Geisha-juustokakku

Tässä se on! Nimittäin helppo, nopea ja suussasulavan suklainen juustokakku ilman liivatetta!

Viikonloppuna sain vieraakseni ihanat Koko Suomi leipoo kanssakilpailijat Zannin, Linnean sekä Nikon, ja tietenkin minun piti heille jotain valmistaa. Aikataulut muuttuivat lennosta, joten alunperin ajateltu omenapiirakka vaihtui lennosta tähän Geisha-juustokakkuun, mikä oli tarkoitus valmistaa vasta myöhemmin. No tämä kakkuhan osoittautui varsin nopeaksi ja niin taivaallisen hyväksi! Valmistukseen minulla kului aikaa vain noin 45 minuuttia ja tunnissa sain koristeltua kakun sekä otettua myös kuvat, ehkä nopein kakku ikinä!

Visio tähän kakkuun lähti Geisha Crunchy suklaapatukasta, mikä sisältää riisimuroja sekä tahmeaa nougattäytettä. Näiden innoittamana itse kakku sisältääkin riisimuroista valmistetun pohjan, kinuskisydämen sekä Geisha-suklaalevyistä valmistetun täytteen. Kakku valmistuu ilman liivatetta juuri suklaan ansiosta. Geisha-suklaa on yksi lempi suklaista ja nyt on myös tämä kakku! Niin herkullista!!

Kakku on helppoa valmistaa ja se hyytyy erittäin nopeasti, jos käytät sitä pakastimessa. Mikäli kakunteolla ei ole kiire, voit valmistaa sen vaikka edellispäivänä jääkaappiin odottamaan. Koristele kakku vasta kun se on hyytynyt. Kakun voit koristella haluamallasi tavalla, itse koristelin sen suklaarouheella sekä kaapista löytyneilla vaaleanpunaisilla marengeilla sekä oman pihan kukilla.

Suussasulavia leivontahetkiä!

Salmiakku-daimjuustokakku

 

Geisha-juustokakku

20 cm irtopohjavuokaan

Suklaa-muropohja:

120 g             maitosuklaa

1/2 dl             kuohukerma

6 dl               riisimurot

 

Geisha-täyte + kinuski:

3 kpl              Geisha-suklaalevy (121 g levy)

3,5 dl             kuohukerma

200 g            maustamaton tuorejuusto (Philadelphia)

0,5 dl             tomusokeri

1 tölkki            karamelisoitu kondensoitu maito

 

  • Pingoita 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja laita reunalle reunakalvo tai leivinpaperi, suihkauta siihen vuokasrayta tai levitä öljyä kevyesti.
  • Mittaa muropohjan suklaa ja kerma kattilaan, kuumenna sekoitellen kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Kaada suklaa kulhoon murojen päälle ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  • Levitä seos vuoan pohjalle sekä reunoille noin 2 cm, vie hetkeksi  pakkaseen (tai jääkaappiin) odottamaan.
  • Valmista Geisha-täyte. Sulata suklaalevyt mikrossa ja jätä hetkeksi jäähtymään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Notkista tuorejuusto vatkaimilla. Lisää sekaan tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada hieman jäähtynyt sula suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
  • Lusikoi muro-pohjan päälle ensin karamelisoitu kondensoitu maito ja levitä tämän päälle Geisha-täyte nuolijalla kevyesti.
  • Kopauttale vuokaa pöydän raunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Nosta pakasteeseen (tai jääkaappiin) jähmettymään.
  • Poista kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

21 Kommentit

  1. Henna

    Hei! Minkälaisella ohjeella tämä tulisi tehdä, jos irtopohjavuoan halkaisija on 24cm?

    Vastaa
    • Mari

      Moikka! Tekisin ehkä itse 1,5 kertaisena, Näin sillekin saisi hieman korkeutta 🙂

      Vastaa
    • Elina

      Hei,

      voisinko käyttää Flora vispiä kuohukerman tilalta?

      Vastaa
  2. Anne-Mari

    Kuulostaa ja näyttää ihanalta! Mites muuttaisit määriä, jos tekee 24cm vuokaan?

    Vastaa
    • Mari

      Se oli kyllä niin hyvää! Tekisin varmaan 1,5 kertaisena 🙂

      Vastaa
  3. Sanni

    Voiko kakku olla yön yli jääkaapissa?

    Vastaa
    • Sanni

      Tai siis kauanko kakun kannattaa jähmettyä jääkaapissa?

      Vastaa
      • Mari

        Voi kokeilla kevyesti vaikka lusikalla onko jähmettynyt. Itse käytin pakkasessa hetken ja se se riitti että jähmettyi.

        Vastaa
    • Mari

      Voi olla 🙂 mitä useamman päivä on, vaikuttaa se muropohjan rapeuteen.

      Vastaa
  4. Ellu

    Mitä muroja käytit?

    Vastaa
    • Mari

      Ihan perinteisiä riisimuroja, Kellogs tai vastaavia 🙂

      Vastaa
  5. Petra

    Onko tuolla tomusokerilla muuta merkitystä kuin maustaminen? – tuo määrä suklaata ja kinuskia ei mun makuun tarvitse makeutta yhtään lisää, joten jättäisin tuon sokerin pois.

    Vastaa
    • Mari

      En ole kokeillut, mutta ei tuskin, jätä pois 🙂

      Vastaa
  6. Jenni

    Moikka! Löysin netistä geisha-suklaalevyä kahta eri kokoa, minkä kokoisia levyjä olet ohjeeseen käyttänyt? 🙂

    Vastaa
    • Mari

      Moikka! Kiitos, tarkennan ohjetta 🙂 Käytin siis sitä isompaa 121g levyä.

      Vastaa
      • Nimetön

        Hei, ihanalta vaikuttava ohje! En ole koskaan käyttänyt kondensoitua maitoa. Kaadetaanko se siis ihan vain suoraan mutopohjan päälle? Ja tarkoittaako tuo karamelisoitu samaa kuin sokeroitu, jota näyttäisi kaupassa olevan suoraan? Kiitos vastauksista jo etukäteen!

        Vastaa
        • Mari

          Kakku on kyllä ihana 🙂 Karamelisoitu kondensoitu maito on vähän kinuskin tapaista eli paksumpaa kuin pelkkä kondentoitu maito, eli näitä on kahta erilaista, muista siis ostaa tuo karamelisoitu 😉

          Vastaa
  7. Pasi

    Erittäin maukas kakku, mutta riisimuropohja ei oikein toiminut. Murot imivät kosteutta ja pohjasta tulee todella sitkeä syödä. Jopa samana päivänä pohja oli jo sitkeä ja muuttui huonommaksi jääkaapissa.

    Perinteisellä keksipohjalla tulen tekemään seuraavan kerran, oli muuten sen verran herkkua. 🙂

    Vastaa
    • Mari

      Hei Pasi, kiitos kommentistasi! Ikävä kuulla ettei pohja ollut hyvä.. En osaa sanoa mikä on mennyt pieleen, koska omani oli rapea. Mutta mitä useammalle päivälle kakkua riitti, sitä pehmeämpi pohja oli. Täytyykin testailla uudestaan mistä tämä voisi johtua. Kiva kuulla että kakku oli muutoin hyvä 🙂

      Vastaa
      • Sari

        Samat fliilikset kuin Pasilla. Täyte oli taivaallista mutta pohja oli minullakin kuin pahvia. Seuraavalla kerralla kyllä keksipohja.

        Vastaa
        • Mari

          Ikävä kuulla että pohja ei onnistunut.. Kokeilen itse missä menee vikaan pohja, muutama epäillys siihen on. Hyvää uutta vuotta 🙂

          Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

}

Valmistusaika

Alle 60 min

Annosmäärä

Yli 15 hlö

06 syyskuun, 2021

Löydä myös muita reseptejä

Mustikka-valkosuklaa brownie

Mustikka-valkosuklaa brownie

Täydellisen tahmea brownie kätkee sisälleen reilusti tuoreita mustikoita sekä valkosuklaapaloista sattumia!

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

1 + 4 =