Tässä se on! Nimittäin helppo, nopea ja suussasulavan suklainen juustokakku ilman liivatetta!
Viikonloppuna sain vieraakseni ihanat Koko Suomi leipoo kanssakilpailijat Zannin, Linnean sekä Nikon, ja tietenkin minun piti heille jotain valmistaa. Aikataulut muuttuivat lennosta, joten alunperin ajateltu omenapiirakka vaihtui lennosta tähän Geisha-juustokakkuun, mikä oli tarkoitus valmistaa vasta myöhemmin. No tämä kakkuhan osoittautui varsin nopeaksi ja niin taivaallisen hyväksi! Valmistukseen minulla kului aikaa vain noin 45 minuuttia ja tunnissa sain koristeltua kakun sekä otettua myös kuvat, ehkä nopein kakku ikinä!
Visio tähän kakkuun lähti Geisha Crunchy suklaapatukasta, mikä sisältää riisimuroja sekä tahmeaa nougattäytettä. Näiden innoittamana itse kakku sisältääkin riisimuroista valmistetun pohjan, kinuskisydämen sekä Geisha-suklaalevyistä valmistetun täytteen. Kakku valmistuu ilman liivatetta juuri suklaan ansiosta. Geisha-suklaa on yksi lempi suklaista ja nyt on myös tämä kakku! Niin herkullista!!
Kakku on helppoa valmistaa ja se hyytyy erittäin nopeasti, jos käytät sitä pakastimessa. Mikäli kakunteolla ei ole kiire, voit valmistaa sen vaikka edellispäivänä jääkaappiin odottamaan. Koristele kakku vasta kun se on hyytynyt. Kakun voit koristella haluamallasi tavalla, itse koristelin sen suklaarouheella sekä kaapista löytyneilla vaaleanpunaisilla marengeilla sekä oman pihan kukilla.
Suussasulavia leivontahetkiä!


Geisha-juustokakku
20 cm irtopohjavuokaan
Suklaa-muropohja:
120 g maitosuklaa
1/2 dl kuohukerma
6 dl riisimurot
Geisha-täyte + kinuski:
3 kpl Geisha-suklaalevy (121 g levy)
3,5 dl kuohukerma
200 g maustamaton tuorejuusto (Philadelphia)
0,5 dl tomusokeri
1 tölkki karamelisoitu kondensoitu maito
- Pingoita 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja laita reunalle reunakalvo tai leivinpaperi, suihkauta siihen vuokasrayta tai levitä öljyä kevyesti.
- Mittaa muropohjan suklaa ja kerma kattilaan, kuumenna sekoitellen kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Kaada suklaa kulhoon murojen päälle ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Levitä seos vuoan pohjalle sekä reunoille noin 2 cm, vie hetkeksi pakkaseen (tai jääkaappiin) odottamaan.
… - Valmista Geisha-täyte. Sulata suklaalevyt mikrossa ja jätä hetkeksi jäähtymään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Notkista tuorejuusto vatkaimilla. Lisää sekaan tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada hieman jäähtynyt sula suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
- Lusikoi muro-pohjan päälle ensin karamelisoitu kondensoitu maito ja levitä tämän päälle Geisha-täyte nuolijalla kevyesti.
- Kopauttale vuokaa pöydän raunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Nosta pakasteeseen (tai jääkaappiin) jähmettymään.
- Poista kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Hei! Minkälaisella ohjeella tämä tulisi tehdä, jos irtopohjavuoan halkaisija on 24cm?
Moikka! Tekisin ehkä itse 1,5 kertaisena, Näin sillekin saisi hieman korkeutta 🙂
Hei,
voisinko käyttää Flora vispiä kuohukerman tilalta?
Tein kakun äitienpäiväksi ja valitettavasti kakku oli todella makea. Pohja oli myös vaikea leikata, vaikka tein kakun samana päivänä ja käytin pakastimessa. 24cm vuokaan tuli ihan hyvän korkuinen.
Harmi ettei kakku ollut mieleinen. Tämä kakku on kyllä makea, koska geisha ja kinuski.. Itsellä leikkaantui ihan hyvin, toki murot käyttäytyy eri tavalla kuten ns keksipohja.
Kuulostaa ja näyttää ihanalta! Mites muuttaisit määriä, jos tekee 24cm vuokaan?
Se oli kyllä niin hyvää! Tekisin varmaan 1,5 kertaisena 🙂
Voiko kakku olla yön yli jääkaapissa?
Tai siis kauanko kakun kannattaa jähmettyä jääkaapissa?
Voi kokeilla kevyesti vaikka lusikalla onko jähmettynyt. Itse käytin pakkasessa hetken ja se se riitti että jähmettyi.
Voi olla 🙂 mitä useamman päivä on, vaikuttaa se muropohjan rapeuteen.
Ohje kuulostaa todella hyvältä, kuinka monelle kakkua riittää kyseisellä ohjeella valmistettuna?
Tämä on tosi hyvä kakku, olen tehnyt tätä jo monta kertaa! Suunnilleen 15-20 hlö syö tästä, riippuu toki syöjistä ja muista tarjottavista 🙂
Mitä muroja käytit?
Ihan perinteisiä riisimuroja, Kellogs tai vastaavia 🙂
Onko tuolla tomusokerilla muuta merkitystä kuin maustaminen? – tuo määrä suklaata ja kinuskia ei mun makuun tarvitse makeutta yhtään lisää, joten jättäisin tuon sokerin pois.
En ole kokeillut, mutta ei tuskin, jätä pois 🙂
Moikka! Löysin netistä geisha-suklaalevyä kahta eri kokoa, minkä kokoisia levyjä olet ohjeeseen käyttänyt? 🙂
Moikka! Kiitos, tarkennan ohjetta 🙂 Käytin siis sitä isompaa 121g levyä.
Hei, ihanalta vaikuttava ohje! En ole koskaan käyttänyt kondensoitua maitoa. Kaadetaanko se siis ihan vain suoraan mutopohjan päälle? Ja tarkoittaako tuo karamelisoitu samaa kuin sokeroitu, jota näyttäisi kaupassa olevan suoraan? Kiitos vastauksista jo etukäteen!
Kakku on kyllä ihana 🙂 Karamelisoitu kondensoitu maito on vähän kinuskin tapaista eli paksumpaa kuin pelkkä kondentoitu maito, eli näitä on kahta erilaista, muista siis ostaa tuo karamelisoitu 😉
Erittäin maukas kakku, mutta riisimuropohja ei oikein toiminut. Murot imivät kosteutta ja pohjasta tulee todella sitkeä syödä. Jopa samana päivänä pohja oli jo sitkeä ja muuttui huonommaksi jääkaapissa.
Perinteisellä keksipohjalla tulen tekemään seuraavan kerran, oli muuten sen verran herkkua. 🙂
Hei Pasi, kiitos kommentistasi! Ikävä kuulla ettei pohja ollut hyvä.. En osaa sanoa mikä on mennyt pieleen, koska omani oli rapea. Mutta mitä useammalle päivälle kakkua riitti, sitä pehmeämpi pohja oli. Täytyykin testailla uudestaan mistä tämä voisi johtua. Kiva kuulla että kakku oli muutoin hyvä 🙂
Samat fliilikset kuin Pasilla. Täyte oli taivaallista mutta pohja oli minullakin kuin pahvia. Seuraavalla kerralla kyllä keksipohja.
Ikävä kuulla että pohja ei onnistunut.. Kokeilen itse missä menee vikaan pohja, muutama epäillys siihen on. Hyvää uutta vuotta 🙂
Selvisikö syy? Ajattelin tehdä tätä juhliin ja pitäisi tehdä edellisenä iltana kakku.
Joo selvisi, mitä kauemmin kakku oli jääkaapissa sitä nopeammin murot ”vetistyy” jolloin pohja ei ollut rapea. Kun käytin kakun pakkasessa niin pohja oli täydellinen, seuraavana päivänä jo hieman erilainen.
Hei, voisiko juhlissa tarjottavan kakun tehdä etukäteen ja pakastaa? Tapahtuuko suklaalle pakastaessa jotain?
Voi kyllä 🙂 Täytteelle ei käy mitään, se kestää kyllä!