Vihdoin pääsen julkaisemaan teille virallisesti ensimmäisen reseptini!
Tämän valinta oli helppo, koska halusin julkaista ensimmäiseksi reseptikseni jonkun herkullisen sekä helpon ohjeen. Siispä näin syntyi Valkosuklaa-Suolapähkinä Cookiet, olkaa hyvät!

Täydellisten cookieiden koostumus on päältä rapea, mutta sisältä ihanan sitkeä ja tahmea, nam! Tässä reseptissä yhdistyvät suolainen ja makea sopivassa suhteessa, maultaan nämä muistuttavatkin hieman Snickers -suklaapatukkaa. Nämä herkut valmistuvat helposti sekä nopeasti. Voit valmistaa isoja cookieita ohjeen mukaan tai tehdä useampia pieniä cookieita pienentämällä keksin kokoa.
Herkullisia leivontahetkiä

Valkosuklaa-suolapähkinä Cookiet:
Noin 19 kpl isoja keksejä
170 g huoneenlämpöinen voi
150 g fariinisokeri
50 g sokeri
1 kananmuna
250 g vehnäjauhot
1 tl vaniljasokeri
½ tl suola
150 g valkosuklaata
130 g suolapähkinät
- Nosta voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri sekä normaali sokeri kuohkeaksi vaahdoksi käsivatkaimella tai yleiskoneella (noin viisi minuuttia).
- Lisää seokseen muna ja vatkaa seos sekaisin.
- Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne voiseokseen nopeasti tasaiseksi sekoittaen.
- Paloittele valkosuklaa sekä suolapähkinät pieniksi paloiksi veitsellä. Lisää ne taikinaan ja kääntele taikinaan esimerkiksi nuolijan avulla.
- Vie taikina kylmään noin 30 minuutiksi jähmettymään.
- Laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 175 asteeseen.
- Lusikoi taikinasta noin 50 g nokareita ja pyöritä ne palloksi.
- Asettele taikinapallot uunipellille leivinpaperin päälle ja paina palloja hieman litteämmäksi. Muista jättää keksien väliin tilaa, koska keksit leviävät uunissa paistuessaan!
- Paista keksejä noin 12-15 minuuttia riippuen uunin tehosta, kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä reunoihin. Keksien kuuluu olla hieman pehmeitä uunista pois ottaessa. Voit paistaa useamman pellin myös yhtaikaa.
- Anna keksien jäähtyä pellillä muutama minuutti ja siirrä ne sitten leivinpaperin avulla esimerkiksi jäähdytysritilälle jäähtymään täysin.
- Nauti kekseistä!
Hei! Itselläni ei ole kiertoilmauunia, joten laitanko valkosuklaa-suolapähkinä kekseille matalamman lämpötilan ja mites paistoaika?
Moikka! Olen paistanut keksit ihan samalla lämpötilalla ilman kiertoilmaa, mutta paistoaika on saattanut olla hieman pidempi ehkä vain minuutin pidempi 🙂