Sitruuna-lakujuustokakku

 

Pitkästä aikaa juustokakkureseptin vuoro!

Kyselin instagramissa seuraajien toiveita kahden makuyhdistelmän juustokakkuun. Toiveita ja erilaisia ideoita tuli paljon ja muutama ehdotti sitruunan ja lakun yhdistelmää. Mielestäni tämä kuulosta niin herkulliselta, enkä ole aikaisemmin näitä makuja kokeillut, joten päätin valmistaan sitruuna-lakujuustokakun.

Miten ihana makuyhdistelmä tästä tulikaan! Voimakas laku ja hapan sitruuna sopivat niin täydellisesti toisilleen. Koostumukseltaankin kakusta tuli täydellisen silkkisen pehmeä, nam. Lisäksi tämä kakku on yksinkertainen juustokakku valmistaa, keksit muruksi, lakutäyte pohjalle ja sitruunatäyte päälle. Kakku kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin jotta se kerkeää hyytymään. 

Herkullista viikonloppua 🙂 

Salmiakku-daimjuustokakku

 

Sitruuna-lakujuustokakku

noin 19 cm vuokaan

Pohja:

200 g             Sitruunaässä -keksit

75 g                voi

 

Lakutäyte:

4 kpl              liivate

2 dl                vispikerma

200 g             maustamaton tuorejuusto

200-250g      lakritsikastike (käytetty Pirkan lakritsikastiketta)

0,5 dl             tomusokeri

    Sitruunatäyte:

    4 kpl             liivate

    2 dl               vispikerma

    100 g            maustamaton tuorejuusto

    200 g            sitruunarahka

    1 kpl              sitruunan kuoriraaste

    0,5 dl             sitruunan tuorepuristettumehu

    0,5 dl             tomusokeri

    Koristeeksi karkkeja

     

    • Pingoita noin 19 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi. Laita reunakalvo tai leivinpaperi reunan ympäri ja suihkauta vuokasprayta siihen.
    • Murenna keksit teho- tai sauvasekoittimella, sulata voi mikrossa. Kaada voisula keksimurujen päälle ja sekoita tasaiseksi.
    • Kaada keksiseos vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.
    • Valmista lakutäyte laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
    • Notkista tuorejuusto pehmeäksi vatkaimilla ja lisää lakritsikastike sekä tomusokeri joukkoon, sekoita.
    • Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan veteen, sekoita.
    • Kaada liivateneste ohuena nauhana lakutäytteen joukkoon kokoajan sekoittan vatkaimilla.
    • Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
    • Kaada valmis täyte keksipohjan päälle. Kopauttale vuokaa pöydän raunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään.
    • Valmista sitruunatäyte laittamalla liivatetteen kylmään veteen likoamaan ja vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
    • Raasta hyvin pestyn sirtuunankuori raasteeksi ja purista sirtuunasta mehu mukiin.
    • Notkista tuorejuusto pehmeäksi vatkaimilla ja lisää sitruunarahka, sitruunankuoriraaste sekä tomusokeri joukkoon, sekoita.
    • Lämmitä mikrossa sitruunamehu kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan mehuun, sekoita.
    • Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittan vatkaimilla.
    • Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
    • Nostele sitruunatäyte varovasti lakutäytteen päälle (varmista että lakutäyte on kerennyt hyytymään osittain), kopauttele vuokaa varovasti pöydän reunaan jotta täyte tasoittuu.
    • Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.
    • Poista vuoka kakusta ja irroita reunakalvot. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla, kuten karkeilla tai sitruunalla.

      6 Kommentit

      1. Marja

        Tämä on pakko testata! Kiitos reseptistä ❤️

        Tämän varmaan voi pakastaa?

        Vastaa
        • admin

          Kannattaa kokeilla! Kerro ihmeessä mitä tykkäsit 🙂

          Vastaa
      2. Nimetön

        Kuinkahan hyvin tämä kakku kestää pakastamisen?

        Vastaa
        • Mari

          Moikka! Pitäisi kestää pakastamisen hyvin 🙂

          Vastaa
      3. Nimetön

        Tänään tein kakun ja hyvälle maistui 😋 Kiitos hyvästä ohjeesta 😍 En löytänyt kuitenkaan ohjeesta veden määrää, mutta laitoin 1,5 ruokalusikallista ja siihen sulatin neljä liivatetta 👍

        Vastaa
        • Mari

          Kiva kulla että teit 🙂 tuo on näköjään jäänyt laittamatta, kiitos!

          Vastaa

      Lähetä kommentti

      Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

      }

      Valmistusaika

      yli 60 min

      Annosmäärä

      + 15 hlö

      23 huhtikuun, 2021

      Löydä myös muita reseptejä

      Mehevä omenapiirakka

      Mehevä omenapiirakka

      Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

      Paistettu marjajuustokakku

      Paistettu marjajuustokakku

      Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

      Mustaherukka-mutakakku

      Mustaherukka-mutakakku

      Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

      Yhteystiedot

      Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

      Mari@saamarinkakut.fi

      Turku

      8 + 2 =