Äitienpäiväkakku : Mansikka-suklaakakku

Resepti toteutettu yhteistyössä Pakkasmarja kanssa.

Äitienpäivää vietetään tulevana sunnuntaina ja pääsin luomaan äideille oman herkullinen ja helpon kakkureseptin! Kuka äiti ei tykkäisi suklaasta ja mansikasta, joten tästä kakusta löytyy näitä molempia.

Kakun pohjaksi valmistuu ihanan kostea ja mehevä suklaakakkupohja. Valmistus on helppoa, sillä aineet sekoitetaan kulhossa ja kaadetaan kakkuvuokaan. Pohjan voi myös valmistaa gluteenittomaksi vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Pohja kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen täyttämistä, jotta kuuma pohja ennättää jäähtymään.

Kakun täyte saa värinsä sekä kesäisen makunsa Pakkasmarjan mansikka Marja pureesta, missä mansikan vitamiinit, kesäisen raikas maku ja väri säilyvät, koska pureeta ei kuumenneta valmistusvaiheessa. Lisäksi pureessa on runsaasti mansikan luontaista C-vitamiinia, kuitua ja se on hyvä folaatin lähde. Marja pureeta laitetaan kakun väliin sellaisenaan ja siitä valmistetaan kuohkea mansikka-mascarponetäyte

Kakun voi koristella orvokin kukilla, suklaalla oman äidin näköiseksi.

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille <3

Salmiakku-daimjuustokakku

Mansikka-suklaakakku

18 cm kakkuvuoka

Suklaakakkupohja:

3 kpl                 kananmuna

2 dl                   rypsiöljy

2 dl                   sokeri

1 dl                    fariinisokeri

4 dl                   vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos

1 dl                    kaakaojauho

1 tl                     sooda

1 tl                     leivinjauhe

0,5 tl                 suola

2 dl                   maito

Kostuttamiseen 1 dl maito

Mansikka-mascarponetäyte:

300 g             Pakkasmarjan Marja puree mansikka

4 dl                vispikerma

250 g             mascarpone

0,5 dl             tomusokeri

2 rkl               vaniljakreemijauhe

Koristeeksi orvokkeja

  • Valmista suklaakakkupohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperi 18 cm kakkuvuoan pohjalle ja leikkaa leivinpaperista suikaleet myös reunoille.
  • Yhdistä munat ja rypsiöljy, sekoita haarukalla. Lisää joukkoon sokerit ja sekoita tasaiseksi.
  • Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne muutamassa erässä munasokeriseokseen vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina nuolijalla tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan.
  • Paista uunin keskitasolla noin 55 minuuttia. Testaa kakun kypsyys tikulla, mikäli tikkuun ei jää taikinaa, nosta se pois uunista ja anna jäähtyä täysin ennen täyttöä.
  • Valmista mansikka-mascarponetäyte. Nosta Pakkasmarjan Marja pureet hyvissä ajoin sulamaan tai sulata ne mikrossa.
  • Yhdistä vispikerma ja mascarpone ja vaahdota ne kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 200 g Pakkasmarjan Mansikka pureeta, tomusokeri ja vaniljakremijauhe vatkaa täyte tasaiseksi.
  • Kakun täyttö: Leikkaa jäähtynyt suklaakakkupohja kahteen osaan (halutessasi voit leikata myös kakun kannen tasaiseksi).
  • Aseta pohjaosa kakkulautaselle ja kostuta se maidolla. Lusikoi pohjan päälle Pakkasmarjan Mansikka Pureeta noin 50 g ja levitä tasaisesti. Nostele nuolijalla mansikkatäytteestä noin puolet pureen päälle ja levitä kevyesti tasaiseksi. Nosta toinen pohjaosa päälle ja toista täyttövaiheet.
  • Levitä täyte päälle tasaisesti ja koristele kakku esimerkiksi orvokeilla. Nosta kakku kylmään odottamaan.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

noin 15 hlö

06 toukokuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Britakakku mansikkavaahdolla

Britakakku mansikkavaahdolla

Yhteistyössä Pakkasmarja kanssa: Kesän herkullisin Britakakku täytetään mansikkavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla!

Suolaiset lehtitaikinakierteet

Suolaiset lehtitaikinakierteet

Yhteistyössä Kymppi-Maukkaat kanssa: Suolaiset lehtitaikinakierteet toimivat helppoina suolaisina naposteltavina vlamistujaisjuhlissa.

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

15 + 15 =