Täydelliset korvapuustit

Täydelliset korvapuustit leivottu yhteistyössä Ankarsrumin kanssa.

Ensi viikon viikon tiistaina 4.10 vietetään korvapuustipäivää ja tämän kunniaksi leivottiin täydellisiä korvapuusteja! Täydelliset korvapuustit ovat mielestäni koostumukseltaa pehmeitä sekä maultaan  maukkaita ja sisältävät paljon täytettä. Resepti minun korvapuusteihin siis löytyy alhaalta!

Korvapuustien valmistamiseen yleiskone on täydellinen apu ja nämä täydelliset korvapuustit valmistin ruotsalaisella Ankarsrum yleiskoneella.  Ankarsrum Assistent Originalilla pystyy valmistamaan jopa viiden kilon pullataikinan, sillä sen voimakkaan moottorin ansiosta tämän vaivaaminen ei tuota ongelmia. Ankarsrumissa on avoin kulho, mikä helpottaa aineiden lisäämistä seka pullataikinan tunnustelua. Pullataikina valmistuu kädenkäänteessä käsiä sotkematta, sillä uniikin taikinarullan ja pyörivän kulhon yhdistelmä vaivaa taikinan parhaalla mahdollisella tavalla. Lisätietoa Ankarsrumista löytyy täältä: Stand mixer | The ultimate Stand Mixer for your home | Ankarsrum

Vinkit täydellisiin korvapuusteihin:

– Kädenlämpöinen maito on kaiken lähtökohta!

– Muista hyvä sitko, eli vaivaa taikina huolella, yleiskoneella noin 10 minuuttia! Taikinaan muodostuu sitko ja taikina irtoaa hyvin kulhon reunoista, mikäli taikina ei irtoa vaivaamisen jälkeen kulhon reunoista, lisää vielä jauhoja. 

Lisää jauhot pienissä erissä ja vain sen verran että taikina ei enää tartu sormiin. Liika jauho tekee pullista kovia ja kuivia.

– Käytä täytteen tekemiseen huoneenlämpöistä voita, se levittyy helpommin kuin kylmä.

-Rullaa taikinalevy sopivan kireälle, muttei liian. Mitä löysempi taikina tai rulla on, sitä helpommin korvapuustit ”kaatuvat”.

– Leikkaa korvapuustit viistoon: mitä suurempi viisto sitä helpommin puustit kaatuvat myös.

– Kun leikkaat pullat, jätä kolmion kärkeen eli ohuempaan kohtaan noin 2 cm väliä, mistä painat molempia peukaloita apuna käyttäen aivan pohjaan asti, näin korvapuusti saa kauniin muodon.

– Voitele pullat kevyesti pullasudilla, älä paina, muuten noussut pulla voi lässähtää.

Salmiakku-daimjuustokakku

Korvapuustit

Noin 35 kpl

 

5 dl           maito

50 g         tuore hiiva

1 kpl          kananmuna

2 dl           sokeri

1,5 rkl         kardemumma

1 tl             suola

150 g        voi tai margariini

noin 15-16 dl        vehnäjauho

 

Täyte:

100 g         voi tai margariini

2 dl            fariinisokeri

3 rkl           kaneli

 

Pinnalle:

1 kpl           kanamuna

raesokeria

 

  • Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola ja kardemumma.
  • Lisää jauhoista noin 12 dl vähitellen joukkoon kokoajan sekoittaen. Lämmitä voi mikrossa pehmeäksi ja sekoita taikinaan. Lisää loput jauhot osissa ja vaivaa taikina kimmoisaksi (yleiskoneella noin 1o minuuttia). Valmis taikina ei juutu sormiin juuri ollenkaan, mutta taikina on löysää, näin saat pehmeitä pullia!
  • Peittele taikinakulho liinalla tai kannella ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi (noin 40-60 min).
  • Valmista täyte odotellessa: Vatkaa huoneenlämpöinen voi/margariini, fariinisokeri ja kaneli reippaasti sekaisin.
  • Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja aloita toisesta osasta. Kauli osa noin 35 x 60 cm kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen.
  • Levitä puolet täytteestä päälle. Kieritä taikinalevy rullalle pidemmältä sivulta alkaen. Liian kireällä rullaa ei kannata kierrittää, muttei myöskään liian löysälle. Nipistä saumakohta umpeen.
  • Leikkaa rullasta viistottain paloja oikella ja vasemmalle. Kapeampi kohta kannattaa leikata noin 2 cm pakuiseksi. Mitä enemmän paloja leikkaat viistoon, sitä enemmän pullat avautuvat paistaessa, joten liian viistoja paloja ei kannata leikata jotta pullat säilyttävät muodon.
  • Aseta pulla kapeampi puoli ylöspäin ja paina molempien peukaloiden avulla keskeltä pohjaan saakka. Nosta pulla uunipellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinan alla noin 15-20 minuuttia.
  • Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.
  • Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.

4 Kommentit

  1. Anne

    Kiitos ihanista ohjeista mutta gluteenittomia toivon lisää

    Vastaa
    • Mari

      Kiitos palautteesta! Toiveesi on huomioitu, pyrin lisäämään gluteenittomien ohjeita 🙂

      Vastaa
  2. Nimetön

    Kiitos, tällä ohjeella onnistui hyvät ja kookkaat pullat!

    Vastaa
    • Mari

      Mahtava kuulla!

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

noin 35 kpl

02 lokakuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

5 + 7 =