Juustoiset uunidonitsit vappuun

Resepti toteutettu yhteistyössä Sunnuntai kanssa.

Varma alkavan kesän merkki on ehdottomasti VAPPU! Vaikka keli ei ainakaan vielä kovin kesäiseltä vaikuta ja vappu on jo aivan kulman takana, on tällä viikolla varmaan aika laittaa grillit kuumenemaan, oli keli mikä tahansa!

Vappuna perinteisesti syödään munkkeja sekä donitseja, näitä ajattelin myös itse ainakin syödä, vaikka en itse niitä leipoisi. Makeiden herkkujen kaveriksi halusin joka tapauksessa leipoa suolaisia donitseja, mitkä on helppo pakata vaikka piknikillekin mukaan. Nämä Juustoiset uunidonitsit valmistuvat kätevästi donistivuoalla, tai mikäli et vuokaa omista soveltuu taikina myös muffineiksi. Koska taikina on melko paksua, voit valmistaa donitsit myös ilman vuokaa, mutta donitsin muoto ei aivan niin nättinä tällöin pysy.

Donitsit ovat tuoreena herkullisia sellaisenaan, mutta herkullisempia ne ovat pippurilevitteen sekä makeiden mansikoiden kera. Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii loistavasti, kokeile vaikka!

Sunnuntai -nettisivuilta löytyy haastatteluni sekä muita yhteistyöreseptejä, käy kurkkamassa mikäli et ole vielä käynyt: Koko Suomi Leipoo -voittajan Marin pääsiäisbrita (sunnuntai.fi)

Donitsirikasta Vappua!

Salmiakku-daimjuustokakku

 

Juustoiset uunidonitsit

Donitsit:    15-18 kpl

2 kpl              kananmuna

1 dl                Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste

200 g            yrtti tuorejuusto

200 g            fetajuusto pala

3 dl               Sunnuntai rouheiset sämpyläjauhot

1 tl                  leivinjauhe

1,5 tl               suola

1 dl + 1dl        juustoraaste

Sunnuntai leivontamargariini vuoan voiteluun

 

Pippurilevite:   (donitsien sisälle)

200 g           maustamaton tuorejuusto

100 g            mustapippuri tuorejuusto

Tuoreita mansikoita

 

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, voitele donitsivuoka Sunnuntai leivontamargariinilla valmiiksi. (Mikäli sinulla ei ole donitsivuokaa, voit tehdä myös donitsit ilman vuokaa tai valmiista ne muffineiksi)
  • Sekoita munat ja Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste käsivatkaimella sekaisin, lisää sekaan tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.
  • Rouhi fetajuusto pala haarukalla munaseokseen ja sekoittele nuolijalla tasaiseksi.
  • Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa, lisää sekaan 1 dl juustoraastetta.
  • Yhdistä kuivat aineet muna-feta-seokseen ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
  • Ripottele 1 dl juustoraastetta voidellun donitsivuoan pohjalle.
  • Laita taikina vahvaan pursotinpussiin (tai vastaavasti paksuun minigrippussiin), leikkaa kulma auki ja pursoita taikina donitsivuokaan. (Mikäli teet ilman vuokaa, pursoita leivinpaperin päälle ympyrät. Donitsit hieman leviävät ilman vuokaa.)
  • Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuutti uunin tehosta riippuen.
  • Nosta vuoka uunista ja anna donitsien jäähtyvä vuoassa hetki, nostele donitsit lusikan avulla pois vuoasta ja anna jäähtyä.
  • Valmista pippurilevite vatkaamalla tuorejuustot käsivatkaimella sekaisin.
  • Pilko mansikoista sopivan paksuisia viipaleita.
  • Halkaise donitsit keskeltä kahtia, levitä levitettä donistin pohjan päälle ja asettele mansikkaviipaleita päälle. Nosta donitsin kansi päälle ja herkuttele!

    0 kommenttia

    Lähetä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

    }

    Valmistusaika

    Noin 60 minuuttia

    Annosmäärä

    15-18 kpl

    huhtikuu 27, 2021

    Yhteystiedot

    Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

    Mari@saamarinkakut.fi

    Turku

    11 + 7 =