Mustikka-mustaherukka-nougat juustokakku

Juustokakut kesän juhliin – postaussarjan kolmannen reseptin vuoro!

Sarjassa on nyt julkaistu marjainen kakku sekä karkkinen kakku, tällä viikolla yhdistetään nämä! Tämän viikon kakku saakin makunsa raikkaista marjoista, nimittäin mustikasta ja mustaherukasta sekä niin ihanan herkullisesta nougat-suklaasta. Jos viime viikolla kakku vei kielen mennessään, niin vie se nytkin. Suklaa ja marjat ei petä koskaan, nam!

Tähän kakkuun pohja valmistuu Ballerinan nougat-täytekekseistä, jotka sopivat maultaan tähän kakkuun loistavasti. Nämä voi toki korvata millä tahansa kekseillä, mikäli näitä et löydä kaupasta. Nougat-täyte on silkkisen pehmeä, eikä yhtään liian suklainen. Pienet keksipalat sattumina on hauska lisä nougat-täytteeseen. Mustaherukka-täyte ja mustikka-täyte toimivat herkullisena parina nougatin kanssa. Näiden marjojen ansiosta kakku ei ole liian makea, sillä yksittäin pelkkä nougat saattaa olla hieman liian makea. Ulkoisesti kakusta tulee mielestäni todella kaunis ja herkullisen näköinen mustaherukan ja mustikan pienen sävyeron myötä.

Tämäkin kakku kannattaa valmistaa mielellään jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, jotta se kerkeää hyytymään hyvin ennen tarjoilua. Kakun koristeluun voi hyödyntää tuoreita mustikoita ja karhunvatukoita sekä orvokin kukkia.

Jälleen kerran taas niin herkkullinen kakku juhlapöytään, makean ja raikkaan yhdistelmä toimii täydellisesti!

Salmiakku-daimjuustokakku

 

Mustikka-mustaherukka-nougat juustokakku

20 cm irtopohjavuokaan

Keksipohja:

50 g                voi

200 g              Ballerina nougat-täytekeksit

 

Nougat-täyte:

4 kpl               liivate

200 g             Nougat (esim. Sallisen)

2 dl                 vispikerma

200 g             vaniljarahka

100 g              Philadelphia maustamaton tuorejuusto

50 g               Ballerina nougat-täytekeksit

1 rkl                 vettä

 

Mustaherukka-täyte:

2 kpl                liivate

100 g               mustaherukat (tuoreet tai sulatetut)

150 g               Philadelphia maustamaton tuorejuusto

100 g               vaniljarahka

0,5 dl               tomusokeri

vajaa 1 rkl        vettä

 

Mustikka-täyte:

2 kpl                liivate

100 g               mustikat (tuoreet tai sulatetut)

150 g               Philadelphia maustamaton tuorejuusto

100 g               vaniljarahka

0,5 dl               tomusokeri

vajaa 1 rkl       vettä

 

Koristeeksi:
Tuoreita mustikoita ja karhunvatukoita, Ballerina-keksejä, orvokin kukkia.

 

  • Pingoita 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja laita reunalle reunakalvo tai leivinpaperi, suihkauta siihen vuokasrayta tai levitä öljyä kevyesti.
  • Murskaa keksit hienoksi muruksi sauva-tai tehosekoittimella. Sulata voi mikrossa ja kaada keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi.
  • Levitä ja painele keksiseos vuoan pohjalle, vie jääkaappiin odottamaan.
  • Valmista nougat-täyte laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan.
  • Sulata nougat mikrossa pienissä erissä aina välillä sekoittaen, jätä odottamaan.
  • Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Yhdistä vaniljarahka ja tuorejuusto, sekoita. Lisää sekaan hieman jäähtynyt nougat, sekoita tasaiseksi.
  • Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan veteen, sekoita. Kaada liivateneste ohuena nauhana nougat-täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen vatkaimilla.
  • Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
  • Kaada valmis täyte keksipohjan päälle. Murusta kekseistä paloja täytteen päälle ja levittele täytettä hieman keksipalojen päälle. Kopauttale vuokaa pöydän raunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Nosta jääkaappiin tai pakasteeseen jähmettymään.
  • Valmista mustaherukka-täyte laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan.
  • Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella.
  • Yhdistä vaniljarahka ja tuorejuusto, sekoita käsivatkaimilla, lisää sekaan sokeri ja mustaherukkasose, sekoita tasaiseksi.
  • Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan veteen, sekoita. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen vatkaimilla.
  • Nostele täyte varovasti nougat-täytteen päälle ja levitä tasaiseksi (varmista että Omar-täyte on kerennyt hyytymään), kopauttele vuokaa varovasti pöydän reunaan jotta täyte tasoittuu.
  • Nosta kakku jääkaappiin tai pakasteeseen hetkeksi.
  • Valmista mustikka-täyte laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan.
  • Soseuta mustikat sauvasekoittimella.
  • Yhdistä vaniljarahka ja tuorejuusto, sekoita käsivatkaimilla, lisää sekaan sokeri ja mustikkasose, sekoita tasaiseksi.
  • Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan veteen, sekoita. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen vatkaimilla.
  • Nostele täyte varovasti mustaherukka-täytteen päälle ja levitä tasaiseksi (varmista että mustaherukka-täyte on kerennyt hyytymään), kopauttele vuokaa varovasti pöydän reunaan jotta täyte tasoittuu.
  • Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.
  • Poista vuoka kakusta ja irroita reunakalvo. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Koristele kakku tuoreilla marjoilla, keksipaloilla ja orvokin kukilla.

    2 Kommentit

    1. Minna Karhu

      Hei Mari, olisiko sinulla vinkkejä millä voisi korvata tuon nougat-täytteen?On kyseessä pähkinäallergia. Sopisiko siihen esim. tuo omar-täyte?

      Vastaa
      • Mari

        Hei Minna, vaahtokarkkitäyte sopii ainakin näiden marjojen kanssa oikein kivasti! Uskoisin että omar-täyte olisi myös herkullinen 🙂

        Vastaa

    Lähetä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

    }

    Valmistusaika

    Yli 60 min

    Annosmäärä

    + 15 hlö

    24 toukokuun, 2021

    Yhteystiedot

    Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

    Mari@saamarinkakut.fi

    Turku

    8 + 3 =