Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omenapiirakka tulee tässä! Tämä herkullinen omenapiirakka on juuri täydellisen mehevä, eikä tämä tarvitse oikeastaan mitään päälle! Kuivat omenapiirakat jäävät ehdottomasti tämän piirakan varjoon. Olen valmistanut tätä jo monta kertaa ja vihdoin voin jakaa ohjeen myös teille!

Piirakka on yksinkertainen valmistaa ja raaka-aineet ovat melko perinteisiä. Itse käytin piirakan valmistukseen isoa reunallista uunipeltiä, mistä rajasin folion avulla hieman pienemmän, suosittelen tätä jos käytössäsi ei ole tämän kokoista peltiä.
Piirakan pohjaan käytetään turkkilaista jogurttia, mikä saa pohjasta herkullisen mehevän. Piirakkataikinan päälle levitetään kerros vaniljatuorejuustoa ja tämän päälle ripotellaan runsaasti omenakuutioita. Piirakan viimeistelee rapeaksi kypsyvä kauraseos, mikä murustellaan omenoiden päälle. Piirakka kypsyy valmiiksi tunnissa. Hyvää kannattaa odottaa, eli anna piirakan hetki jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi. Nauti heti tai myöhemmin.

Salmiakku-daimjuustokakku

Mehevä omenapiirakka

noin 30 x 35 cm reunallinen uunipelti

 

Piirakkataikina

175 g        voi tai margariini

6,5 dl        vehnäjauhot

2 dl           sokeri

2 tl            vaniljasokeri

2,5 tl         leivinjauhe

2 kpl         kananmuna

300 g       turkkilainen jogurtti

 

Omenatäyte

400 g       vanilja tuorejuusto

400 g       kotimaisia omenoita kuutioituna (noin 4-7 kpl omenoita)

 

Kauraseos

75 g         voi tai margariini

2 dl          kaurahiutaleet

1 dl           vehnäjauho

1,5 dl        fariinisokeri

2 tl           kaneli

1 tl            kardemumma

 

 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa noin 30 x 35 cm kokoinen reunallinen uunipelti leivinpaperille. Mikäli käytössäsi on isompi vuoka, rajaa folion avulla vuoasta pienempi.
  • Valmista piirakkataikina ensin sulattamalla voi mikrossa, jätä odottamaan.
  • Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon sulatettu voi, munat sekä turkkilainen jogurtti, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina uunipellille ja levitä tasaisesti.
  • Notkista tuorejuusto vatkaimilla ja levitä piirakkataikinan päälle. Kaada omenakuutiot tasaisesti päälle.
  • Valmista kauraseos, sulata voi mikrossa ja yhdistä joukkoon loput aineet. Sekoita tasaiseksi.
  • Ripottele kauraseos piirakan päälle.
  • Paista piirakka uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

    6 Kommentit

    1. Laura

      Näyttää ihanalta, kestääköhän tämä pakastamista?

      Vastaa
      • Mari

        Ja oli möys ihanaa! Kestää kyllä, pakastin itse 🙂

        Vastaa
    2. Päivi Haapanen

      Hei! Jos tekee pyöreään piirakkavuokaan, niin onko ok, että puolittaa ohjeen määrät? Onko paistoaika silloin edelleen 60 min?

      Vastaa
      • Mari

        Tekesin joo puolikkaana 🙂 Seuraa miltä piirakka näyttää esin 40min kohdalla, kunnes päältä saanut hieman väriä ja rapean oloinen.

        Vastaa
    3. KL

      Hei, voiko kananmunan korvata jollain pohjassa?

      Vastaa
      • Mari

        Tätä en ole valitettavasti kokeillut joten en oikein uskalla sanoa millä..

        Vastaa

    Lähetä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    }

    Valmistusaika

    yli 60 min

    Annosmäärä

    yli 20 hlö

    15 syyskuun, 2023

    Löydä myös muita reseptejä

    Jouluinen pipari-puolukka brownie

    Jouluinen pipari-puolukka brownie

    Resepti toteutettu yhteistyössä Brunberg:n kanssa. Joulukuun ensimmäinen päivä, joten nyt voi jo luvan kanssa...

    Kuorrutettu hopeatoffee-juustokakku

    Kuorrutettu hopeatoffee-juustokakku

    Halloweenin herkullisin kakku tulee tässä! Turkinpippuri-valkosuklaakuorrutteen alle kätkeytyy herkullinen Hopeatoffee-juustokakku.

    Yhteystiedot

    Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

    Mari@saamarinkakut.fi

    Turku

    6 + 4 =