Karpalomuffinsit kinuskikreemillä

Vanhasta uutta tai uudesta vanhaa!

Nämä karpalomuffinsit ovat nimittäin alkuperältään pullia, mitkä on nyt leivottu ja tuunatta tähän päivään! Sain jonkin aikaa sitten Keskisuomalaisen toimittajalta vanhan Keski-Suomalaisen pullareseptin viime vuosisadan puolelta väliltä. Kokeilin leipoa näitä pullia tällä vanhalla reseptillä ja olivathan ne hirmu hyviä. Siitä syntyikin idea leipoa sekä tuunata nämä herkkuliset pullat myös nykyaikaan. Näin syntyivätkin herkulliset karpalomuffinsit kinuskikreemillä.

Näissä mehevissä muffinseissa yhdistyvät hapan karpalo ja makea kinuski. Muffinsien sisältä löytyy karpalosattumia ja muffinsien päälle pursoitetaan taivaallisen hyvä kinuskikreemi. Voiko enää muuta tarvitakaan herkutteluhetkiin valoisien iltojen kunniaksi! 

Salmiakku-daimjuustokakku

 

Karpalomuffinsit kinuskikreemillä

 

Karpalomuffinsit:   (22-24 kpl isoja muffinseja)

2 kpl                kananmuna

3 dl                  sokeri

7dl                   venhäjauhot

3 tl                   sooda

2tl                    vaniljasokeri

1 rkl                   kaardemumma

350 g               smetana

250 g               sulatettu voi

4 dl                   kuivatetut karpalot

 

Kinuskikreemi:

3 dl                   kuohukerma

3 dl                   fariinisokeri

1 tl                     suola

150 g                huoneenlämpöinen voi

1,5 dl                 tomusokeri

150 g                maustamaton tuorejuusto

 

 

  • Valmista kinuskikreemin kinuski aluksi.
  • Kaada kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri.
  • Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes sakenee (noin 20 minuuttia).
  • Testaa kinuskin koostumus tiputtamalla muutama tippa kylmään vesilasiin. Valmis kinuski ei hajoa veteen vaan pitää muotonsa.
  • Lisää suola ja sekoita.
  • Anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
    ……………….
  • Valmista Karpalo-muffinsit.
  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sulata voi mikrossa.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon, sekoita.
  • Lisää smetana joukkoon ja sekoita.
  • Kaada sulatettu voi myös sekaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Lisää lopuksi karpalot ja sekoita taikinaan.
  • Laita taikina esimerkiksi paperisiin muffinsivuokiin. Älä täyty kokoaan koska muffinsit kohoavat.
  • Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia riippuen uunista.
  • Kokeile muffinsien kypsyys tikulla, nosta uunista ja anna jäähtyä.
    ……………….
  • Valmista kinuskikreemi loppuun.
  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  • Lisää sekaan valmis huoneenlämpöinen kinuski ja huoneenlämpöinen tuorejuusto, sekoita tasaiseksi.
  • Laita kreemi pursotinpussiin ja kuorruta jäähtyneet muffinssit.
  • Koriste karpaloilla, mikäli haluat.

    0 kommenttia

    Lähetä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    }

    Valmistusaika

    + 1 h

    Annosmäärä

    22-24 kpl

    16 maaliskuun, 2021

    Löydä myös muita reseptejä

    Mehevä omenapiirakka

    Mehevä omenapiirakka

    Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

    Paistettu marjajuustokakku

    Paistettu marjajuustokakku

    Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

    Mustaherukka-mutakakku

    Mustaherukka-mutakakku

    Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

    Yhteystiedot

    Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

    Mari@saamarinkakut.fi

    Turku

    6 + 15 =