desiä siirappia. Sopivan yksinkertainen leivottava herkku.

        Vastaa
        • Mari

          Mahtava idea!! Kiva että leivoit 🙂

          Vastaa
    • Maidoton

      Hei! Onnistuuko tämä maidottomalla vispikermalla (esim soija pohjaisella)? Kuulostaa ihanalta, mut maidottomana pitäisi tehdä

      Vastaa
      • Mari

        Moikka, ikävä kyllä en ole kokeillut joten en osaa sanoa. Uskoisin että onnistuu koska kinuskinkin tuosta voi valmistaa 🙂 Kerro ihmeessä mikäli kokeilet!

        Vastaa
  2. Kiinnostunut

    Hei! Voikohan tämän tehä kaupan valmiskinuskiin? Paljonkohan sitä kannattaisi laittaa 😊

    Vastaa
    • Mari

      Hei, nyt en kyllä uskalla sanoa miten kakku sellaisella toimisi, kun en ole kokeillut. Uskoisin että voisi toimia, koska eihän tuossa itsetehdyssä kinuskissakaan sen ihmeellisempi ainesosia ole 🙂 Ehkä jopa testaisin karamelisoidulla kodensoidulla maidolla, miten mahtaisi toimia 🙂

      Vastaa
      • Tuija Virtanen

        Minkä verran tuota karamelisoitua kondensoitua maitoa laittaisit tähän ohjeeseen?

        Vastaa
  3. Nimetön

    Niin hyvää ettei sanotuksi saa

    Vastaa
    • Mari

      No eikös olekin 🙂

      Vastaa
    • Nimetön

      On tosi maukasta, nam ja helppo ja nopea valmistaa, tein gluteenittomista jauhoista, onnistui hyvin!

      Vastaa
      • Mari

        Heippa, kiva kuulla että onnistui gluteenittomana hyvin 🙂

        Vastaa
  4. Taida66

    Hei!
    Onnistuukohan gluteenittomista jauhoista?

    Vastaa
    • Mari

      Hei, itse en ole kokeillut mutta en näkisi mitään miksei onnistuisi 🙂

      Vastaa
      • Alina

        Moikka!

        Kokeilin tätä reseptiä juuri kauheassa kiireessä ja aivan ajatuksissani. Joten tietenkin unohdin jäähdyttää kinuskin ja heitin jauhot kuumana vain sekaan. Unohdin kananmunat kokonaan ja lisäsin ne vasta jo taikinan ollessa vuuassa. 🤣🥲 Tein gluteenittomasta jauhoseoksesta ja kaikista köppäyksistä huolimatta, onnistui suorastaan täydellisesti ja hyvääkin oli. Käytin punaherukkaa kun ei sattunut kokonaista puolukkaa olemaan pakastimessa.

        Vastaa
        • Mari

          Mahtavaa että se onnistui silti 😀 Kiitos kun kerroit että toimii myös gluteenittomana!

          Vastaa
  5. Eeva

    Mitä tykkää pakastamisesta?

    Vastaa
  6. Milja

    Tämä oli tosi hyvää! Omasta mielestä melkein parempaa seuraavana päivänä kun oli jähmettynyt!🥰

    Vastaa
    • Mari

      Kiva että tykkäsit 🙂 ja olen samaa mieltä!

      Vastaa
  7. Niina

    Kinuskin jäähtymistä tässä odotellessa tuli mieleen, että tämän makuinen kuivakakku olisi myös ihana. 😋 Mitenköhän reseptiä pitäisi siihen muokata, vai toimisiko tällaisenaan jos pidentää vain paistoaikaa?

    Vastaa
    • Mari

      Toivottavasti kakku onnistui 🙂 En ole kyllä tästä kuivakkkua kokeillut, mutta olisipa ihana idea! Täytyisi vamraan kokeilla onnistuuko ihan tällaisenaan aikaa vain pidentämällä, vai pitääkö kinuskia hieman vähentää.

      Vastaa
  8. Marjo

    Oi, taikina oli namia. Kakku uunissa. Säilytätkö valmista kakkua mieluiten jääkaapissa?

    Vastaa
    • Mari

      Toivottavasti valmis kakkukin oli hyvää 🙂 Itse säilytin jääkaapissa.

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

noin 15 hlö

07 lokakuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Jouluinen pipari-puolukka brownie

Jouluinen pipari-puolukka brownie

Resepti toteutettu yhteistyössä Brunberg:n kanssa. Joulukuun ensimmäinen päivä, joten nyt voi jo luvan kanssa...

Kuorrutettu hopeatoffee-juustokakku

Kuorrutettu hopeatoffee-juustokakku

Halloweenin herkullisin kakku tulee tässä! Turkinpippuri-valkosuklaakuorrutteen alle kätkeytyy herkullinen Hopeatoffee-juustokakku.

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

7 + 12 =