Maailman helpoin äitienpäiväkakku

Resepti toteutettu yhteistyössä Juustoportti kanssa.

Mitä äitienpäivä olisikaan ilman äidille valmistettua kakkua? En tiedä, enkä tuskin ota selvää, vaan valmistan kakun tähänkin äitienpäivään! Jotta mahdollisimman moni muukin pääsisi ilahduttamaan omaa äitiään itse tehdyllä kakulla, suunnittelin teille maailman helpoimman kakun!

Nimensä mukaisesti tämä maailman helpoin kakku on mitä helpoin kakku valmistaa! Tämän kakun voi leipoa yhdessä perheen pienimpien kanssa äitienpäivää odottamaan jo edellisenä päivänä. Itse valmistus onkin nopea ja helppo, sillä aineet sekoitetaan kauhalla sekaisin ja kakku on valmis uuniin. Herkullisen ja vaniljaisen makunsa tämä kakku saa  Juustoportin laktoosittomasta AB-jogurtista ja valmis kakku kruunataan vaahdoitetulla Juustoportin kuohukermalla. Kakku on myös helppo koristella oman maun mukaan marjoilla tai vaikka karkeilla.

Äitienpäivää siis odotellassa 🙂

 

Salmiakku-daimjuustokakku

 

Maailman helpoin kakku

Vaniljakakku:    (18 cm irtopohjavuokaan)

75 g                Juustoportti kirnuvoi

2 dl                 Juustoportti AB-vaniljajogurtti

2,5 dl              vehnäjauhot

1,5 dl               sokeri

1 tl                   sooda

1 tl                   vaniljasokeri

 

Kuorrute ja koristelu:

2 dl               Juustoportti kuohukerma

2 rkl              vaniljasokeri

(Koristeeksi mustikat, mansikat, vadelmat, mintunlehtiä)

 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingoita noin 18 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi.
  • Sulata voi mikrossa, jätä hetkeksi jäähtymään.
  • Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  • Lisää jogurtti voisulaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada voiseos jauhojen joukkoon ja kääntele taikina takaiseksi nuolijalla.
  • Kaada taikina kakkuvuokaan, paista uunissa noin 35-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys esim hammastikulla, kakku on valmis kun taikinaa ei jää tikkuun.
  • Anna kakun jäähty hetki vuoassa. Ota kakku pois vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
  • Kaada kuorrutteen kerma ja vaniljasokeri kulhoon, vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi käsivatkaimella.
  • Nostele kuohkea kerma lusikalla jäähtyneen kakun päälle.
  • Koristele kakku haluamallasia tavalla, kuten marjoilla tai karkeilla.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

noin 60 min

Annosmäärä

10 hlö

05 toukokuun, 2021

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

12 + 1 =