Geisha-juustokakku

Tässä se on! Nimittäin helppo, nopea ja suussasulavan suklainen juustokakku ilman liivatetta!

Viikonloppuna sain vieraakseni ihanat Koko Suomi leipoo kanssakilpailijat Zannin, Linnean sekä Nikon, ja tietenkin minun piti heille jotain valmistaa. Aikataulut muuttuivat lennosta, joten alunperin ajateltu omenapiirakka vaihtui lennosta tähän Geisha-juustokakkuun, mikä oli tarkoitus valmistaa vasta myöhemmin. No tämä kakkuhan osoittautui varsin nopeaksi ja niin taivaallisen hyväksi! Valmistukseen minulla kului aikaa vain noin 45 minuuttia ja tunnissa sain koristeltua kakun sekä otettua myös kuvat, ehkä nopein kakku ikinä!

Visio tähän kakkuun lähti Geisha Crunchy suklaapatukasta, mikä sisältää riisimuroja sekä tahmeaa nougattäytettä. Näiden innoittamana itse kakku sisältääkin riisimuroista valmistetun pohjan, kinuskisydämen sekä Geisha-suklaalevyistä valmistetun täytteen. Kakku valmistuu ilman liivatetta juuri suklaan ansiosta. Geisha-suklaa on yksi lempi suklaista ja nyt on myös tämä kakku! Niin herkullista!!

Kakku on helppoa valmistaa ja se hyytyy erittäin nopeasti, jos käytät sitä pakastimessa. Mikäli kakunteolla ei ole kiire, voit valmistaa sen vaikka edellispäivänä jääkaappiin odottamaan. Koristele kakku vasta kun se on hyytynyt. Kakun voit koristella haluamallasi tavalla, itse koristelin sen suklaarouheella sekä kaapista löytyneilla vaaleanpunaisilla marengeilla sekä oman pihan kukilla.

Suussasulavia leivontahetkiä!

Salmiakku-daimjuustokakku

 

Geisha-juustokakku

20 cm irtopohjavuokaan

Suklaa-muropohja:

120 g             maitosuklaa

1/2 dl             kuohukerma

6 dl               riisimurot

 

Geisha-täyte + kinuski:

3 kpl              Geisha-suklaalevy

3,5 dl             kuohukerma

200 g            maustamaton tuorejuusto (Philadelphia)

0,5 dl             tomusokeri

1 tölkki            karamelisoitu kondensoitu maito

 

  • Pingoita 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja laita reunalle reunakalvo tai leivinpaperi, suihkauta siihen vuokasrayta tai levitä öljyä kevyesti.
  • Mittaa muropohjan suklaa ja kerma kattilaan, kuumenna sekoitellen kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Kaada suklaa kulhoon murojen päälle ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  • Levitä seos vuoan pohjalle sekä reunoille noin 2 cm, vie hetkeksi  pakkaseen (tai jääkaappiin) odottamaan.
  • Valmista Geisha-täyte. Sulata suklaalevyt mikrossa ja jätä hetkeksi jäähtymään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Notkista tuorejuusto vatkaimilla. Lisää sekaan tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada hieman jäähtynyt sula suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
  • Lusikoi muro-pohjan päälle ensin karamelisoitu kondensoitu maito ja levitä tämän päälle Geisha-täyte nuolijalla kevyesti.
  • Kopauttale vuokaa pöydän raunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Nosta pakasteeseen (tai jääkaappiin) jähmettymään.
  • Poista kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

8 Kommentit

  1. Henna

    Hei! Minkälaisella ohjeella tämä tulisi tehdä, jos irtopohjavuoan halkaisija on 24cm?

    Vastaa
    • Mari

      Moikka! Tekisin ehkä itse 1,5 kertaisena, Näin sillekin saisi hieman korkeutta 🙂

      Vastaa
  2. Anne-Mari

    Kuulostaa ja näyttää ihanalta! Mites muuttaisit määriä, jos tekee 24cm vuokaan?

    Vastaa
    • Mari

      Se oli kyllä niin hyvää! Tekisin varmaan 1,5 kertaisena 🙂

      Vastaa
  3. Sanni

    Voiko kakku olla yön yli jääkaapissa?

    Vastaa
    • Sanni

      Tai siis kauanko kakun kannattaa jähmettyä jääkaapissa?

      Vastaa
      • Mari

        Voi kokeilla kevyesti vaikka lusikalla onko jähmettynyt. Itse käytin pakkasessa hetken ja se se riitti että jähmettyi.

        Vastaa
    • Mari

      Voi olla 🙂 mitä useamman päivä on, vaikuttaa se muropohjan rapeuteen.

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

}

Valmistusaika

Alle 60 min

Annosmäärä

Yli 15 hlö

06 syyskuun, 2021

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

12 + 4 =