Paistettu marjajuustokakku

Marjasesonki taitaa olla jo melkein ohi, mutta onneksi pakkanen on täynnä tämän kesän marjoja! Tänä kesänä en kerennyt uusi marjareseptejä tuoreista marjoista luomaan, joten tähän kakkuun käytin niitä pakasteesta löytyviä herkkuja. Mutta mitä tapahtuikaan kun yhdistettiin marjapiirakka ja paistettujuutokakku? Syntyi taivaallisen herkullinen ja niin mehevä kakku! 

Tämä paistettua marjajuustokakku valmistuu kahdesta eri täytteestä. Tähän yhdistetään piirakkamainen marjoja sisältävä taikina sekä nestemäinen tuorejuustotäyte. Jäiset marjat toiminat kakussa täydellisesti, koska ne eivät ”rikkoudu” eikä taikina värjäänny niiden takia. Marjat jäävät kakkuun kokonaisiksi herkullisiksi sattumiksi kun sitä leikataan. Erilaiset äytteet kakussa sekoittuvat, mikä tekee kakusta ihan herkullisen!

Kakku paistetaan uunissa kypsäksi tunnissa ja tämän jälkeen sen pitää antaa jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa. Kakku kannattaakin valmistaa vähintään päivää ennen tarjoilua.

Salmiakku-daimjuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

noin 23 cm irtopohjavuoka

 

Piirakkataikina

150 g        huoneenlämpöinen voi tai margariini

2 dl           sokeri

1 tl             vaniljasokeri

2 kpl         kananmuna

3,5 dl        vehnäjauhot

2 tl            leivinjauhe

1 dl            maito

75 g          pakastettuja mustikoita

75 g          pakastettuja vadelmia

 

Tuorejuustotäyte

200 g      maustamaton tuorejuusto (Philadelphia)

1 dl           turkkilainen jogurtti

1 kpl          kananmuna

1,5 rkl        perunajauho

1 dl           tomusokeri

1 tl            vaniljasokeri

 

Päälle tuoreita mustikoita ja vadelmia halutessasi

 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa noin 23 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja leikkaa reunoillekin leivinpaperisuikaleet.
  • Valmista piirakkataikina ensin vatkaamalla voi sekä sokerit vaaleaksi vaahdoksi (noin 5 min).
  • Lisää munat sekaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  • Yhdistä kuivat aineen keskenään.
  • Lisää jauhot sekä maito vuorotellen voiseokseen. Kääntele lopuksi nuolijalla jäiset marjat taikinan sekaan. Jätä taikina odottamaan.
  • Valmista tuorejuustotäyte vatkaamalla kaikki ainekset voimakkaasti vatkaimilla tasaiseksi.
  • Lusikoi piirakkataikinasta noin puolet kakkuvuoan pohjalle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Kaada tämän päälle tuorejuustoseoksesta noin puolet. Lusikoi loput piirakkataikinasta nokareiksi vuokaan ja kaada loput tuorejuustoseoksesta  vuokaan.
  • Paista kakkua uunin keskitasolla 60 minuttia. Nosta vuoka uunista ja anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä, nosta sitten jääkaappiin esim yön yli.
  • Poista kakku vuoasta ja koristele tuoreilla vadelmilla ja mustikoilla.

    1 Kommentti

    1. Katri Luhtalampi

      Aivan mahtavalta vaikuttaa!! Tämä menee ehdottomasti kokeiluun👍 Tuttuja perusaineksia vähän uudella twistillä, loistava idea😊

      Vastaa

    Lähetä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    }

    Valmistusaika

    yli 60 min

    Annosmäärä

    noin 20 hlö

    01 syyskuun, 2023

    Löydä myös muita reseptejä

    Jouluinen pipari-puolukka brownie

    Jouluinen pipari-puolukka brownie

    Resepti toteutettu yhteistyössä Brunberg:n kanssa. Joulukuun ensimmäinen päivä, joten nyt voi jo luvan kanssa...

    Kuorrutettu hopeatoffee-juustokakku

    Kuorrutettu hopeatoffee-juustokakku

    Halloweenin herkullisin kakku tulee tässä! Turkinpippuri-valkosuklaakuorrutteen alle kätkeytyy herkullinen Hopeatoffee-juustokakku.

    Yhteystiedot

    Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

    Mari@saamarinkakut.fi

    Turku

    2 + 11 =