Jouluinen Persimon-Nougatjuustokakku

Joulu on pian täällä! Viimeksi julkaisin reseptin suolaiseen lohi-limppuvoileipäkakkuun joulun herkkupöytää täyttämään. Nyt onkin sitten vuorossa makeampi juustokakku persimonista ja nougatista.

Persimon on ehdottomasti yksi oma lempi hedelmä tähän aikaan vuodesta ja yhdistänkin sen aika usein jouluun. Maultaan persimon on sellaisenaan melko makea, varsinkin kun hedelmä on hyvin kypsynyt. Kakkuja en ole ikinä tästä tehnyt, joten halusin nyt kokeilla miltä tämä maistuisi kakussa.

Jouluiseen teemaan tässä kakussa pohjana toimii pipareista murennettu keksipohja. Persimon muuttuu maultaan hyvin miedoksi kun sen sekaan lisää raaka-aineita. Tämän takia sen kaveriksi ja vieläpä omaksi täytekerrokseksi valitsin nougatin, onhan nyt joulu ja suklaahan kuuluu jouluun ;). Nougat ei ole maultaan aivan niin vahva tai dominoiva kuin normaali suklaa, joten makuina persimon ja nougat sopivat mielestäni hyvin yhteen. Sanoisin että kakusta tuli maultaan taivallisen pehmeä eikä ollenkaan liian makea! Niin loistava herkku jouluksi, jolloin sitä makeaa syödään ehkä liikaakin 😀

Kakku on helppo ja nopea valmistaa hyvissä ajoin ennen sen syömistä, lisäksi se säilyy hyvin muutaman päivän jääkaapissa. Koristele se haluamallasi tavalla ja nauti vaikka lämpöisen glögin kanssa. 

Hyvää joulun odotusta kaikille!

Salmiakku-daimjuustokakku

Persimon-nougatjuustokakku

Piparipohja:

18 cm irtopohjavuokaan

190 g               piparit

85 g                voi

Nougattäyte:

4 kpl                 liivatelehdet

2 dl                   vispikerma

250 g               mascarpone

5 kpl                 Marabou Dubbel nougat -suklaapatukoita

2 rkl                  tomusokeri

2 rkl                  vettä

Persimontäyte:

5 kpl                liivatelehdet

2 dl                  vispikerma

100 g               maustamaton tuorejuusto

300 g              kuorittua persimonia (noin 2 persimonia)

1,5 dl                tomusokeri

1,5 rkl               vettä

 

  1.  Valmista piparipohja ensin.
  2.  Laita piparit pussiin ja murenna ne muruiksi esimerkiksi lihanuijan avulla, kaada kulhoon.
  3.  Sulata voi mikrossa ja kaada se  piparimurujen päälle, sekoita.
  4.  Laita 18 cm irtopohja vuoan pohalle leivinpaperi ja pingoita vuoka kiinni. Mikäli sinulla on reunakalvoa, laita reunakalvo vuoan reunalle ja suihkauta siihen vuokasprayta (näin saat kakun reunasta siistin).
  5.  Kaaada piprai-voiseos vuoan pohjalle ja painele esimerkiksi lasilla tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.
    ….
  6.  Valmista nougattäyte.
  7.  Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan (vähintään 5 minuuttia).
  8.  Sulata suklaapatukat mikrossa ja anna hetki jäähtyä.
  9.  Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  10.  Notkista mascarpone vatkaimella, lisää tomusokeri ja sekoita.
  11.  Kaada suklaasula seokseen ja sekoita tasaiseksi.
  12.  Lämmitä noin 2 rkl vettä kiehuvaksi mikrossa ja liota hyvin puristetut liivatelehdet kuumaan veteen.
  13.  Kaada liivateneste vähitellen koko ajan sekoittaen suklaaseokseen.
  14.  Kääntele lopuksi kermavaahto seokseen nuolijalla ja sekoita täyte tasaiseksi.
  15.  Kaada täyte piparipohjan päälle ja kopauta pöytää vasten muutaman kerran jotta saat kerroksen tasaiseksi.
  16.  Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.
    ….
  17.  Valmista persimontäyte.
  18.  Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan (vähintään 5 minuuttia).
  19.  Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  20.  Soseuta persimonit sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
  21.  Notkista tuorejuusto vatkaimella, lisää tomusokeri ja sekoita. Lisää persimonsose ja sekoita tasaiseksi.
  22.  Lämmitä noin 1,5 rkl vettä kiehuvaksi mikrossa ja liota hyvin puristetut liivatelehdet veteen.
  23.  Kaada liivateneste vähitellen persimonseokseen koko ajan sekoittaen.
  24.  Kääntele lopuksi kermavaahto seokseen nuolijalla ja sekoita täyte tasaiseksi.
  25.  Kaada täyte nougattäytteen päälle ja kopauta vuokaa jälleen muutaman kerran.
  26.  Vie kakku jääkaappiin ja anna sen jähmettyä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.
  27.  Ota kakku pois vuoasta ja nosta kakku tarjoululautaselle.
  28.  Koristele esimerkiksi persimonpaloilla, tuoreilla rosmariineilla, nougat paloilla yms.
  29.  Herkuttele!

     

    0 kommenttia

    Lähetä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    }

    Valmistusaika

    Yli 60 min

    Annosmäärä

    15 hlö

    19 joulukuun, 2020

    Löydä myös muita reseptejä

    Mehevä omenapiirakka

    Mehevä omenapiirakka

    Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

    Paistettu marjajuustokakku

    Paistettu marjajuustokakku

    Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

    Mustaherukka-mutakakku

    Mustaherukka-mutakakku

    Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

    Yhteystiedot

    Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

    Mari@saamarinkakut.fi

    Turku

    10 + 13 =