Vaahtokarkki-lakubrownie

Resepti toteutettu yhteistyössä Sunnuntai kanssa.

Nyt on halloweenin aika! Hämähäkit, madot, kurpitsat, pääkallot ja hämähäkinseitit kuuluvatkin perinteisesti halloween herkkuihin tai paremminkin ällötyksiin 😉 Itse hyödynsin näitä koristamaan niin herkullisen mehevää Vaahtokarkki-lakubrownieta.

Brownie saa täydellisen tahmaisen koostumuksen lakupaloista sekä uunissa sulavista vaahtokarkeista. Brownie valmistuu uunipellille, mistä se on helppo leikata valmiiksi annospaloiksi tai tarjoilla sellaisenaan. Halloweenin kunniaksi koristeeksi brownien päälle valmistetaan Sunnuntai vehnäjauhoista paistamalla hämäkinseitin tapaiset syötävät lastut. Lopputulos viimeistellään erilaisilla ällöttävillä karkeilla sekä kaakaojauheella.

Salmiakku-daimjuustokakku

Vaahtokarkki-lakubrownie

25×20 vuokaan

Brownie-pohja:

200 g              tumma suklaa

200 g              Sunnuntai leivontamargariini (huoneenlämpöinen)

3,5 dl               tomusokeri

3 kpl                kananmuna

1,5 dl                Sunnuntai erikoisvehnäjauhot

1,5 tl                 vaniljasokeri

0,5 tl                suola

150 g               lakupalat

80 g                vaahtokarkit

Koristeet:

1 dl                vettä

0,5 dl             rypsiöljy

15 g                Sunnuntai erikoisvehnäjauhot

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Sulata suklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerrallaan aina välissä sekoittaen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut, jätä odottamaan. Pilko lakupalat kahtia ja leikkaa isot vaahtokarkit pienemmiksi paloiksi.
  • Vaahdota huoneenlämpöinen Sunnuntai leivontamargariini ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon vatkaten.
  • Mittaa kuivat aineet omaan kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada jauhoseos margariini-seokseen ja sekoita. Kaada suklaasula taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lakupalat sekä vaahtokarkit ja kääntele nuolijalla taikinan sekaan.
  • Levitä leivinpaperi noin 25×20 cm vuokaa. Kaada taikina vuokaan.
  • Paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia riippuen uunin tehosta. Brownien reunat alkavat lohkeilemaan hieman, kun se on valmis, sisältä sen kuuluu jäädä mehevän tahmeaksi. Anna brownien jäähtyä hetki vuoassa, poista vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan.
    .…
  • Valmista koristeet. Sekoita kaikki aineet sekaisin haarukalla.
  • Paista paistinpannulla pienessä erissä, kunnes neste haihtuu ja lastu on muuttunut rapeaksi.
  • Nosta jäähtymään paperin päälle.
  • Koristele brownie lastuilla, kaakaojauholla, tomusokerilla sekä erilaisilla karkeilla.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

}

Valmistusaika

noin 60 min

Annosmäärä

noin 15 hlö

25 lokakuun, 2021

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

9 + 1 =