Raikas lime-sitruuna raakakakku

Kyselin jokin aika sitten Instagramin puolella toiveita uusille resepteille. Ideoita tuli paljon ja moni toivoi jotain terveellistä herkkua, tätä toivoin myös itsekin! Herkuteltua on tullut koronan myötä enemmän tai vähemmän, mutta tätä kakkua voi syödä hyvillä mielin enemmän. Tässä todella raikkaassa kakussa ei nimittäin ole lisättyä sokeria ollenkaan, vaan makeuden kakkuun tuo hunaja!

Kakku on erittäin helppo ja todella nopea tehdä. Tarvitset vain irtopohjavuoan sekä tehosekoittimen tai sauvasekoittimen. Pohja valmistetaan pähkinöistä ja taateleista, kun taas täyte limestä, sitruunasta ja avokadosta. Limen ja sitruunan raikas maku on niin herkullinen yhdistelmä tuhdin pohjan kanssa. Kakusta tulee melko matala, ehkä hieman piirakkamainen 22-24 cm vuokaan, joten jos siitä haluaa korkeamman, kannattaa täytteet tuplata tai tehdä pienempään vuokaan. Kakku tekeytyy kylmässä, joten sen maku paranee, mitä pidempään se kylmässä odottaa syöjiään.

Nappaa tästä ohje tervelliseen ja keväiseen herkkuun!

Salmiakku-daimjuustokakku

Lime-sitruuna raakakakku

Taateli-pähkinäpohja:

70 g                 kuorettomat pistaasipähkinät

70 g                 saksanpahkinät

4 rkl                  vettä

200 g               kivettömät taatelit

1/2 tl                 suola

1 tl                     kaneli

Lime-sitruunatäyte:

3-4 kpl              isot kypsät avokadot

1 dl                     kylmäpuristettu kookosöljy

3/4 dl                hunajaa

1 dl                     limen mehua (tuorepuristettu)

1/4 dl                 sitruunan mehua (tuorepuristettu)

2 kpl                  limen raaste

 

  1.  Aloita pohjan teko murskaamalla pähkinät tehosekoittimella tai sauvasekoittimella hienoksi.
  2.  Lisää sekaan kaikki loput aineet ja soseuta hyvin tasaiseksi.
  3.  Pingoita noin 22-24 cm irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja sivele hieman esim ruokaöljyä vuoan reunoille.
  4.  Levitä pohjan seos vuokaan ja tasoittele tasaiseksi. Jätä seosta reunoille noin 2-3 cm, jotta täyte pysyy sisällä. Vie kylmään odottamaan täytettä.
    ….
  5.  Valmista täyte, purista limen ja sitruunanmehut sekä raasta hyvin pestyn limen kuoret kulhoon.
  6.  Lisää sekaan kaikki loput täyteaineet ja sekoita tehosekoittimella tai sauvasekoittimella hyvin tasaiseksi, hienoksi mousseksi.
  7.  Kaada täyte pohjan päälle, älä kaada yli pohjan reunojen.
  8.  Vie kylmään tekeytymään, jääkaapissa yön yli tai pakkasessa noin tunnin.
  9.  Poista kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle, koristele esim sitruunoilla tai limellä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

1,5 h

Annosmäärä

+ 10 hlö

20 maaliskuun, 2021

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

13 + 6 =