Täydelliset Valkosuklaa-Suolapähkinä Cookiet

Vihdoin pääsen julkaisemaan teille virallisesti ensimmäisen reseptini!

Tämän valinta oli helppo, koska halusin julkaista ensimmäiseksi reseptikseni jonkun herkullisen sekä helpon ohjeen. Siispä näin syntyi Valkosuklaa-Suolapähkinä Cookiet, olkaa hyvät!

Täydellisten cookieiden koostumus on päältä rapea, mutta sisältä ihanan sitkeä ja tahmea, nam! Tässä reseptissä yhdistyvät suolainen ja makea sopivassa suhteessa, maultaan nämä muistuttavatkin hieman Snickers -suklaapatukkaa. Nämä herkut valmistuvat helposti sekä nopeasti. Voit valmistaa isoja cookieita ohjeen mukaan tai tehdä useampia pieniä cookieita pienentämällä keksin kokoa.

Herkullisia leivontahetkiä smile

Valkosuklaa-suolapähkinä Cookiet:

Noin 19 kpl isoja keksejä

170 g                huoneenlämpöinen voi

150 g                fariinisokeri

50 g                 sokeri

1                        kananmuna

250 g               vehnäjauhot

1 tl                     vaniljasokeri

½ tl                    suola

150 g                valkosuklaata

130 g                suolapähkinät

  1. Nosta voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri sekä normaali sokeri kuohkeaksi vaahdoksi käsivatkaimella tai yleiskoneella (noin viisi minuuttia).
  3. Lisää seokseen muna ja vatkaa seos sekaisin.
  4. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne voiseokseen nopeasti tasaiseksi sekoittaen.
  5. Paloittele valkosuklaa sekä suolapähkinät pieniksi paloiksi veitsellä. Lisää ne taikinaan ja kääntele taikinaan esimerkiksi nuolijan avulla.
  6. Vie taikina kylmään noin 30 minuutiksi jähmettymään.
  7. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 175 asteeseen.
  8. Lusikoi taikinasta noin 50 g nokareita ja pyöritä ne palloksi.
  9. Asettele taikinapallot uunipellille leivinpaperin päälle ja paina palloja hieman litteämmäksi. Muista jättää keksien väliin tilaa, koska keksit leviävät uunissa paistuessaan!
  10. Paista keksejä noin 12-15 minuuttia riippuen uunin tehosta, kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä reunoihin. Keksien kuuluu olla hieman pehmeitä uunista pois ottaessa. Voit paistaa useamman pellin myös yhtaikaa.
  11. Anna keksien jäähtyä pellillä muutama minuutti ja siirrä ne sitten leivinpaperin avulla esimerkiksi jäähdytysritilälle jäähtymään täysin.
  12. Nauti kekseistä!

2 Kommentit

  1. Sari

    Hei! Itselläni ei ole kiertoilmauunia, joten laitanko valkosuklaa-suolapähkinä kekseille matalamman lämpötilan ja mites paistoaika?

    Vastaa
    • admin

      Moikka! Olen paistanut keksit ihan samalla lämpötilalla ilman kiertoilmaa, mutta paistoaika on saattanut olla hieman pidempi ehkä vain minuutin pidempi 🙂

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

Noin 1 h 15 min

Annosmäärä

Noin 19 kpl

01 lokakuun, 2020

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

3 + 15 =