Vegaaninen mango-mutakakku

Resepti toteutettu yhteistyössä Juustoportti kanssa.

Minulta on aina silloin tällöin kyselty reseptejä vegaaniseen leivontaan. Nyt äitienpäivän kunniaksi onkin mitä loistavin hetki julkaista ensimmäinen vegaanisen kakun resepti!

Tämän vegaanisen mutakakun herkullisen maun salaisuutena toimii Friendly Viking’s kreikkalainen mangokauravälipala, sillä raikkaan mangon ja täyteläisen suklaan combo toimii loistavasti! Täyteläisen tahmeaa mango-mutakakkua pehmentämään, sen päälle valmistetaan suussasulavan pehmeä mangovaahto, mikä valmistuu myös Friendly Viking’s kreikkalaisesta  mangokauravälipalasta. Kakku viimeistellään mangopaloilla sekä suklaarouheella.

Mitä jos ilahduttaisit äitiä sunnuntaina tällä herkulla?

Salmiakku-daimjuustokakku

 

Vegaaninen mango-mutakakku

Mango-mutakakku:     (20 cm irtopohjavuokaan)

100 g             tumma suklaa

2 dl                Juustoportti Friendly Viking’s kaurajuoma

150 g            Juustoportti Friendly Viking’s kreikkalainen kauravälipala mango

2 dl                vehnäjauhot

2 dl                sokeri

1 dl               tumma kaakaojauhe

1 tl                 leivinjauhe

 

Kuorrute + koristelu:

2 dl              kauravispi

150 g              Juustoportti Friendly Viking’s kreikkalainen kauravälipala mango

Mangoa tuoreena tai säilykkeenä

Tummaa suklaata

 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingota noin 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi.
  • Sulata suklaa mikrossa matalalla teholla noin 30 sekuntin osissa aina välissä sekoittaen.Jätä jäähtymään, kun suklaa on kokonaan sulanut.
  • Yhdistä kaurajuoma sekä mango-kauravälipala ja sekoita tasaiseksi.
  • Sekoita kuivat aineet omassa kulhossa sekaisin. Lisää kuivat aineet nesteseokseen ja sekoita tasaiseksi nuolijalla. Lisää lopuksi suklaasula sekaan ja kääntele taikina nuolijalla tasaiseksi.
  • Kaada taikina kakkuvuokaan, paista uunissa noin 30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä hieman löysäksi, muttei liian.
  • Nosta kakku uunista ja anna hetki jäähtyä vuoassa. Ota kakku pois vuoasta ja anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  • Valmista kuorrute vaahdottamalla kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää mango kauravälipala vaahdotetun kauravispin sekaan ja sekoita varovaisesti sekaisin.
  • Nostele kuorrute lusikalla jäähtyneen kakun päälle.
  • Kuutioi mangot haluamallasi tavalla ja nostele mangopalat kuorrutteen päälle.
  • Raasta tummaa suklaata ja ripottele kakun päälle.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

noin 60 min

Annosmäärä

10 hlö

06 toukokuun, 2021

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

2 + 1 =