Joulu on pian täällä! Viimeksi julkaisin reseptin suolaiseen lohi-limppuvoileipäkakkuun joulun herkkupöytää täyttämään. Nyt onkin sitten vuorossa makeampi juustokakku persimonista ja nougatista.
Persimon on ehdottomasti yksi oma lempi hedelmä tähän aikaan vuodesta ja yhdistänkin sen aika usein jouluun. Maultaan persimon on sellaisenaan melko makea, varsinkin kun hedelmä on hyvin kypsynyt. Kakkuja en ole ikinä tästä tehnyt, joten halusin nyt kokeilla miltä tämä maistuisi kakussa.
Jouluiseen teemaan tässä kakussa pohjana toimii pipareista murennettu keksipohja. Persimon muuttuu maultaan hyvin miedoksi kun sen sekaan lisää raaka-aineita. Tämän takia sen kaveriksi ja vieläpä omaksi täytekerrokseksi valitsin nougatin, onhan nyt joulu ja suklaahan kuuluu jouluun ;). Nougat ei ole maultaan aivan niin vahva tai dominoiva kuin normaali suklaa, joten makuina persimon ja nougat sopivat mielestäni hyvin yhteen. Sanoisin että kakusta tuli maultaan taivallisen pehmeä eikä ollenkaan liian makea! Niin loistava herkku jouluksi, jolloin sitä makeaa syödään ehkä liikaakin 😀
Kakku on helppo ja nopea valmistaa hyvissä ajoin ennen sen syömistä, lisäksi se säilyy hyvin muutaman päivän jääkaapissa. Koristele se haluamallasi tavalla ja nauti vaikka lämpöisen glögin kanssa.
Hyvää joulun odotusta kaikille!

Persimon-nougatjuustokakku
Piparipohja:
18 cm irtopohjavuokaan
190 g piparit
85 g voi
Nougattäyte:
4 kpl liivatelehdet
2 dl vispikerma
250 g mascarpone
5 kpl Marabou Dubbel nougat -suklaapatukoita
2 rkl tomusokeri
2 rkl vettä
Persimontäyte:
5 kpl liivatelehdet
2 dl vispikerma
100 g maustamaton tuorejuusto
300 g kuorittua persimonia (noin 2 persimonia)
1,5 dl tomusokeri
1,5 rkl vettä
- Valmista piparipohja ensin.
- Laita piparit pussiin ja murenna ne muruiksi esimerkiksi lihanuijan avulla, kaada kulhoon.
- Sulata voi mikrossa ja kaada se piparimurujen päälle, sekoita.
- Laita 18 cm irtopohja vuoan pohalle leivinpaperi ja pingoita vuoka kiinni. Mikäli sinulla on reunakalvoa, laita reunakalvo vuoan reunalle ja suihkauta siihen vuokasprayta (näin saat kakun reunasta siistin).
- Kaaada piprai-voiseos vuoan pohjalle ja painele esimerkiksi lasilla tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.
…. - Valmista nougattäyte.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan (vähintään 5 minuuttia).
- Sulata suklaapatukat mikrossa ja anna hetki jäähtyä.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Notkista mascarpone vatkaimella, lisää tomusokeri ja sekoita.
- Kaada suklaasula seokseen ja sekoita tasaiseksi.
- Lämmitä noin 2 rkl vettä kiehuvaksi mikrossa ja liota hyvin puristetut liivatelehdet kuumaan veteen.
- Kaada liivateneste vähitellen koko ajan sekoittaen suklaaseokseen.
- Kääntele lopuksi kermavaahto seokseen nuolijalla ja sekoita täyte tasaiseksi.
- Kaada täyte piparipohjan päälle ja kopauta pöytää vasten muutaman kerran jotta saat kerroksen tasaiseksi.
- Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.
…. - Valmista persimontäyte.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan (vähintään 5 minuuttia).
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Soseuta persimonit sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
- Notkista tuorejuusto vatkaimella, lisää tomusokeri ja sekoita. Lisää persimonsose ja sekoita tasaiseksi.
- Lämmitä noin 1,5 rkl vettä kiehuvaksi mikrossa ja liota hyvin puristetut liivatelehdet veteen.
- Kaada liivateneste vähitellen persimonseokseen koko ajan sekoittaen.
- Kääntele lopuksi kermavaahto seokseen nuolijalla ja sekoita täyte tasaiseksi.
- Kaada täyte nougattäytteen päälle ja kopauta vuokaa jälleen muutaman kerran.
- Vie kakku jääkaappiin ja anna sen jähmettyä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.
- Ota kakku pois vuoasta ja nosta kakku tarjoululautaselle.
- Koristele esimerkiksi persimonpaloilla, tuoreilla rosmariineilla, nougat paloilla yms.
- Herkuttele!
0 kommenttia